Faydalı İçecekler
Defne Yaprağı Çayı Faydaları Nelerdir? 17.09.2018

Defne Yaprağı Çayı Faydaları

Defne yaprağı  çayı sadece aromatik ve eşsiz bir çay çeşitliliği değil aynı zamanda beslenme profili sayesinde zengin sağlık faydaları sağlayabilmektedir.

Defne Yaprağı Çayı Nedir?

Defne yaprağı  çayı, Karayipler ve dünyanın diğer bölgeelerinde de popüler olmasına rağmen, Hindistan'da yaygın olarak üretilen ve tüketilen geleneksel bir içecektir.  Defne yaprakları , tarifleri ve mutfak uygulamalarına dahil etmek için popüler bitkilerdir, ancak bu güçlü içeceği hazırlamak için de kullanılabilirler. Defne yaprakları, bilimsel olarak Laurus nobilis olarak bilinen körfez defnesi de dahil olmak üzere bazı bitkilerin yapraklarıdır. Endonezya, Hindistan, Kaliforniya ve Meksika'dan da bu bitkinin çeşitleri vardır. Defne yaprakları, kurutulduğunda son derece aromatik ve güçlüdür ve güveç ya da körilerde tek bir yaprak, iyi bir miktar lezzet sağlayabilir.

Bir çay olarak, lezzet yendiğinde olduğundan daha ince ve bastırılmış ve oldukça popüler kılan baharatlı bir kaliteye sahiptir. Daha önemlisi, hem çeşitli sağlık koşullarında yardımcı olabilecek hem önleyici hem de tonik bir maddedir.

Defne Yaprağı Çayı Faydaları

C vitamini, A, kalsiyum ve magnezyumun sağlıklı bir dozu ile doldurulmuş olan defne yaprağı çayı, sinir ve bağışıklık sistemleri, iltihaplar, kaygı ve şişmanlık üzerinde faydalı etkilere sahiptir.

Gerginlik

Çok sayıda çalışma, defne yapraklarının, sinir sistemini yatıştırıcı sinir rahatsızlıkları da dahil olmak üzere merkezi sinir sistemi üzerinde etkili olabileceğini ve iletişimin vücudun etrafında sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağladığını göstermiştir. 

Cilt

Topikal olarak cilt üzerine sürüldüğünde, defne yapraklarının iyileştirici özelliklere sahip olduğu bilinir ve bu yapraklar bir çay haline getirildiğinde de aynısı geçerlidir. Antioksidanlar, kırışıklıkların, yaşlılık lekelerinin ve lekelerin görünümünü hafifletmeye ve hatta cilde elastikiyet kazandırmaya yardımcı olabilir. 

Kalp Sağlığı

Bu çayda iyi miktarda C vitamini ve A vitamini vardır. Düzenli olarak bir bardak içmek, kan damarlarınızın ve damarlarınızın bütünlüğünü korurken, kan basıncını düşürmeye ve hatta kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir. 

Diyabet

Defne yaprakları vücuttaki kan şekeri kontrolü üzerinde iyi bilinen bir etkiye sahiptir. Genel olarak, ılımlı bir şekilde içildiğinde, bu çay diyabetik hastalar için iyi bir haber olan glikoz ve insülinin salınımını düzenlemeye yardımcı olabilir. 

Inflamatuvar Koşullar

Bu çayın iltihaplandığı ve iltihaplanma, artrit ağrısı, baş ağrısı, gut ve iltihaplı eklemlerle ilgili diğer kronik problemler gibi pek çok iltihaplanma durumu vardır. 

Stres ve Anksiyete

Merkezi sinir sistemi stres seviyenizi değiştirmeye yardımcı olabilecek bu çayı yanıtlıyor. Bu hafif baharatlı demleme için stres hormon seviyelerinizi kontrol altında tutabilecek sakin bir kalite var.

Kanser

Bu çayda bulunan antioksidanların bir kısmının, serbest radikalleri ortadan kaldırdığı ve tümör hücrelerinin yayılmasını yavaşlattığı, hatta kanser hücrelerinin apoptozunu uyardığı bilinmektedir. 

Sindirim

Sindirim sürecini hızlandıran ve yediğiniz yiyeceklerden daha fazla besin almanıza yardımcı olan defne yaprakları içinde bulunan belirli enzimler vardır.

Solunum Zorluğu

Bu çayın , öksürükleri ve boğaz ağrılarını hafifletmek için kullanımı yaygın olarak yetiştirildiği bölgelerde yaygındır.

Defne yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

Evde kendi defne yaprağı çayınızı  demlemek çok basit olsa da, çoğu bitkisel çaydan daha fazla demlemek gerekecek ve  biraz daha uzun sürecek.

 



  1. Bir su tenceresine (taze yapraklar) 3 büyük  defne yaprağını  ekleyin.


  2. Suyu bir kaynamaya getirin.


  3. 3 dakika kaynatın ve daha sonra ısıyı kapatın.


  4. Defne yapraklarını süzün ve çayı sıcak olarak servis edin.


  5. Doğal tatlandırıcı veya süt ekliyorsanız, lezzet oldukça hassas olduğundan, az miktarlarda uygulayın. 

 

Benzer Yazılar