Bitkisel
Hint Yağı Nedir? Hint Yağının Faydaları Nelerdir? 23.02.2018

Hint Yağı 

Kabızlığı giderici özellikleri bilinen Hint yağının, daha birçok ilginç faydaları da bulunmaktadır. Sağlık otoriteleri tarafından, yüksek miktarlarda kullanımının zehirli etkileri olacağı belirtilse de, geleneksel tıpta uzun sürelerdir kullanılmaktadır. Takip eden makaleyi okuyarak, Hint yağının faydalarını öğrenebilirsiniz.

çeşitli rahatsızlıklar, Hint yağı ile tedavi edilebilir. En yaygın kullanım alanı, kabızlığı gidermek amaçlı olanıdır. Hint yağı ayrıca, ağrı ve acıyı dindirmeye yardımcı olur, bağışıklık sistemini uyarır, cilt yaralarını iyileştirir, antibiyotik ve antiviral gibi güçlüdür, mantara iyi gelir.
Yağ, fasulye olarak da ifade edilen, bitkinin tohumlarından elde edilir ve bitki yağlı asitlerden oluşur (%90’ı risinoleik asitlerdir). Bitkiye iyileştirici özelliğini verenin, bu asitler olduğu kabul edilmektedir. Bitkinin orijini Hindistan’a dayanmaktadır.

Hint yağı; Mısır, Çin, Pers, Roma, Yunan, Afrika, Avrupa ve Amerika gibi birçok kültürde kullanılmaktadır. Başta tekstil olmak üzere endüstride yoğun olarak kullanılan Hint yağı ayrıca, yarı sıvı olma ve donmama özelliğinden dolayı genellikle Rusya’da makineleri, donmamaları için yağlamakta kullanılmaktadır. İyileştirme dışında, aroma olarak gıda endüstrisinde, cilt bakım ürünleri içeriklerinde ve kozmetik ürünlerde, kauçuk üretiminde, elyaf, vernik, boya, deri… vb ürünlerde de kullanılmaktadır.

Unutmamakta fayda var ki; Hint yağı  bitkisinin fasulye kısımları, zehirli olduklarından dolayı tüketilmemelidirler. Fasulye kısımları, yağın çıkarılmasını sağlayacak bir işlemden önce kullanıma hazır değildirler. Sakın endişelenmeyin; Hint yağı kullanım için guvenlidir. Zehirli maddeler, çiğ durumdaki fasulye kısımlarında bulunurlar.
Cilt reaksiyonları, bağırsak bozuklukları, bağırsak astarının tahrişi yan etkileri olarak sıralanabilir. Kramp, ülser, hemoroid ağrısı çeken veya yakın zamanda ameliyat geçirmiş kişilerce kullanılması tavsiye edilmez.

Hint Yağı Faydaları İse ;

Karaciğer ve Lenflere Etkisi

Hint yağı, karaciğer ve lenf bezleri üzerinde faydası büyük önemli bir bitki özüdür. Öyle ki, lenflerin rahatlamasında ve kasılmasını engellemede birebirdir. Karaciğer için ise yatıştırıcı etki yayan keskin bir yağdır. Tabi bu etkileri görebilmek için rahat ve dinlenme pozisyonunda olmanız önemlidir.

Belli Başlı Tümörlerle Savaşır

Hint yağı bazı klinik araştırmalar sonucu özellikle T hücrelerini hedef alarak hücre seviyesindeki artışı desteklediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Hatta ünlü cerrah Edgar Cayce bazı hastalarının ‘tehlike boyutu yüksek olmayan’ tümörlerinin tedavisinde mucizevi bir şifa kaynağı olan Hint yağını kullanmaktadır.

Bağışıklığı Güçlendirir

Kimi araştırmacılara göre Hint yağı bağışıklığı güçlendiren önemli bir takviyedir. Hatta ünlü araştırmacı Harvey Grady Sedona yaptığı bir laboratuvar çalışmasında Hint yağının 24 saat gibi kısa bir süre içinde kanda bulunan ve bağışıklığımız için son derece önemli olan T-11 hücrelerinin ve lenfositlerin sayısını arttırdığını kanıtlamıştır. Bu da özellikle enfeksiyonel rahatsızlıkların önüne geçilmesinde önemli bir kilit olarak karşımıza çıkar.

Saçların Sağlıklı Olmasını Sağlar

Hint yağının diğer önemli faydalarından birisi de saçlara ve saç köklerine iyi gelmesidir. Özellikle saç tellerinin uzamasında etkili olan Hint yağı, daha kalın ve güçlü saçlar için de doğal bir etki yayıyor. Yaklaşık 5-6 dakika kadar saç diplerinizde beklettiğiniz Hint yağı, kepeklenme oluşumunuzu da yavaşlatıp zamanla ortadan kaldıracaktır. Kaşlarınız da zamanla daha güçlenirken eskisine göre daha güçlü ve kalın gözükür.

Tırnakların Güçlenmesini Sağlar

Hint yağı deyim yerindeyse tırnaklar için bulunmaz bir Hint kumaşı. Özellikle kadınların karşılaştığı ve en önemli istenmeyen durumlardan biri olan tırnak kırılmasının tekrarlanmaması Hint yağının mucizevi gücü ile mümkün. İçeriğinde barındırdığı E vitamini sayesinde tırnak oluşumu daha hızlı gerçekleşirken eskisine göre de daha sağlam çıkmaktadır. Verimli sonuçlar için 2-3 ay kadar Hint yağı uygulanması yeterli olacaktır.

Romatizmaya İyi Gelir

Zaman zaman vücudumuz belli sebepler veya bilinmeyen sebeplerden dolayı kasılır, gerilir ve ağırır. Eklem ve kaslı bölgelerde yoğun yaşanan bu gibi durumlarda Hint yağı tam bir ilaç görevi görüyor. Diz ve bacaklarda ağırlıklı olarak görülen bu yakınmalardan kurtulmanın tek yolu ise ağrılı bölgenize Hint yağına batırılmış bir parça bezi kompres şeklinde uygulamak ve üzerine de sıcak su torbası koyup dinlenmektir. Kan dolaşımını hızlandıracak olan bu yöntemle daha rahat bir vücudun hafifliği ile daha genç hissedeceksiniz kendinizi.

Kabızlığa İyi Gelir

Kabızlık her insan için en sıkıntılı rahatsızlık durumlarından birisidir. Eğer bir an önce giderilmezse de sindirim sistemi ile alakalı birçok başka soruna sebebiyet verebilecek kadar da önemlidir. Belirli bir hastalığa sahip değilseniz veya düzenli olarak ilaç kullanmıyorsanız günde (en fazla 3 gün kullanılması önerilir) bir çay kaşığı kadar Hint yağı kabızlık sorununuzu hafifletecektir. Beklenmeyen bir etki görüldüğünde içmeyi bırakmalı ve en yakın zamanda  doktordan randevu almayı unutmayın. 

Gözlere İyi Gelir

Doğal ve katkısız bir göz damlası görevi gören Hint yağı, çeşitli göz rahatsızlıklarında büyük fayda sağlayan önemli bir doğal bitki özüdür. Arpacık gibi çeşitli yağ bezeciklerinden göze kaçan ve zamanla tahribat oluşturan çeşitli maddelerin temizlenmesinde de önemli bir görevi bulunan Hint yağı, kızarıklık, iltihaplanma ve diğer enfeksiyon hallerinde birkaç damla göze damlatılarak uygulanabilir.

Cildi Korur ve Güzelleştirir

İstenmeyen sivilceleri yok etmede, akneleri ve yağ bezelerini ortadan kaldırmada etkili olan Hint yağı, özellikle kuru ciltler için doğal bir nemlendirici görevi gören cildinizi pürüzsüzleştiren önemli bir bitki özüdür. Ayrıca el ve ayak bölgenizde meydana gelen çeşitli deri rahatsızlıklarını da gidermede etkili olan Hint yağı, siğilleri de yok edebilme mucizesine sahip olduğu gibi cilt çatlaklarını da kapatır.
 

Benzer Yazılar