Sağlıklı Tarifler
Doğal Saç Bakımı Nasıl Yapılır? 11.04.2017

Saç ürünlerinizi günlük olarak kullanmanız yerine , saçlarınızı geliştirmek için olağanüstü doğal yollar vardır. Bu tedavilerin bir salon keratin tedavisine eşit olduğu söylemek yanlış olur , ancak kesinlikle tehlikeli yan etkileri olmadan saçlarınızı geliştirirler.

1. Diyetinizi Geliştirin

Uzmanlar, genel sağlığınızın saçınızın sağlığına yansıdığını söylüyorlar. Los Angeles'taki tanınmış bir saç stilisti David Babaii'ye göre "Bol miktarda taze meyve ve sebze ; Dengeli bir diyetin anahtarı."

Diyetinizde her gün bol miktarda protein gıdası aldığınızdan emin olmak da önemlidir.

Saç sağlığı için neden önemlidir ? Saçlarınız çoğunlukla proteinlerden (keratin) oluşur; bu nedenle saçınızı üretmek ve korumak için diyetinizde protein bulundurmanız gerekir.

Proteinin yanı sıra, sağlıklı saçları teşvik etmek için yeterli miktarda demir, E vitamini ve selenyum, bakır ve magnezyum gibi mineralleri de yakaladığınızdan emin olmanız gerekir.

2. Keratinle Doğal Saç Ürünleri

Saçınıza keratin uygulamanın tek yolu Brezilya keratin tedavisi değildir. Doğal şampuanlar, saç kremi ve keratin içeren saç bakımları satın alarak saçınıza müthiş bir protein artışı verebilirsiniz. Bu keratin bakımından zengin ürünleri düzenli olarak kullanarak, keratin saçların düzleştirilmesi, düzeltilmesi için faydaları, saç bakımı tedavilerinin çoğunda bulunan şüpheli maddeleri eksi olarak alabilirsiniz.

Ayrıca diğer doğal saç ürünleriyle birlikte kendi Doğal ev yapımı Şampuanı ve ev yapımı Saç Detangler'ini( bukle açıcı ) yapabilirsiniz.

3. Ev Yapımı Saç Maskeleri

Kendi keratin tedavinizi evde yapmak istiyor, ancak herhangi bir sağlık açısından tehlikeli madde istemiyor musunuz?

Düzensiz kılları boyamaya yardımcı olabilecek saç maskelerini besleyen, harika tarifler vardır. Uzun süre dayanamayabilirler, ancak kilitlerinizi daha silkici ve daha parlak görmeye devam etmeleri gerekir.

Bazı Doğal Tarifler ;



  • Doğal Keratin Saç Maskesi - argan veya jojoba yağı, avokado, hindistancevizi yağı ve sıvı biotini içerir.
     


  • Hasar Görmüş Saçlar İçin DIY Jelatin Protein Tedavisi - saç ve cilt sağlığı için müthiş bir protein olan jelatin özellikleri , liste devam edebilir.  Yumurta, jöle veya tam süt yoğurt gibi protein kaynaklarıyla zeytinyağı, bal veya avokado gibi nem kaynaklarının farklı kombinasyonlarını deneyin. Bunlar ekonomik olan malzemelerdir ve büyük olasılıkla mutfağınızda bulunur. Farklı ev yapımı yemek tariflerini test ederek saçlarınız için mükemmel maskeyi bulabilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra, saçınızı pürüzsüz, canlı ve güçlü bir şekilde büyütmek için düzenli olarak kullanabilirsiniz.

4. Geceleri Derin Arındırma İşlemi

Kuru, kırılgan saçlarınız varsa, haftada bir argan yağı ile derinlemesine bakım tedavisi yapabilirsiniz. Saç derinize masaj yapmadan önce ellerinizde dört ila 10 damla ile hazırlayın. Bitirmek için saçınızın her bölgesine uygulayın. Sabahleyin saçlarınızı normal şekilde yıkayın, artıklar yok olana kadar durulayın.

Kepek ya da kuru  deriniz varsa, kepek yok olana kadar haftada iki kez bir gece boyunca bakım yapın. Haftalık tedavilerle veya gerektiğinde devam edin.

5. Uçucu Yağları Deneyin.

Esansiyel yağlar, saçlarınızın daha güçlü ve sağlıklı olmasına yardımcı olarak saç sağlığını geliştirebilir. Ayrıca kafa derisinin iltihaplanmasının yanı sıra  dökülen saçları da sakinleştirirler. Ayrıca uçucu yağlar içeren birçok doğal şampuanlar da bulabilirsiniz.  Düzenli olarak saçlarınızın kıvamına getirilmesi saç dökülmesine yardımcı olmak ve saçınızı daha parlak yapmak için uzun bir zaman alması gerekebilir. Ev yapımı saç kremleri için saç türünüze bağlı olarak çeşitli saçlara dayanıklı esansiyel yağlar kullanarak farklı ürünler elde edebilirsiniz.

6. Hindistan Cevizi Yağı Kullanın

Saç şekillendirmeden ve aşırı ısınmadan kolayca hasar görebilir.  Neyse ki saçların korunması için hindistancevizi yağı vardır. Hindistan cevizi yağı saç kırılmasını önleyebilir ve saç durumunu iyileştirebilir. Kırılmaya yardımcı olmasının yanı sıra Hindistan cevizi yağı saçak saçlar için mükemmel bir doğal ilaçtır. Avucunuzda ısınarak, saçınıza bağlı olarak küçük bir miktarla (1/4 çay kaşığı bir çay kaşığı kadar) başlayın. Kökten uca kadar pürüzsüz hale getirin ve istediğiniz gibi kurutun. Saçınızı kurutmak biraz daha uzun sürebilir, ancak yumuşak, parlak ve yönetilebilir olacaklardır.

Ayrıca, saçlarınızın sadece uçlarında Hindistan cevizi yağı biraz az miktarda kullanarak bölünmüş uçları gevşetip besleyebilirsiniz. Saçınız gayet iyi ise, sadece Hindistan cevizi yağı veya herhangi bir yağlada bu tarz bir uygulama yapabilirsiniz.

Saçınızı profesyonelce düzleştirmek istiyorsanız, saç stilistinize kullandığı işlem formaldehit veya formaldehit salan bir bileşen içeriyorsa sorgulamayı unutmayın. Tipik olarak, bir tedavinin kıvrımlardan kurtulmasının ve saçları uzun süre düzleştirmenin tek yolu formaldehit veya onu serbest bırakan ve içeren bir ürün kullanmaktır. Cevap "hayır" ise, o zaman tedavi glioksilik asit gibi başka bir yumuşatma maddesi içeriyor ya da kişi size yalan söylüyorsa, saçlarınızda kullanılmadan önce ürün etiketlerini okuduğunuzdan emin olun.

Sedef hastalığı veya seboreik dermatitiniz varsa keratin tedavisine başlamadan önce dermatoloğunuza danışın ve evde doğal tedavilerden herhangi biriyle baş etmeniz gerekir.

Önemli yağları veya ev yapımı saç maskelerini kullanmadan önce olumsuz bir reaksiyon göstermediğinizden emin olmak için önce kolunuzda veya bacağınızda küçük bir cilt testi yapmak iyi bir fikirdir. Hassas ciltleriniz varsa bu özellikle önemlidir.

Benzer Yazılar