Bitkisel
Mantar Hastalığı için Doğal Tedavi Yöntemleri 29.04.2017

Mantar hastalığı deride çok yaygın bir fungal enfeksiyondur, ancak sarımsak özü, çay ağacı yağı, zerdeçal, aloe vera, hindistancevizi yağı, tuz, papaya ve benzeri kullanımı da dahil olmak üzere bu enfeksiyonu giderebilecek çok sayıda basit ev ilaçları vardır.

Cildi etkiler ve oldukça bulaşıcı olan beyazlatıcıya neden olabilen çok çeşitli mantar türü vardır. Bu rahatsızlığın teknik terimi dermatofitozdur ve mantar enfeksiyonunun bulaşmasına yol açan birçok yol vardır. En yaygın olanı arasında ter değişimi, hayvanlarla temas, toplu duşlar, açık çıplak deri (örn. Güreş) ​​ile yüksek temas sporları, obezite ve güçsüz bir bağışıklık sistemi bulunmaktadır. Mantar hastalığının belirtilerini anlamak oldukça kolaydır, bu da tanısı koymak ve daha sonra tedavi etmek için nispeten basit bir koşul olmasını sağlar. Ciltteki kirlilik kırmızı, kaşıntılı, dairesel bir döküntü gibi görünür ve etkilenen bölgedeki saçlar düşebilir. Bir doktor görsel muayene ile genellikle durumu teşhis edebilir veya basit bir cilt kazıma ve analiz yapabilir.

Bu fungal enfeksiyonu, başkalarının ter veya cildine olan maruziyetini en aza indirgeyerek veya başkalarının cildinin dokunabileceği yerlere maruz bırakmaktan kaçınarak önleyebilirsiniz. Örneğin, çıplak ayak girilen bir banyoda veya duşta dolaşmak gibi verilebilecek örnekler çoğaltılabilir. Deride en çok etkilenen bölgeler kasık (erkek) ve kollar, bacaklar ve gövde üzerindedir, ancak ayrıca saçlı deri üzerinde, özellikle de çocuklarda oluşur. Bu enfeksiyona karşı koymak için alınabilen mantar önleyici kremler ve steroidler bulunsa da, birçok kişi daha doğal bir yaklaşımı tercih eder, bu yüzden bu mantar ilaçları için ev ilaçları çok önemlidir.

Mantar Hastalığı için Doğal Tedavi Yöntemleri

Sarımsak Özütü: Bakteriyel, viral veya mantar enfeksiyonları için en güçlü ilaçlardan biri sarımsaktır, çünkü bu patojenler için cildin veya bağırsağın bağırsak ortamını zorla karşılayan çeşitli antioksidanlar ve diğer organik bileşikler bulunur. Mantar Hastalığı tedavisinde, etkilenen bölgeye sarımsak özü uygulayabilir ve bu durum için en popüler ev ilaçlarından biridir. çok hızlı sonuçlar alabilirsiniz.

Çay Ağacı Yağı: Yerli-Avustralya çay ağacı yağı, mantar enfeksiyonlarını ortadan kaldırmaya birebirdir. İyileşmeyi hızlandırabilme ve sağlıklı cildi uyarabilme özelliğinin yanı sıra, düzenli olarak haftalarca kullanıldığında altta yatan mantar enfeksiyonunu ortadan kaldırabilir. Bununla birlikte, çay ağacı yağı son derece güçlüdür, bu nedenle daima yaklaşık % 50 su ile seyreltin, aksi takdirde cilt tahrişine neden olabilir.

Tuz Tedavisi: Tuz, basit bir çare gibi görünebilir, ancak beyaz etkiler için son derece etkilidir. Tuz, cildi kurutur ve bu ıslak, nemli alanlara yaymak için idealdir; sıkılaştırıcı özelliklere sahip olan tuzu uygulamak, bölgeyi dezenfekte etmek için mükemmel bir çözümdür. Ayrıca, iyileşmeyi hızlandırabilir ve nemi emerek etkilenen cildin iltihaplanmasını azaltabilir.

Aloe Vera: Etkili antienflamatuvar ve bağışıklık sistemi arttırıcı özellikleri ile bilinen aloe vera, mantar hastalığından muzdarip iseniz ve hızlı bir şekilde ortadan kaldırmak istiyorsanız mükemmel bir araçtır. Aloe vera, aynı zamanda çok çeşitli potansiyel patojenler için mantar önleyici yeteneklere sahiptir ve konsantre jel içindeki saponinler, bu durumla bağlantılı ağrı ve rahatsızlıktan kurtulmak için de mükemmeldir. En iyi sonuçlar için jeli doğrudan etkilenen bölgeye uygulayabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı: Hindistan cevizi yağı, sağlığı farklı şekillerde iyileştirme kabiliyeti nedeniyle övülür. Saç ve kafa derisinin sağlığıyla yakından ilişkilidir. Kafa derisi üzerinde kirlilik sorun yaşayan  çocukla için , doğrudan saçınıza ve başınıza hindistancevizi yağı uygulayıp gece boyunca bırakabilirsiniz. Hindistan cevizi yağının doğal anti-fungal ve canlandırıcı özellikleri, kaşıntı ve enfeksiyonun hafifletilmesi için çabucak çalışır.

Limon Çayı: Bu ilaçların çoğu tropikal uygulamalardan iken, yediğiniz şeylerle yapabileceğiniz bazı iyi şeyler vardır. Örneğin, limon çayı, bağışıklık sistemi için mükemmel bir güçlendirici, özellikle vücuttaki mantar enfeksiyonlarına gelince. Bununla birlikte, çayın doğrudan etkilenen cilt alanına uygulanmasına izin vererek iki kat etki elde edebilirsiniz.

Papatya: Bu meyve birçok insanın göz ardı ettiği bir takım etkileyici bileşikler ve faydalar içerir, özellikle papaya, aktif bileşeni bu içeriğe sahiptir.   Bu bileşik,  tipik olarak yaşadığı ve enfekte olduğu ölü veya dış cilt hücrelerini parçalamada çok yardımcı olur. Bunları temizleyip yeni, sağlıklı hücrelerin yerini alması için teşvik ederek,  kolayca işlenebilir. Papaya'da bulunan enzimler viral ve fungal savunmaları parçalayabilir, aynı zamanda iltihabı, ağrı ve tahrişi azaltabilir.

Lavanta Yağı: Lavanta kokusunun yatıştırıcı olduğunu düşünüyorsanız, uçucu yağın tropikal etkilerini görene kadar bekleyin. Mantar hastalığının tedavisi için lavanta esans yağı, ciltte uygulanabilir, bu da ciltteki mantar enfeksiyonunu öldürmekle kalmaz aynı zamanda diğer enfeksiyonların iyileşme sürecinde tutulmasını önler. Lavanta yağı son derece güçlüdür, bu nedenle bu sağlık yararlarının tadını çıkarmak için yalnızca küçük bir miktar gerekir.

Zeytin Yaprağı Ekstraktı: Bu biraz olağandışı bitkisel ilaç, bariz anti-mantar özellikleri ve bağışıklık sistemi üzerindeki etkileri nedeniyle popülerdir. Bu ekstraktını her gün defalarca uygulayabilir ve bu mantar enfeksiyonu üzerindeki etkileri 1-2 hafta içinde açıkça görülecektir.

Zerdeçal: Diyetimizde bulunan en güçlü antioksidan, antibakteriyel ve mantar önleyici maddelerden biri olan zerdeçal ve etkin madde curcumin, en önemli eklerden birisidir. Daha spesifik olarak, insanlar bu durumu tedavi etmek için zerdeçal yağının daha da konsantre halini kullanmayı seçerler. Bu yağ, derideki iltihaplanmayı azaltırken, altta yatan enfeksiyonu hızla ortadan kaldırır.

Hardal Tohumu: Hardal tohumları küçücük olabilir, ancak bazı cilt enfeksiyonlarıyla mücadele konusunda da güçlüdürler. Tohumları bir geceden sabaha kadar ıslatın ve sabahları bir hamur haline getirin. Bu macunu etkilenen bölgeye uygulamak enfeksiyonu hızla temizleyebilir ve cildinizi normale döndürür.

DİKKAT!!!

Daha önce de belirtildiği gibi,  çok bulaşıcıdır ve enfeksiyona karşı herhangi bir gerçek tehlikesi yokken ve genellikle kolaylıkla tedavi edilebilirse, bağışıklık sisteminizin enfeksiyona yatkınlığı daha ciddi bir gösterge olabilir. Bu doğal ve bitkisel ilaçlarla birlikte enfeksiyonları bir doktor tarafından kontrol edilmesi iyi bir fikirdir.

Benzer Yazılar