Beslenme
Hormonlar İçin 3 Temel Bitkisel Yağ 07.09.2016

Temel bitkisel yağlar pek çok hastalığı tedavi etmek ve sağlığınızı birçok yönden geliştirmek için kullanılır. Hormonlar ve dengenin sağlanması için almanız gereken 3 temel bitkisel yağ vardır: misk adaçayı, kekik ve sandal ağacı yağı.

Misk Adaçayı Yağı

ggggg2014 yılında Bitki Tedavileri Araştırma Dergisi’nde  (Journal of Phytotherapy Research) yayınlanan bir çalışmada misk adaçayı yağı solunmasının, kortizol seviyesini %36’ya kadar düşürdüğü ve tiroit hormonu seviyesini (TSH) geliştirdiği tespit edilmiştir. Bu çalışma 50li yaslarda, bazılarına depresyon teşhisi konan postmenopozal kadınlar üzerinde yapıldı.  Çalışmanın sonunda araştırmacılar, misk adaçayı yağının kortizol düşürmede istatiksel olarak önemli bir etkisi olduğunu ve ruh halini iyileştirmede anti-depresan etkisi yarattığını tespit ettiler. Bu çalışma misk adaçayının hormonlar üzerindeki yararlarını ispatlayan birçok çalışmadan sadece biridir.

Misk adaçayının en büyük yararı, vücudun östrojen üretimini dengelemesine yardımcı olmasıdır. Günümüzde birçok sağlık sorunu; kısırlık, polikistik over sendromu (PCO) ve östrojen esaslı kanser gibi sorunlar vücuttaki aşırı östrojenden kaynaklanır, çünkü yüksek östrojen içeren gıdalar tüketiyoruz.

Misk adaçayı bu östrojen seviyelerini dengelemeye yardımcı olduğundan, geniş bir dizi hormon dengesizliğinde inanılmaz derecede etkili bir çiçek özüdür. Bu yüzden, ya ay boyunca PMS krampları için doğal çareler arıyorsunuz ya da muhtemelen vücudunuzda aşırı östrojen olduğunu biliyorsunuz. Misk adaçayı yağı, esanslarınıza eklemek için düşünülmesi gereken önemli bir bitkisel yağdır.

Kekik Yağı

hhhhhDeneysel Biyoloji ve Tıp Derneği Bildirileri Kitabı'nda, (Proceedings of the Society of Experimental Biology and Medicine) kekik yağının progesteron dengeleyici etkileri olduğu belirtilmiştir.

Kekik yağı, progesteron üretimini iyileştirerek vücuda yarar sağlar. Hem erkeklerin hem de birçok kadının progesteron hormonu seviyesi düşüktür ve düşük progesteron seviyeleri kısırlık, , polikistik over sendromu (PCO) ve depresyonun yanında vücuttaki diğer dengesiz hormonların oluşmasına neden olur.

Geliştirilmiş progesteron, kekik yağını, vücudunuzdaki hormonları doğal olarak dengelemek için kullanabileceğiniz harika bir yağ yapar. Dahası, hormon replasman tedavisi gibi sentetik tedavilere yönelmekten çok daha iyidir çünkü bu tedavi yöntemleri reçeteli ilaçlara, maske semptomlarina bağımlı kılar, vücudun diğer bölgelerindeki hastalıkları geliştirebilir ve sıklıkla ciddi yan etkilere neden olabilir.

 

 

Sandal Ağacı Yağı

sandalagaciyagiHormonlar için üç temel yağdan sandal ağacı yağı, hem erkeklerde hem de kadınlarda testosteron seviyesini dengelemek için çok etkilidir. Sandal ağacı, doğal bir afrodizyak olarak kullanıldı ve yıllardır erkek parfümünün yanı sıra erkek kolonyasında da istenen bir madde haline geldi.

Ayrıca, muhteşem bir kokusu vardır. Düşük testosteronlu erkekler için, ev yapımı deodorant ya da losyonlara birkaç damla sandal ağacı yağı eklemek, sadece iyi kokmak için değil ayni zamanda libido ve hormonları iyileştirerek ekstra sağlık yararları elde etmek için de harika bir yoldur.

Benzer Yazılar