Beslenme
E vitamininin faydaları nelerdir? 13.10.2016

E vitamini vücutta antioksidan olarak rol oynayan yağda çözünen bir vitamindir. Aynı zamanda sağlığınız için çok önemli ve vücudumuzda belirli yağların hasarını önlemek için yardımcı olur. E vitamini vücudun birçok organlarınının  düzgün çalışması için gereklidir ve doğal yaşlanma yavaşlatan son derece yararlı olan önemli bir vitamindir. Bazı yağlar, fındık, tavuk, yumurta, meyve ve buğday tohumu yağı da dahil olmak üzere birçok gıdalarda bulunur. E vitamini ayrıca ek olarak;  göğüs ağrısı, yüksek kan basıncı, damar sertliği tedavisinde , kalp ve damar hastalıkları tedavisinde kullanılır.

1- Kolesterol dengesi

Kolesterol karaciğer tarafından yapılan ve vücudun hücreleri, sinirler ve hormonların düzgün çalışması için zorunludur. Kolesterolü doğal hallerinde, dengeli, normal ve sağlıklı çalışması için E Vitamini kolesterol oksidasyonu ile savaşan koruyucu bir antioksidan olarak hizmet gösterir.

2-Hastalığın Gelişimini Engeller

Virüslerle mücadele ve vücudunuzun sağlıklı hücreleri yıkması ; kalp hastalığı ve kansere neden olabilir. Bu molekülleri doğal olarak hızlandırmak  okside olduğunda ciddi hasara neden olabilir. E vitamini , Hücrelerin yaşlanma, kalp hastalığı gibi sağlık sorunlarında yavaş ve mücadele gücü olan güçlü bir antioksidandır. Çalışmalar E Vitamininin önemli ölçüde bağışıklık artırabildiğini göstermiştir,

3- Cilt Hasarlarını Onarmada yardımcı

E vitamini cilt duvarları güçlendirmek ve nem ve esnekliğini artırmak için, vücut içinde yaşlanmaya doğal bir karşıt gibi davranmaya yardımcı olur. E Vitamini hem vücut içinde zararı azaltmak için,  sağlıklı, genç bir cilt korumak için yardımcı olur . Sigara dumanı ya da ultraviyole ışınlarına güneş ışığından, cilt kanserine karşı korur. bu antioksidan özellikleri de faydalıdır. Deri iltihabı ile UV ışınlarına maruz kalmadan sonra E vitamini alarak da akne ve egzama belirtileri azaltmada yararlı olabilir. E vitamini de cildin iyileşme sürecinde yardımcı olur. Cildin epidermis tabakası tarafından emilir ve diğer faktörlerin yanı sıra cilt kanserine neden olan güneş yanığı tedavisinde kullanılabilir. yaralarda, akne tedavisinde ve kırışıklıkların giderilmesinde kullanılabilir çünkü hücre yenilenmesini hızlandırır.  bu da cildinizin sağlıklı ve genç görünmesini sağlar.

4- Saç tellerinde güçlenme

E Vitamini güçlü bir antioksidan olduğundan, saçımıza çevreden gelebilecek zararı azaltmak için yardımcı olur. E vitamini yağını kafa derisine uygulamak cildinizin doğal nem düzeyini korumaya yardımcı olcaktır. Bu da saçların sağlıklı ve taze görünmesini sağlayacaktır. Saçlarınıza E vitamini yağını birkaç damla uygulayın, özellikle kuru ve sıkı olması için.

5- Hormonları Dengeler

E vitamini endokrin ve sinir sistemi dengeleme, doğal olarak hormonları dengeli tutmaya yardımcı olmaya çalışmada önemli bir rol oynar. Hormonal dengesizlik belirtileri PMS, kilo, alerji, idrar yolları enfeksiyonları, cilt değişiklikleri, anksiyete ve yorgunluk içerebilir.Hormonları dengede tutarak, daha sağlıklı , düzenli bir adet döngüsü içinde devam edecek ve daha enerjik hissedeceksiniz .

6- PMS(hormonal dengesizlik) Belirtilerine yardımcı olur

E vitamini takviyesi alarak PMS ilişkili kramp, anksiyete ve istek azaltabilir. E vitamini ağrı şiddeti ve süresi azaltır ve menstrüel kan kaybını azaltır .Doğal hormonlarını dengeleme ve adet döngüsü düzenlemeye yardımcı olur.

7- Alzheimer Hastalığı olan İnsanlara yardımcı olur

E vitamini Hafıza kaybı ve ileri derecede Alzheimer hastalığı olan kişilerde fonksiyonel düşüşü yavaşlatabilir. E vitamini, C Vitamini ile alındığı zaman çeşitli formların riskini azaltabilir.

8- Tıbbi Tedaviler Etkilerini artırır

E vitamini bazen radyasyon ve diyaliz gibi tıbbi tedaviler de zararlı etkilerini azaltmak için kullanılır. Ayrıca akciğer hasarı saç kaybına neden olabilir, bu ilaçların istenmeyen yan etkileri azaltmak için kullanılır.

9- Fiziksel Dayanıklılık ve Kas Gücünü artırır

E vitamini fiziksel dayanıklılık geliştirmek için kullanılabilir.  egzersizden sonra enerji artışı ve kas oksidatif stres düzeyini azaltabilir. E vitamini aynı zamanda kas gücünü artırabilir. E vitamini kan dolaşımını teşvik ederek yorgunluğu giderir; ayrıca hücre duvarları güçlendirir ve hücreleri besler.

Benzer Yazılar