Beslenme
Bıldırcın Yumurtasının Faydaları 20.12.2016

BILDIRCIN YUMURTASININ FAYDALARI

Bıldırcın yumurtalarının en önemli sağlık faydalarından bazıları, görme düzeyini geliştirme, enerji düzeylerini yükseltme, büyümeyi ve onarımı uyarma, metabolizmayı iyileştirme, kan basıncını düşürme, alerjileri yatıştırma, vücudun temizlenmesi ve kronik hastalıkları önleme becerilerini içerir.

Bıldırcın Yumurtası

Adından da anlaşılacağı üzere bıldırcın yumurtaları, Galliformes düzeninde olan çeşitli bıldırcın türleri tarafından döşenen yumurtalardır.  Avrupa, Kuzey Afrika, Güney Amerika Birleşik Devletleri ve Asya'nın bir bölümünde bulunan orta boy kuşlardır. Bıldırcın yumurtaları, ördek ve tavuk yumurtalarına göre oldukça küçüktür ve yaygın olarak tüketilmekte ve dünyadaki yenilik gıdaları olarak satılmaktadır. Japon bento kutularında popülerdirler ve küçük boylarından dolayı genellikle günlük 3-5 kez tüketilebilirler. Birçok kültürde "şirin" olarak düşünülmemesinin yanı sıra, günlük veya haftalık diyetlerine eklemeyi lezzetli ve sağlıklı bir seçenek haline getiren besinler de bulunur.

Birleşik Devletlerde bıldırcın yaygınlığına karşın, bıldırcın yumurtaları tüketimi, ucuz sokak gıdaları olarak algılanıyor.  Asya pazarının hakimiyeti altındadır ancak zengin, lezzetli sarısı, bu yumurtalara birçok farklı mutfak alanında talebini artırmıştır. Normal yumurtalara göre daha yüksek bir sarı-beyaz oranı vardır, bu da yüksek kolesterollü kişiler için potansiyel olarak tehlikeli hale getirebilir, ancak genellikle bıldırcın yumurtaları çok sağlıklı kabul edilir. Olduğu söyleniyor. Bıldırcın yumurtalarının sağlık yararlarından bazılarına biraz daha yakından göz atalım.

Bıldırcın Yumurtalarının Sağlık Açısından Faydaları

Vizyonu Geliştirin: Bıldırcın yumurtalarında bulunan etkileyici yüksek bir A vitamini seviyesi vardır, bu da görüş ve göz sağlığımızı korumaya yardımcı olduğu anlamına gelir. A vitamininin antioksidan etkisi makula dejenerasyonunu azaltmaya ve katarakt gelişimini önlemeye yardımcı olur, böylece daha uzun süre daha iyi görmenize yardımcı olur.

Balans Kolesterolü: Bıldırcın yumurtalarında bulunan yararlı yağ asitlerinin iyi bir miktarı vardır. Çünkü birçok insanın kalp kuvvetini artırıcı etkileri vardır. HDL kolestrol, LDL kolesterolünün olumsuz etkilerini dengelemek için vücudumuzun ihtiyaç duyduğu "iyi" kolestrol şeklidir ve HDL bıldırcın yumurtalarında yağın% 60'ından fazlasını oluşturur. Bununla birlikte, önceden mevcut kolestrol problemleri olan insanlar için, bu porsiyonların büyük miktarlarını diyetinize ekleme, en iyi seçenek olmayabilir, zira her porsiyonda kabaca 1.6 gram doymuş yağ bulunur.

Büyümeyi Teşvik Eder: Tıpkı  tavuk yumurtalarında olduğu gibi, bıldırcın yumurtaları vücudumuzda sayısız işlem için ihtiyaç duyduğumuz diyet için proteine sağlam bir destek sağlar. Proteinler, bileşenleri parçalamak ve yeni hücreler, doku, kas, kemik ve kan damarları için reforme edilmiştir. Bu yumurtaların protein desteği, sağlıklı ve normal büyüme / onarım sağlayabilir.

Kan Basıncını Düşürür: Bazı önemli mineraller bıldırcın yumurtalarında bulunur ve potasyum onlardan biridir.

Bıldırcın yumurtalarının kardiyovasküler etkileri halen yoğun araştırmalarda olmasına rağmen, potasyum varlığı kan basıncını düşürücü yetenekleri ifade eder.  Zira bu mineral bir vazodilatatör görevi görür ve arterlerdeki ve kan damarlarındaki stresleri hafifletir.  Bıldırcın yumurtalarında normal tavuk yumurtalarına göre daha fazla potasyum içerir.

Vücut Temizleyici: Vücüdun detoksifikasyonu, özellikle toksinler, kirleticiler ve ağır metallerle dolu bir dünyada önemlidir. Çalışmalar,  yumurtaların diyetinize eklenmesinin, mesane taşlarının ve böbrek taşlarının boyutunu azaltmaya yardımcı olarak kan dolaşımındaki toksinleri ortadan kaldırmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Kronik Hastalığı Önleyin: Antioksidanlar insan sağlığının önemli bileşenleridir, çünkü sürekli olarak kronik hastalık ve kansere neden olan serbest radikallerle savaşıyoruz. Bıldırcın yumurtaları, bu serbest radikalleri nötralize etmenize ve genel sağlığınızı korumaya yardımcı olabilecek önemli miktarda C vitamini ve A vitamini içerir.

Alerjilerinizi Düzeltin: Bıldırcın yumurtaları doğal olarak anti-alerjik olarak vücuda etki eden ovomukoit protein açısından yüksektir. Bu nedenle tıkanıklık, enflamasyon veya diğer alerjik reaksiyon belirtileri çekiyorsanız,  bıldırcın yumurtaları vücudunuzu normale döndürebilir.

Metabolizma Artışı: Bıldırcın yumurtalarında bulunan B-familyası vitaminlerinin aralığı, hormonal ve enzimatik fonksiyon da dahil olmak üzere  metabolik aktivitenin artmasına neden olur. Düzgün vücut süreçleri ve organ fonksiyonları sağlayarak, bıldırcın yumurtaları lezzetli bir muamele olmaktan çok daha fazlası olabilir.

Enerji Seviyelerini Artırın: Bu minik yumurtalarda bulunan uzun mineral ve mikro besin öğelerinin yanı sıra, porsiyon başına yaklaşık 6 gramlık protein desteği, bu yumurtaları, sabahın erken saatlerinde enerji ve ruh hali yükselişinde iyi kılar. Yüksek proteinli, besleyici yoğun bir kahvaltı, enerji seviyelerini düzenleyen kafein veya diğer uyarıcılara bağımlı hissedenler için şiddetle önerilir.

UYARI !!!

Belirtildiği gibi, bu yumurtalarda ılımlı miktarda doymuş yağ vardır, bu nedenle tüketimi hafif düzeyde yapılmalı ve diyetinizdeki büyük değişiklikler ,  bir tıp uzmanı tarafından onaylanmalıdır.

Benzer Yazılar