Faydalı İçecekler
Bal Suyunun 5 Şaşırtıcı Faydası Nedir? 13.10.2017

Bal Suyunun 5  Şaşırtıcı Faydası 

Bal suyu hızlı şekilde sağlık artırmak isteyenler için mükemmel bir seçenek olabilir. Yapmak kolaydır bu yüzden herkes için ulaşabilirdir. 
Beklenmedik sağlık yararları sağlayabilir.
                                               
Bal Suyu Nedir?

Adından da anlaşılacağı gibi bal suyu, balın ılık suyla birleştirilmesiyle yapılan bir içecektir. Bu sağlık toniği, genellikle sabahları, yemeklerden önce veya yatmadan önce içilecek  ilk şey olarak tüketilir, ancak faydalarına günün her saatinde erişilebilir. Geleneksel sağlık uygulamalarında nesiller boyu kullanılan bu basit evde yapılan  tonik, genel sağlığınızı iyileştirmek için ucuz ve etkili bir strateji olabildiğinden dünya genelinde daha popüler hale gelmektedir.
                                               
Bal Suyunun Faydaları

Bal suyunun en önemli sağlık faydaları arasında kilo kaybına yardımcı olma, vücudun bağışıklığını iyileştirme, vücudun alerjik tepkisini azaltma, solunum sorunlarını temizleme, kardiyovasküler sağlığı güçlendirme ve diğerleri arasında sindirmede yardım etme yeteneği yer alır.
                                               
Alerjileri Azaltır

Balın bağışıklık sistemini optimize ederek vücudun allerjik yanıtını baskıladığı biliniyor. Bu, özellikle küçük uyaranlara tepki gösteren hassas sistemli insanlar için vücudun çevresindeki gereksiz iltihaplanmayı azaltabilir.

Kilo kaybı

İçme suları, kendin izi tam hissetmenize yardımcı olabilir, bu da yemekleriniz arasında aşırı yemek veya aperatif olasılığını azaltır. Bal aynı zamanda  dişlerinizin gereksinimlerini  tatmin edebilir ve çok daha fazla karbonhidratla sağlıksız, şekerli atıştırmalıklardan kaçınmanıza yardımcı olabilir. Bu içecek ayrıca pasif yağ yakma kapasitesini artırabilen, kilo kaybı çabalarına daha fazla yardımcı olan metabolizmayı artırdığı bilinir.
                                               
Bağışıklık Sistemini Artırıyor

Bal, hidrojen peroksitin varlığı sayesinde güçlü antibakteriyel özelliklere sahiptir. Buna ek olarak, bal, beyaz kan hücrelerinin üretimini teşvik etmeye ve yabancı maddelere ve enfeksiyöz patojenlere karşı vücudu savuşturmaya yardımcı olan C vitamini seviyesine iyi sahiptir.

Solunum Sağlığını Korur
Bal suyunun en iyi bilinen kullanımından biri, boğaz ağrısı, öksürük veya sinüs tıkanıklığı gibi solunum sorunları için bir çözümdür. Sıcak su ve bal kombinasyonu, sinüsleri temizleyebilir, solunum yollarındaki iltihabı yatıştırır ve öksürükleri bastırır.
                                               
Sindirime Yardımcı

Her şekildeki balı, özellikle midede vücuda antienflamatuar etkileriyle tanınır. Mide bulantısı, hazımsızlık, kramp sıkma, şişkinlik, aşırı gaz veya diğer gastrointestinal problemlerden muzdaripseniz, günlük bal suyu dozu, rahatsız edici ve rahatsız edici semptomları hızla yatıştırır. Bu bile besin alımı verimliliğini artırmaya yardımcı olabilir.  


Bal Suyu Nasıl Yapılır?

Bazı insanlar, elma sirkesi, tarçın veya limon gibi sağlık etkisini artırmak için başka malzemeler eklemek isterlerse ekleyebilirler , kendi bal suyunu yapmak en kolay sağlık ilaçlarından biridir, çünkü ihtiyacınız olan şey sıcak su ve baldır.

Adım 1 -  Bir tencere veya tencerede 2-3 bardak su kaynatın.

Adım 2 - Suyun 2-3 dakika beklemesine izin verin.

3. Adım - Dişinize bağlı olarak 1-2 çorba kaşığı bal ekleyin.  

4. Adım - İsterseniz başka bileşenler karıştırabilirsiniz.

Not: Kaynayan suyun içine bal ilave etmeyiniz, çünkü bu proteinlerin denatüre  olmasına ve içeceğin besleyici kalitesine zarar verecektir.

                 
Bal Suyu Yan Etkileri

Özellikle yüksek kan şekeri seviyeleri, muhtemel  diş çürümesi ve kilo alımı gibi aşırı bir miktarı tüketirseniz, Balın ılık su ile olusabilecek birkaç yan etkisi vardır.
                                               
Kan Şekeri - Bal, porsiyon başına ılımlı miktarda şeker içerir, bu da kan şekerini kontrol altında tutmak zorunda kalan diyabetik hastalar için sorunlara neden olabilir.

Diş Çürüğü - Şeker açısından zengin herhangi bir maddeyle olduğu gibi, bal ve su şekeri dişlerinize yayılabilir ve diş çürüğü ve boşluk riskini artırabilir.

Kilo Alma - Bir çorba kaşığı için 60'tan fazla kalori ile, bir bardak bal suyu, günlük kalori alımının % 5'inden fazlasını temsil edebilir; bu da sonunda kilo alımına neden olabilir.

Benzer Yazılar