Bitkisel
Hindistan Cevizi Yağının Faydaları 05.05.2017

Hindistan cevizi yağı, gezegen üzerindeki en çok yönlü sağlıklı gıda olabilir. En iyi pişirme yağı değil, ancak Hindistan cevizi yağı kullanan çok sayıdadır ve doğal tıp sayılabilir. Doğal güzellik bakımları için kullanılabilir ve çok daha fazlası vardır.

Güneydoğu Asya, Hindistan, Filipinler ve diğer tropik bölgelerde, Hindistan cevizi ağacı "hayat ağacı" olarak görülüyor. Ve bugün, hindistancevizi yağının sağlık yararlarını kanıtlayan 1.500'den fazla çalışma var.

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları;



  • Hormonları Dengeler


  • Sindirimi Geliştirir


  • Cildi nemlendirir 


  • Selüliti Azaltır


  • Kırışıklıkları ve Yaş Noktalarını Azaltır.


  • Kan şekerini dengeler ve enerjiyi geliştirir


  • Alzheimer'ı geliştirir


  • HDL ve Alt LDL Kolesterolü Artırır


  • Yağ yakar

Yaratıcı Hindistan Cevizi Yağı Kullanım alanları

Bu hindistancevizi yağı kullanımı 4 kategoriye ayrılır: Gıda Kullanımı, Vücut ve Cilt Bakımı, Ev ve Doğal Tıp.

Hindistan Cevizi Yağı Gıda Kullanımı

Yüksek Sıcaklıkta Pişirme (Sauteing and Frying) - Hindistan cevizi yağı, yüksek ısınma noktasından dolayı yüksek sıcaklıkta pişirmek için idealdir. Zeytinyağı gibi pek çok diğer yağ, ısıtıldığında oksitlenebilir, ancak Hindistan cevizi yağı sağlıklı doymuş yağlardan oluşur, çünkü yüksek sıcaklıklarda kararlı kalır.

Sabah kahvaltı için, geleneksel tereyağı yerine filizlenmiş tahıl ekmeğine hindistancevizi yağı sürmeyi deneyin. Hafif hindistancevizi aroması, rafine edilmemiş hindistancevizi yağlarında daha belirgindir ve ekmeğinize hoş bir aroma ve lezzet katmaktadır.

Doğal Enerji - Güçlendirici: Hindistan cevizi yağındaki orta zincir trigliseridler, chia tohumlarıyla -yorucu bir egzersiz sonrasında enerji artışı sağlayacaktır. Hindistan cevizi yağı, chia tohumlarının sindirimine ve metabolize edilmesine yardımcı olurken Chia tohumlarının performansı ve dayanımı artırdığı biliniyor. 1 çorba kaşığı Hindistan otu yağı, ½ çorba kaşığı chia tohumlarıyla karıştırın ve  tahıl ekmeğine yedirin.

Kahve için Krema: Kahvenize bir kaşık hindistancevizi yağı ilave etmek, ekstra enerji artışı sağlayabilir ve süt kremasının yerini alabilir. Sıcak kahveyi bir blenderde, hindistancevizi yağı ve en sevdiğiniz doğal tatlandırıcıyla karıştırıp harmalarsanız, herhangi bir süt eklemeden zengin kremsi lezzete hayran kalacaksınız. Uzakdoğu'da, birçok sporcu, performans ve enerjiyi artırmak için sabah kahvelerini hindistancevizi yağı ile harmanlıyor.

Çikolatada Hindistan Cevizi Yağı Kullanın

Hindistan cevizi yağı kullanarak, koyu çikolata hiç bu kadar sağlıklı veya kolay olmamıştı. Bir çorba kaşığı hindistancevizi yağı ve 2 bardak doğranmış koyu çikolatayı (tercihen% 70 kakao) yavaş yavaş karıştırarak, düşük ısı ile birlikte çift kazanın içine yavaşça eritin. Karışım çok koyu ise, daha fazla hindistancevizi yağı ekleyin  ve eriyene kadar karıştırın. Bir fondü tenceresine aktarın ve taze çilek, muz ve dilimlenmiş elmalar ile kendinize bir Fondü Hazırlayın.Kolestrolle mücadele için  bir meyve suyuna 1 - 2 çorba kaşığı hindistancevizi yağı ekleyin.  Diyetinize sağlıklı yağlar eklerken ağız hissini geliştirir.

Mısır Patlatırken Hindistan Cevizi Yağı Kullanın: Sinema veya tiyatroda patlamış mısırın keyfini çıkarmayı hepimiz çok iyi biliriz. Ancak bunu sağlıklı bir yağ ile yapmak bizim için çok önemlidir.  Hindistan cevizi yağına organik mısır tanelerini dökün ve sonra sadece  eritilmiş hindistan cevizi yağı ve bazı deniz tuzlarıyla hafifçe çalkalayın.

Yapışmayan bir tava içinde bazen yumurtalar tavaya yapışır. Hindistan cevizi yağı ile artık bu sorun tamamen ortadan kalkıyor. Tavaya sadece bir çay kaşığı veya iki tane hindistancevizi yağı ilave edin ve eritin. Yumurtayı ekleyin ve istediğiniz gibi pişirin. Temizlemeside çok basit olacaktır.

Sağlıklı Ev Yapımı Mayonez: Yumurta sarısı ile karıştırılmış ev yapımı mayonez tarifinde yağ olarak kullanın. Bir blenderde, 4 yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve ½ çay kaşığı kurutulmuş hardalı birleştirin. Birleşinceye kadar harmanlayın. Harman halindeyken, yavaş yavaş 1 fincan hindistan cevizi yağı (eritilmiş) ve ½ su bardağı zeytinyağı ilave ederek bir emülsiyon oluşturun. Yağları çok hızlı eklemeniz iyi olacaktır. ½ çorba kaşığı tahini ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Pişirirken Sağlıksız Yağları Değiştirin: Evet, hindistancevizi yağı ile pişirin. Tarifte adı geçen tereyağı veya bitkisel yağ ile aynı miktarda kullanın. Yağın soğuk olması gereken diğer preparatlar için, hindistan cevizi yağını kullanmadan önce dondurun. Pişirme tabakalarını ve kek tepsilerini yağlamak için hindistancevizi yağı kullanın ve pişmiş ürünleriniz kolayca kalıplarından çıkacaktır.

Spor İçeceklerinin Değiştirilmesi: Hindistan cevizi yağı, vücuda çabuk etki eden MCFA yağları formunda hızlı enerji verir. Şekerli işlenmiş içecekleri tüketmek yerine, taze meyve suyuna hindistancevizi yağı ve chia tohumları eklemeyi deneyin.

Doğal Boğaz Pastilleri: Sunulan tatlandırıcılar  kullanılarak yapılan, mağazalar tarafından satılanlar yerine hindistan cevizi yağı kullanın. Boğaz ağrısı veya öksürük ağrısı azaltmak için günde 3 kez ½-1 çay kaşığı hindistancevizi yağı , meyan kökü çayını hindistancevizi yağı ile birleştirmeyi deneyin. Meyan kökü (rezene kökü), bal ve limon eklemeyi unutmayın, böylelikle virüsleri ve soğuk algınlığı artırmak için fazladan bir bağışıklık sağlayın.

Yumurtaların Tazeliğini Uzatın: Bir yumurta kabuğundaki gözenekleri kapatmak ve buzdolabında yumurtaların ömrünü uzatmak için hindistancevizi yağı kullanabilirsiniz. Yumurtaların kabukları üzerine az miktarda yağ akıtarak oksijene maruz kalmayı önlemeye yardımcı olacak şekilde nüfuz etmesini sağlayın. Bu yöntem yumurta ömrünü 1-2 hafta uzatır.

Hindistan Cevizi Yağı Güzellik ve Cilt Kullanımı

Doğal Cilt Nemlendiricisi: Cilt sağlığı için Hindistan cevizi yağı kullanmak yüzünüz için nemlendirici olarak iyi çalışır. Hızlı emilir ve yağlı değildir. Oda sıcaklığında, Hindistan cevizi katıdır, ancak elle temasa geldiğinde hızla erir. Yatmadan önce yüzünüzü yıkayın ve kuru olarak yedirin. Bir bezelye boyutunda elinize alın ve yüzünüze dairesel bir hareketle sürtün. 5 dakika boyunca oturup sonra da yüzünüzü temizleyin.

Kırışık Düzeltici: Göz çevresindeki endişe verici alanlarda, olgunlaşma öncesi yaşlanmaya karşı mücadeleye yardımcı olmak için gözlerin etrafında hafifçe uygulayın. Yağı bir gece bekletin ve tazelenmiş görünümle uyanın. Yaşlanma karşıtı diğer avantajlar için tütsü yağıyla birleştirin.

Doğal Makyaj Çıkarıcısı: Sadece küçük bir hindistancevizi yağı örneği, göz makyajını hızla sıvılaştıracak ve silinmesini kolaylaştıracaktır. Hindistan cevizi yağı hafifçe üst kapaklara ve alt kapaklara dairesel hareketle sürülür. Sıcak bir bezle silin.

Duş Sonrasında Kullanın: Duştan sonra, vücudunuzun her yerine hindistan cevizi yağı uygulayın. Hindistan cevizi yağı kuru cildi nemlendirir ve traştan sonra cildi yatıştırmaya yardımcı olur. Bonus olarak, Hindistan cevizi yağı doğal bir SPF'ye sahiptir ve cildinizi güneş hasarından korumak için mükemmeldir. Ayaklarınızın altına uyguluyorsanız, kaymayacak şekilde küvetin dışında yapın.

Epsom Tuzlu Şifalı Banyo: Mevsim ne olursa olsun cildimiz bir darbe alır. ¼ bardak Epsom tuzları ve ¼ fincan hindistancevizi yağı sıcak bir banyoda ilave edin ve rahatlayın. Aromaterapi faydaları eklemek için bir damla veya en sevdiğiniz uçucu yağlardan ikisini ekleyin. Epsom tuzları toksinleri atmaya yardımcı olurken, hindistancevizi yağı kuru cildi yatıştırmaya yardımcı olur.

Ev Yapımı Diş Macunu: Hindikü yaginin eşit parçalarını  soda ile karıştırın ve ev yapımı diş macunu için birkaç damla nane yağını ekleyin. Evde yapacağınız probiyotik diş macunu için hindistancevizi yağı, Bentonit Kil, probiyotik ve nane esans yağı içeren reçeteyi deneyin.

Dudak Balsamı: Kuru çatlamış dudaklar her mevsimde olabilir. Ticari dudak balsamları sağlıksız (ve potansiyel olarak toksik) maddelerle doludur. Hindistan cevizi yağı iyileştirici özellikleri dudaklarınıza beslenmeye yardımcı olur, güneş ışınlarına karşı bir dokunuş sağlar ve en önemlisi tüketilmesi güvenlidir. 2 çorba kaşığı hindistancevizi yağı 2 çorba kaşığı balmumu ve bir çorba kaşığı shea yağı ile yapışmayan bir tencereye koyun. Eriyene kadar yavaşça ısıtın. Kullanılmış dudak balsamı muhafazalarını tekrar doldurmak için küçük bir huni kullanın. 6 saat boyunca kurumaya izin verin.

Doğal Renkli Dudak Parlatıcı veya Ruj: Doğal olarak, pancar tozu, kakao tozu, zerdeçal ve tarçın ile dudak balsamı tarifi tonu haline getirebilirsiniz. Sadece az miktarda baharata ihtiyacınız vardır.

Kişisel Yağlayıcı: Hindistan cevizi yağı etkili ve güvenli bir kişisel yağlayıcıdır. Ticari preparatların aksine anti fungal, antibakteriyel ve antimikrobiyal özellikler vajinal floranın sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Hindistan Cevizi Yağı İlaç Kullanımı

Hindistan cevizi yağı hem sağlıklı bir karaciğeri hem de böbrekleri destekler. Araştırmacılara göre, bakır hindistancevizi yağı, kimyasal veya yüksek ısıl işlem yapılmadan hazırlanarak kronik enflamasyon üzerinde bir önleyici etki sergiliyor. Enflamasyon, birçok kronik hastalığın önde gelen sebeplerinden biridir; bu çalışma, bakır hindistancevizi yağı ile ateşlenmeyi önlemeye yardımcı olmak için düzenli olarak tüketilmesini desteklemektedir.

Hindistan Cevizi Tentürü

Kemik Kaybı ve Osteoporoz Riskini Önleme: Serbest radikaller ve oksidatif stres, metabolik bir bozukluk olan osteoporoz gelişimiyle bağlantılıdır. Yakın tarihli bir araştırmaya göre,    hindistancevizi yağı, kemik yapısını korumada ve östrojen eksikliği olan sıçanlarda kemik kaybını önlemede etkilidir.

Alzheimer Tedavisi ve Beyin Sağlığı Koruyucu: Hindistan cevizi yağının alzheimer hastalığında etkili doğal bir tedavi olabileceğine dair birkaç haber bulunmaktadır. Mevcut çift kör bir çalışması, günde 1 kez 3 kez almanızı öneriyor.

Uyku Yardımcısı: Hindistan cevizi yağı, lavanta veya  papatya yağı gibi uçucu yağlar kullanarak kaygıyı azaltmanıza ve iyi bir gece uykusu elde etmenize yardımcı olan yatıştırıcı ve rahatlatıcı ev ilaçları yaparken mükemmel bir taşıyıcı yağdır.

Akne Azaltıcı: Akne, gençlere ek olarak yetişkinler için ciddi bir konudur ve genellikle bakterilerin aşırı büyümesi veya cildin yağdaki bir dengesizliğinden kaynaklanmaktadır. Hindistan cevizi yağı ciddi antibiyotiklere yol açan zararlı bakterileri öldüren doğal bir antibiyotik görevi görür. Yağın, çay ağacı yağı ve çiğ balı ile karıştırılmasını deneyin, ekstra fayda ve etkinlik için yararlıdır.

Kanserden Koruma ve Savunma: Hindistancevizi yağı ve orta zincir trigliseridlerin, "güçlü bir antitümum etkisi ve normal bir bağışıklık sisteminin bakımı" sağladığı gösterilmiştir; bu, hindistan cevizi yağının belirli kanser türlerinden korunmasına yardımcı olabileceği inancını desteklemektedir.

Yağlarınızı Yakmaya Yardımcı: Hindistan cevizi yağında bulunan MCT'lerin kilo kaybını desteklediği ve vücudunuzun enerji için yağ yakmasına yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Yağ yakmak için diyetinize yağ eklemek istemez misiniz ? Ancak gerçek, tüm yağların eşit olmadığıdır. Karın yağını azaltmaya yardımcı olabilecek bu yağ asitlerinin faydalarını elde etmek için günde bir çorba kaşığı ekleyin. American Journal of Clinical Nutrition'da yayınlanan bir araştırmaya göre, MCT yağı tüketimi, zeytinyağına kıyasla daha fazla kilo ve yağ kütlesi kaybına neden olur.

Hormon Dengeleyicisi: Hindiküler yağdaki sağlıklı yağlar, hormonları dengelemek için kortizolü düşürebilen tiroit ve adrenal bezleri desteklemektedir. Hindistan cevizi yağları, sağlıklı metabolizmayı desteklerken, iltihaplanmayı bastırmaya yardımcı olur; dengeli hormonlar için gerekli olan iki şey. Laurik asit ve diğer bileşikler tiroid ve adrenal bezleri desteklemektedir. Bu kortizolü düşürmeye yardımcı olur ve doğal olarak hormonları dengeler.

Sindirim Desteği: Hindistan cevizi yağı kolaylıkla sindirebilir ve kötü bakterileri yok eden, probiyotiklerin büyümesini teşvik eden ve sızdıran bağırsakların iyileşmesine yardımcı olan bileşikler içerir. Hindistan cevizi yağı sindirim sisteminde sağlıklı probiyotiklerin büyümesini sağlar. Antibakteriyel, antifungal ve antimikrobiyal özellikler, gerekli besin maddelerinin etkin emilimine yardımcı olurken parazitleri ve mantarları kontrol etmeye yardımcı olur.

Benzer Yazılar