Bitkisel
Gırtlak İltihabı Bitkisel Tedavisi 08.03.2017

Gırtlak İltihabı Tedavisi için 9 Doğal yöntem

1. Elma Sirkesi

Elma sirkesi mide asidi seviyelerini dengelemeye çalışırken kullanan kişilere faydalıdır. Doğal olarak asidiktir ve midenizdeki pH’ı düşürecektir. Aynı zamanda gıdaları doğru bir şekilde sindirme kabiliyetinizi geliştiren enzimler ve probiyotikler sağlar. Bu, asit reflüsü veya GÖRH nedeniyle Gırtlak iltihabı olan insanlara yardımcı olacaktır.

Elma sirkesi de enfeksiyonlarla savaşabilir; Aslında enfeksiyonlarla ve diğer akut durumlarla mücadele etmek için sirke kullanılması Hipokrat'a kadar uzanıyor. Yara tedavisinde sirke preparatını önerir.  Bilimsel araştırmalar sirke maddesinin anti- mikrobiyal özelliklerini açıkça göstermektedir.

Gırtlak iltihabına neden olan asit reflüsü tedavisinde yardımcı olmak için, bir bardak suya elma sirkesi 2 yemek kaşığı su konur. Ayrıca, elma sirkesi ve balı birleştirerek solunum yolu inflamasyonu için evde yapabileceğiniz başka bir tedavi yoludur.

2. Zencefil

Zencefil, gırtlakta bulunan mukoza zarlarını yatıştırmaya yardımcı olur. Ayurvedik tıpta vücudunuzu ısıtmak ve organlarınızdaki toksinleri parçalamak için kullanılır. Lenfatik sistemi temizlemek ve solunum sistemindeki enfeksiyonlara daha az duyarlı kılmak için kullanıldığı da biliniyor.

Araştırmalar, birçok zencefilin sağlık yararlarından birinin, en sık görülen gırtlak iltihabının semptomlarının bazılarını oluşturan iltihap, şişme ve ağrı azaltma yeteneğidir.

Gırtlağınızı rahatlatmak için zencefil kullanmak için, zencefile  suyu ilave edin, rahatlatıcı bir çorba içinde zencefil tozu kullanın ya da günde 2-3 kez zencefil çayı bir bardak içebilirsiniz.

3. Sarımsak

Sarımsak, yaygın olarak, gırtlak iltihablarının ana nedenlerinden biri olan soğuk algınlığı için faydalı olduğuna inanılıyor. Enflamasyona ve enfeksiyona neden olan bakteri ve virüsleri öldürmeye yardımcı olan antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir.

2014'te yapılan bir çalışmada üç aylık dönemde 146 katılımcı yer aldı. Katılımcıların yarısı plasebo tablet aldı ve yarısı bir sarımsak tablet aldı. Daha sonra  soğuk günler geçirdiğinde bir günlüğüne günlerini yazdılar. Araştırmacılar, her gün sarımsak alan kişilerin (plasebo yerine) daha az soğuk algınlığı geçirdiğini buldu. Üç aylık periyot süresince, plasebo grubundaki 65'e kıyasla sarımsak grubunda 24 soğukkanlılıkla karşılaşıldı.

Sarımsak da mukus gevşetmeye yardımcı olarak doğal bir balgam söktürücü gibi davranır. Çiğ veya pişmiş sarımsak kullansanız da, birçok sarımsak faydasından doğrama veya ezme ile faydalanabilirsiniz. Bir çorba, güveç, salata veya sosa ekleyebilirsiniz.  Ayrıca günlük çiğ sarımsak 1 ila 2 adet  yiyebilirsiniz - tadını sevmiyorsanız çiğ bal ile birleştirebilirsiniz.

4. Ham Bal

Bal , solunum sistemi koşulları da dahil olmak üzere birçok rahatsızlığın tedavisinde önemli olduğu düşünülen en eski geleneksel ilaçlardan biridir. Ham balın antibakteriyel, antifungal ve antioksidan etkileri vardır. Aynı zamanda yüksek bir besin değeri vardır. Nemli bir ortamı korur.  Öksürme ve ses kısıklığı gibi Gırtlak iltihabı semptomlarını tahriş etmeye ve rahatlatmaya yardımcı olur.

Ham bal aynı zamanda gırtlak iltihabı oluşturan mevsimsel alerji semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Birçok mevsimlik alerji hastası, yerel, çiğ balın faydalı olduğunu bulmuştur. Onları alerjik reaksiyonunu tetikleyen florese duyarsızlaştırıyor.

Gırtlak hastalığını tedavi etmek için gün boyunca sıcak suya veya çaya ham bal ekleyin.

5. Limon Esansiyel Yağı

Limon esansiyel yağı, gırtlak iltihabı semptomlarını rahatlatabilir. Bakterilerin büyümesini ve solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan virüslerin yayılmasını engeller. Ayrıca bedene detoks yapar ve solunum yolunuzda ki mukusunu gevşetir, böylece zorla veya sıklıkla öksürmeye gerek kalmaz. Bu ise  sesinizin dinlenmesini sağlar.

Gırtlak iltihaplarının ana nedenleri olan soğuk algınlığı ve grip vakalarının tedavisinde bitki kullanımını ölçen bir araştırmaya göre katılımcıların yüzde 73'ü limon meyvesi kullanıyor.   

Gırtlak iltihabı semptomlarını gidermek için limon esans yağı kullanmak için bir bardak ılık su veya çaya 1-2 damla ekleyin veya çiğ balı tatlı kaşığına 1-2 damla ekleyin. Ayrıca limon yağı doğrudan şişeden alınabilir veya evde bir dağıtıcıya eklenebilir.

6. Nane Yağı

Nane yağı, gırtlak iltihabı ortak bir nedeni olan alerjiler için yararlı bir yağdır. Ağır sancılı boğazlardan rahatlama sağlayabilir. Aynı zamanda alerji semptomlarının yanı sıra soğuk algınlığı ve öksürüklerden kurtulma sağlayarak balgam söktürücü gibi davranır. Nane yağı balgamını boşaltabilir ve ses tellerinin iltihaplanmasını azaltabilir. Nane yağı, özellikle, Gırtlak iltihabı hastaları için yararlıdır. Öksürüğe neden olan kasılmaları önleyerek antispazmodik aktiviteye sahiptir ve bu da ses tellerine tahrişi azaltır.   

Gırtlak iltihabı belirtilerini tedavi etmek için çeşitli yollarla nane yağını kullanabilirsiniz. Dahili kullanım için, bir bardak su veya çaydanlığa 1-2 damla ekleyin. Ayrıca, göğüs ve boğazınıza tropikal olarak nane yağını uygulayabilir ya da evde dağıtabilirsiniz.

7. Marshmallow Kök

Marshmallow kökü geleneksel olarak boğaz ağrısı ve öksürük tedavisinde kullanılmıştır. Boğazı kaplayan ve tahrişi gidermeye yardımcı olan müsilaj içerir. Ayrıca lenf nodlarındaki şişmeyi azaltır.

Iyileşme süresini hızlandırır ve ağır ağır kuru öksürüğü azaltır. Bu yüzden hatmi özütü pek çok öksürük şurubu ve boğaz pastiline katılır.  

Bazı ilaçlara potansiyel müdahale edebileceğinden reçeteli ilaçlarla birlikte günün belirli saatlerinde hatmi kullanmayın.

8. Sesinizi Dinlendirmek

Gırtlak iltihaplarından kurtulmak için sesinizi dinleyin. Konuşmadığınız sürece rahatlayabilirsiniz, konuşmayın ve yumuşak bir şekilde konuşun. Fısıldaşmak, aslında, gırtlak sesini rahatsız edici bir şekilde konuşmaktan daha rahatsız eder, bu nedenle fısıldamamaya dikkat edin. Boğazını temizlemek bile, gırtlaklarınızı daha da tahriş edebilir.

Gırtlak İçin Bazı Diğer Yaşam Tarzı Tedavileri Şunları İçerir;

- Bol su içmek

- Alkolden kaçınmak

- Nemlendirici veya buharlaştırıcı kullanmak

- Pastil ya da sakız emici

- Gargara tuzu ve ılık su

- Yemeğinizi çiğneme

- Küçük yemekler yemek

Gırtlak iltihabı için Önlemler

Larenjit semptomları iki haftadan uzun sürerse doktorunuza danışın. Nefes almada veya yutmada sorun yaşıyorsanız, boğazınız kanarsa veya 37 derecenin üzerinde bir ateş gelişirse derhal tıbbi yardım isteyin.

Gırtlak iltihabı Üzerine Nihai Düşünceler

Gırtlak iltihabı, ses tellerine tahriş nedeniyle kısık ses veya sese tamamen zarar verir.

Bu hastalığın varlığında ses telleri iltihaplanır ve şişer. Ses tellerinin aşırı kullanılması, seslerin ve ses kısıklığının bozulmasına neden olur.

Gırtlak iltihabı belirtileri, sesinizi tamamen kaybederek, öksürerek, yutma, boğaz ağrısı, gıdıklanma,  boğazı temizlemek için sürekli bir dürtü, postnazal akıntı ve ateş gibi rahatsız edici bir takım rahatsızlıkları içerir.

Bazı iltihap nedenleri arasında bakteri ve virüsler, sesin fazla kullanılması, GÖRH, alerjiler, sigara kullanımı, alkol kullanımı, tahriş edicilere ve toksinlere maruz kalma ve inhale steroid ilaçların kullanımı sayılabilir.

İltihaplar için doğal tedaviler, elma sirkesi, zencefil, sarımsak, marshmallow kökü ve daha fazlası gibi gıdalar ve otları içerir. Uçucu yağlar boğazını yatıştırmaya ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur.

Benzer Yazılar