Faydalı Yiyecekler
Çinko İçeren Gıdalar Nelerdir? 08.02.2018

Çinko İçeren Gıdalar 

1. Ispanak

Ispanak  en çok çinko bulunan yiyecek olmayabilir, ancak bir bitki kaynağı olduğu düşüncesi ile önemli bir yer tutar. Ispanağın bilinen pek çok vitamin ve mineralden sadece bir tanesidir ve daha sık yemenin başka sebeplerinden biridir. Ispanağı üs olarak sunan bir salata olması, özellikle diğer çinko içerikli gıdalarla salata ektiğinizde, daha çok çinko kaynağı  diyetinize başlamanın kolay bir yoludur. Servis içeriği :(100 gram), Çinko (0.53 miligram), 23 kalorilik.

2. Sığır Eti

Sığır, çinko düzeylerini yükseltmek için mükemmel bir besindir çünkü ons gramı, diğer gıdalardan daha fazla çinko içerir. Bu, makul bir porsiyon sığır etiğinin çabalarınız için daha fazla Çinko sağlayacağı anlamına gelir. Bu listedeki diğer gıdalar daha fazla Çinko içerebilir, ancak balkabaklu tohumları gibi o yiyeceklerin çoğunu tek bir oturma da  yiyebileceğiniz ihtimal dahilinde değil. Ancak, o gün için çikolata bölümünde güzel bir porsiyon biftek uzun bir süre sizi idare edecektir.  Servis içeriği : (100 gram), Çinko (4.18 miligram), 254 kalorilik.

3. Karides

Karides, çinko alımı için iyi bir gıda maddesi görevi görür ve aynı zamanda yüksek kalitede bir protein olmanın ve kalorinin düşük olması gibi diğer yararlar da sağlar. Ayrıca şaşırtıcı bir antioksidan kaynağıdırlar. Servis İçeriği (100 gram), Çinko (1.34 miligram), 85 kalorilik.

4. Fasulye

Fasulye, çinko ihtiyacını karşılamak isteyen vejetaryenler için iyi bir haber olan Çinko'nun et harici kaynağıdır. Bu fasulye ayrıca sağlıklı kan şekeri seviyelerinin korunması, enerjinin sağlanması ve daha sonraki bir ihtiyaca kadar uzun süre dolu hissetmenize yardımcı olur. Tek başına bir garnitür olarak yenebilir veya lif  alımını artırmak ve ek protein eklemek için herhangi bir ara öğüne  eklenebilirler. Servis içeriği (100 gram), Çinko (2.79 miligram), 127 kalorilik.

5. Keten Tohumları

Keten tohumları, omega-3 ve lif  nedeniyle çok dikkat çekiyor ancak çinko için de iyi bir kaynak. Unutmayın ki bir anda ağız dolusu yiyemeyeceğiniz bir besindir, ancak toplam sayıları elde etmek için Çinkoya karşı bilinçli bir yemek planının parçası olarak kullanılabilir. Ek beslenme için hemen hemen her şeyin üzerine serpilebilirler. Çorba ve smoothie içine boşaltmayı deneyin ve varlığını hissetmeyeceksiniz . Servis içeriği (100 gram), Çinko (5 miligram), 534 kalorilik.

6.İstiridye 

içerisindeki çinko miktarı değişir, ancak 100 gram porsiyon alırsanız gün için her zaman yeterli olacaktır. Bir Çinko takviyesi almadan ziyafet içerisindeki gıdaları yemenin yararı, vücudunuzun doğal kaynaklardan gelen bir mineral seviyesini kolayca işleyebilmesidir. Bu nedenle, bir istiridyenin bir porsiyon istiridye ihtiyacından daha fazla Çinko sağlar. Servis içeriği : (100 gram), Çinko (16-182 miligram), 199 kalorilik.

7.Sarımsak

Sarımsak, uzun bir sağlık yardım listesine sahiptir, en azından Çinko'nun saygın bir miktarını sunmasıdır. Verildiğinde, yemek pişirirken gün için çinko gereksinimlerinden büyük bir parça alamazsınız, ancak katkıda bulunabilir ve günün toplamına katkıda bulunabilir. Sarımsak ayrıca temizleyici özelliklere sahiptir ve uzun zamandır anti-kanser etkileri ve daha sağlıklı bir kalbe bağlanmıştır. Servis içeriği : (100 gram), Çinko (1.16 miligram), 149 kalorilik.

8. Yer Fıstığı

Yer fıstığı yemekler arasında sizi tok tutmak için bir atıştırmalık olarak kullanılabilir ve sebeplerine yardımcı olması için Çinko da sağlar. Yer fıstığının gevrekliğini sevmiyorsanız fıstık ezmesi yemeyi düşünün. Bir organik çeşit satın alırsanız, tek bileşen organik fıstık olmalıdır ve bu nedenle yalnızca bütün şeklinde yemeyi sevebilirsiniz , ancak çıtır gelişim süresini almadıkça çerez tadı almayacaksınız. Servis içeriği : (100 gram), Çinko (3.27 miligram), 318 kalorilik.

9. Yumurta Sarısı

Yumurta sarısı özellikle çinko için iyi bir kaynaktır. Beyazlar, o kadar çok değildir , bu yüzden yalnızca yumurta beyazı tercih ederseniz çok eksik kalırsınız . Yumurta sarısı bir yumurta içindeki tüm vitaminleri de içerir, bu yüzden yumurta sarısı yiyerek daha fazla yağ alıyor olabilirsiniz,  ayrıca A, E, D ve K vitaminlerine ve ek mineral miktarlarına sahip olursunuz. potansiyel dezavantajları telafi etmekten başka bir şey değildir. Servis içeriği : (100 gram), Çinko (4.93 miligram), 322 kalorilik.

10. Hindi

Hindi  tavuk kadar görünmemektedir ve genellikle yıl boyunca sandviç için ayrılmıştır ve bütün şeklinde harburger ekmeklerinde tost ekmeklerinde kullanılır. Ancak, ne kadar tüketiyorsanız tüketin , ya da ne sıklıkta yağ ve kalori yığını olmadan, iyi bir Çinko dozu sağlayacaktır. Kızarmış hindi  göğsünü tercih edin ve soğuk kesilen ekstra sodyum ve nitratlardan kaçının. Servis içeriği : (100 gram), Çinko (3.09 miligram), 104 kalorilik.

11.Somon

Somon sıklıkla yiyebileceğiniz en sağlıklı gıdalar listesinde yer alır ve iyi bir nedendir. Omega-3'de yüksektir ve mükemmel bir protein kaynağıdır, bu nedenle farklı diyet stratejileri geniş bir yelpazede diyetinize  yardımcı olabilir. Burada listelenen diğer gıdalar gibi Çinko bir enerji merkezi olmayabilir, ancak toplam hedef olan toplam günlük alım miktarınıza katkıda bulunmak için yardımcı olabilir. Servis içeriği : (100 gram), Çinko (0.64 miligram), 208 kalorilik.

12.Istakoz

Istakoz, yalnızca pahalı olduğu için özel günlerde yenebilir, ancak  yediğinizde, çok fazla kalori almadan büyük bir artı çinko alırsınız. Elbette ıstakoz genellikle ergimiş tereyağın içine dökülür, ancak bu tereyağı ile bekletilerek  dinlendirilmelidir , tereyağı olağan tereyağın içerdiği yabancı maddelerden arınmış daha sağlıklı bir şeklidir. Servis içeriği : (100 gram), Çinko (7.27 miligram), 89 kalorilik.

13. Bitter  Çikolata

Sanki çikolata yemeye ek sebepleriniz varmış gibi, bir tane daha var. Çikolata konusunda biraz çinko takviyesi  alıyorsunuz, ancak elbette ki kalorilerde oldukça yüksek, bu yüzden aşırıya sarmak istemiyorsunuz. Bitter çikolatada, sütlü çikolata ile elde edilmediğiniz antioksidanlar var . Servis içeriği : (100 gram), Çinko (9.6 miligram), 546 kalorilik.
 

Benzer Yazılar