Faydalı İçecekler
Erik Suyunun Faydaları Nelerdir? 11.11.2017

Erik Suyunun  Şaşırtıcı Faydaları

Öğütülmüş meyve sularına ek olarak , erik suyu mükemmel bir seçenektir. Sağlığınızı iyileştirmek için benzersiz antioksidanlar ve organik bileşiklerle geniş yelpazede bulunan bu meyve suyu kesinlikle alışveriş listesine eklemeniz gereken bir şeydir.
 

Erik suyu nedir?

Bilmeyenler için, kuru erikler aslında kurutulmuş eriklerdir ve budama suyu daha popüler olmaya meyillidir ve daha yüksek bir şeker içeriğine sahipken, pek çok kişi etkileyici besin konsantrasyonu nedeniyle diyetlerine erik suyu ekler. Erik suyu genellikle çukuru çıkararak ve daha sonra meyve içerisindeki meyve suyunu presleyerek çıkararak erik suyu oluşturulur. 

Bu lif açısından zengin meyvenin içeceğini tüketebilirsiniz. Sindirim sisteminiz üzerinde hızlı ve belirgin etkilere sahip olabilir. Bu nedenle bu içeceği ilk kez denediğinizde az miktarda kullanın ve vücudunuzun nasıl tepki verdiğini izleyin.
 

Erik Suyu Faydaları

Erik suyunun en önemli sağlık faydaları , kilo vermeye yardımcı olmak, kalp krizlerini önlemek , görmeyi arttırmak, kabızlığı düşürmek ve hamilelikte yardımcı olmaktır.

Kilo Kaybı: Erik suyunda bulunan diyet lifi, gün boyunca kendinizi tam hissetmenize yardımcı olur ve atıştırmalıklara erişmenizi veya yemek saatinizde aşırı yemenizi önler. Böylece, kalori alım sınırlarınızın içinde kalmanıza yardımcı olur.

Sindirim Yardımları: Bu meyve suyundaki lif, peristaltik hareketi tetikleyebilir ve daha sağlıklı sindirim sağlayabilir. Doğal müshil ve diüretik olarak, bu su düzenli olarak kalmaya yardımcı olan yaşlı bireyler arasında popülerdir.

Görme Yetisini Geliştirir: Bu meyve suyunda bulunan, retinadaki oksidatif stresin azalmasına, maküler dejenerasyon riskinin düşmesine ve katarakt gelişiminin yavaşlamasına yardımcı olan iyi miktarda A vitamini bulunur.

Gebelikte Yardımcı Olur: Hamilelikte diyetinize yeni bir şey eklemeden önce daima doktorunuza danışmalısınız. Bununla birlikte, erik suyu, enfeksiyonu önlemeye, normal büyüme ve gelişmeyi teşvik etmeye ve sağlıklı kan akışını sağlamaya yardımcı olabilir; bunların hepsi anne ve çocuk için iyidir.

Kolesterol Düzeylerini Düzenler: Fenoller, kolesterol üzerindeki oksidatif etkileri azaltabilen, böylelikle ateroskleroz, kalp krizi ve inmeden koruyan önemli bir antioksidan türüdür.

Kronik Hastalıkları Önler: Bu suyun antioksidan kapasitesi oldukça yüksektir ve kanser, artrit ve kalp hastalıkları gibi birçok kronik hastalık riskini azalttığı bilinmektedir.

Erik suyu Yan Etkileri: Erik suyu, ılımlılıkla alındığı takdirde çoğu insan için mükemmel bir sağlık ekidir. Bununla birlikte, fazla tüketilirse, diyare, kramp ve hatta kilo alma gibi bazı olumsuz yan etkilere neden olabilir.

Mide Sorunları: Erime suyu içerdiği yüksek diyet lifi sayesinde, hazım suyunun sindirimi iyileştirdiği ve bağırsak hareketlerini canlandırdığı biliniyor. Ancak, aşırı tüketimle kramp, şişkinlik, gevşek dışkı ve ishale neden olabilir ve bu da dehidrasyon ve diğer sorunlara neden olabilir.

Kilo Almak: Diğer pek çok meyve suları gibi, erik suyu da dikkate değer miktarda kalori içerir; bu nedenle çok fazla tüketilirse , bu toplam kalori sayısını arttıracaktır; ekstra kaloriyi günlük toplamınıza dahil etmezseniz, kilo alımına neden olabilir.
 

Benzer Yazılar