Bitkisel
Haşhaş Tohumu Çayı Faydaları 22.05.2017

Haşhaş tohumu çayı, ağrıdan kurtulma, sinirleri yatıştırma, gastrik rahatsızlığı önleme, kan basıncını düşürme ve ruhsal durumu iyileştirme gibi birçok yararı için binlerce yıldır tüketildi. Bununla birlikte, haşhaş tohumları da afyon yapmak için kullanılan haşhaş tohumu çayı düzenli olarak tüketildiğinde bağımlılık yapabilecek güçlü kimyasal maddelerdir.

Haşhaş tohumu çayı yapmak istiyorsanız, bunu dikkatli yapın ve düzenli olarak çok fazla tüketmeyin. Haftalık 1-2  maksimum önerilen miktardır ve çay hazırlanırken çok dikkatli olun, kullanılan miktar ve çay konsantrasyonu açısından miktarı önemlidir.

Haşhaş Tohumu Çayının Faydaları

Bu çayla ilişkili risklere rağmen, kalp sağlığı, daha düşük stres seviyeleri, analjezik etkileri, diyare tedavisini ve nefes almayı güçlendirmeyi içeren sorumlulukla ve az miktarda tüketildiğinde birçok sağlık faydası vardır.

Bu çayın, tohumlarda bulunan iki tip alkaloin fenantren ve benzilizokinolin sayesinde, narkotik özelliklere sahip olduğuna dikkat etmek önemlidir. İlki fenantren ; morfin ve kodein'in bulunduğu yerdir ve bu kimyasallar vücuttaki opioid reseptörlerine bağlanır ve aşağıda listelenen faydaların çoğunu sağlar. Çok sık tüketildiğinde ya da konsantrasyonun çok yüksek bir seviyesinde, haşhaş tohumlu çay, bir eroin veya ağrı kesicide yaşanan aşırı doza benzer şekilde, bağımlılık yapabilir ve hatta ölümcül olabilir.

Haşhaş tohumu çayını kullanmak isteyenler için etkili bir şekilde birçok sağlık faydası sağlayabilir.

Duygudurum Arttırıcı:  Haşhaş tohumu çayında bulunan psikoaktif bileşikler, kaslarınızı ve zihninizi rahatlatarak ruh halinizi yükseltebilir. Birçok güçlü ağrı kesici gibi, depresif olayları ortadan kaldıran ve bir pozitiflik patlaması sağlayan öfori ya da haz duygusu sağlayabilir.

Ağrı Kesici : Haşhaş tohumu çayı, birincil işlevi ağrı kesicidir, bu nedenle morfin ve kodein'in bu bitkiden türetilmesinin nedeni budur. Ameliyat, yaralanma veya uzun süreli hastalıktan dolayı acı çekiyorsanız veya düzenli olarak kronik ağrı yaşarsanız, bu opioid türevi güçlü bir analjezik etkiye sahip olabilir.

Kan Basıncı: Haşhaş tohumu çayının rahatlatıcı doğasından ötürü, kan basıncını düşüren ve kalp atış hızınızı yavaşlatan atardamar ve damarlarda gerginliği azaltma özelliği vardır. Bu, hipertansiyon veya kardiyovasküler sağlık sorunları çekenler için yararlı olabilir.

Kronik Stres: Vücuttaki stres hormonlarının yüksek seviyeleri uzun vadeli sağlık için zararlı olabilir. Haşhaş tohumu çayın analjezik ve yatıştırıcı özellikleri zihnin gerginliğini azaltmaya ve kandaki bu kronik stres hormonu konsantrasyonlarını düşürmeye yardımcı olabilir.

Anti-ishal Aktivitesi: Diyare ile mücadele ediyorsanız, haşhaş tohumu çayında bulunan kimyasal bileşikler bağırsak hareketlerini düzenler. Normal bağırsak hareketleri olanlarda, bu çay bazen kabızlığa neden olabilir; bu da bu çayın dikkatli bir şekilde miktarının düşürülmesinin bir başka nedeni olabilir.

Uyku Bozuklukları: Haşhaş tohumu çayı güçlü bir sakinleştiricidir, bu nedenle uykusuzluk veya diğer uyku bozukluklarından muzdaripseniz , bu çay zaman zaman rahat bir  bir uyku çekebileceğiniz  gece sunacak evde uygulanabilecek bir çare olabilir.

Haşhaş Tohumu Çayı Nasıl Yapılır ?

Evde birkaç basit madde ve alet, özellikle 1 litrelik su şişesi, limon suyu ve haşhaş tohumları ile haşhaş tohumu çayı hazırlayabilirsiniz. Limon suyu, tohumların asiditesini değiştirerek potensi arttırmaya ve aktif maddelerin daha fazla suda kalmasına yardımcı olur. Haşhaş tohumu çayıyla erişmeye çalıştığınız bileşikler tohumların dış kabuğunda bulunur.

Haşhaş Tohumu Çayı

İçindekiler:



  • 250 gram yıkanamayan haşhaş tohumu


  • 2-3 su bardağı su


  • 2 çorba kaşığı limon suyu


  • 2 litrelik şişe

Adım 1 -  Haşhaş tohumlarını bir huniden şişeye boşaltın

Adım 2 -  Şişeye, tohumlardan yaklaşık 2-3 inç daha yüksek sıcaklığa gelene kadar sıcak su ilave edin (kaynar değil).

Adım 3 -  Limon suyu ekleyin

Adım 4 -  Şişeyi kapatın ve hafifçe 2-3 dakika sallayın. Bu, etkili bileşiklerin "yıkanması" suretiyle çay içeceğini etkili bir şekilde ilâve edin. Tohumun türüne bağlı olarak su yumuşak sarıdan koyu kahverengine değişmelidir.

Adım 5 –  Biraz bekledikten sonra çayınız hazır.

ÖNEMLİ NOT!!!

Haşhaş tohumları için standart bir güç yoktur, bu nedenle bazıları diğerlerinden daha güçlü olabilir. Haşhaş tohumu çayını hazırlarken ve içerken haşhaş tohumu çayını, kaç tane tohum kullandığınızı dikkate alarak tüketiniz. Herhangi bir etkiyi fark etmezseniz, ileride daha fazla tohum kullanmayı deneyebilirsiniz. Yine, haşhaş tohumu çayı düzenli olarak kullanmamalısınız, çünkü bağımlılık nitelikleri kanıtlanmıştır.

Haşhaş Tohumu Çayı Yan Etkileri

Haşhaş tohumu çayı, yukarıda belirtildiği gibi, narkotik bir maddedir ve dikkatle kullanılmalı ve hazırlanmalıdır. Çayı, az miktarda, nadiren olsa da, sağlık belirli yönleriyle yardımcı olabilir, ancak düzenli olarak tüketilirse bağımlılığa neden olabilir. İnsanların maruz kaldığı yan etkilerin bazıları şunları içerir:



  • Baş ağrısı


  • Karın ağrıları


  • Uyuşukluk


  • Baş dönmesi

Uzun süreli kullanım ; kaşıntı, sinirlilik, bulantı, solunum sorunları ve kabızlığa neden olabilir

Yüksek miktarlarda alım komşulara neden olabilir ve hatta ölümcül olabilir.

Piyasada benzer etkilere sahip olan ve fiziksel veya psikolojik bağımlılığa neden olmayan pek çok bitki çayları var. Nasıl hazırlanacağınız bilmiyorsanız  ve yalnızca bu çayı zaman zaman tüketmeyi düşünüyorsanız , doğal sağlık hedefleriniz için başka bir seçenek belirleyin. Ayrıca, sağlık düzenlemenize haşhaş tohumu çayı eklemeden önce, eğitimli bir doktorla konuşmanız önemlidir, çünkü diğer ilaçlarla olumsuz etkileşim gösterebilir ve sağlık durumlarını daha da kötüleştirebilir. Haşhaş tohumu çayı, opioid bağımlılığını iyileştirmenin bir aracı olarak düşünülmemelidir; Bu basitçe tehlikeli uyuşturucuların farklı, yasal ve kolaylıkla temin edilebilir bir şeklidir.

Önemli Not!!!

Haşhaş ve tohumlarının kullanımı BAE, Dubai ve Suudi Arabistan gibi bazı ülkelerce  yasaklanmıştır, bu nedenle kullanımdan önce sağlık uzmanınıza danışın.

Benzer Yazılar