Beslenme
Ihlamurun Faydaları Nelerdir? 07.11.2016

Ihlamurun en ilginç sağlık yararlarından bazıları bağışıklık sistemini geliştirmek için yardımcı olmasıdır. Anksiyete, düşük inflamasyon ve düşük kan basıncını ortadan kaldırmak , bazı kanser türleri ve  sakinlik içinde birebirdir.

Tilia adında çiçekler, yaprakları ve özleri uzun yıllardır tıbbi ve dekoratif amaçlı kullanılan ıhlamur adlı ağaç çeşidi içeren cins adıdır. Tilia cinsi üyeleri genellikle de limon ya da ıhlamur ağacı adı verilen ve farklı türleri ıhlamur olan biraz farklı bileşenler ve etkileri vardır. Tilia cordata ağacının en güçlü türü, tıbbi etkileri açısından, genellikle küçük yapraklı ıhlamur olarak bilinmektedir. Çeşitli Avrupa ülkelerinde ve Batı Asyada bulunur ve yüksekliği 60-80 metre olabilir. Ihlamur çiçekleri bu ağaçların en sık kullanılan parçasıdır, öncelikle çok geniş yelpazede ele alınabilecek faydalarının dışında çok popüler olan çayı bir çok tedavi için faydalıdır.

Sarı ve kurumuş bir çiçek olan ıhlamur hakkında daha fazla araştırma yapılıyor. Popülaritesi dünya çapında büyüyen lezzetli ve güçlü bir çaydır. Ihlamur ve ıhlamur çayı sağlık yararları vitamin, flavonoid ve diğer önemli maddelerin yüksek konsantrasyonu nedeniyle büyük ölçüde yararlıdır. Organik bileşikler sayesinde bu karışım piyasadaki en güvenilir ve güvenilir bitkisel çay çeşitleri arasında yerini aldı.  Şimdi, sağlık yararlarını biraz daha yakından inceleyelim.

IHLAMURUN SAĞLIK AÇISINDAN FAYDALARI;

Anksiyete sorunları

Yatıştırıcı özellikleri zihinsel stres ve anksiyete azalttığı  bilinmektedir. Ihlamur en sık kullanıldığı alan olarak biri anksiyetedir. Eğer ruh hali ya da açıklanamayan kronik stres ile  muzdarip ise hasta,  bir bardak ıhlamur çayı sağlık rejimi için çok faydalı bir yardımcı olabilir. Hormon düzeyleri üzerinde küçük bir etkiye sahiptir, beden ve zihin için rahatlama hali başlatır.

Serbest radikallerin nötralize edilmesi

Birçok bitkisel ilaçlar gibi, ıhlamurun antioksidan içeriği bu bitkinin en iyi özelliklerinden biridir. Sarı ve kaempferol gibi antioksidan maddelerin her ikisi de serbest radikal yiyiciler gibi davranır, sisteminizden hücresel solunum ile bu zararlı yan ürünleri ortadan kaldırmak ve kronik hastalığı engelleyerek genel sağlığı geliştirmede yardımcı olur. Güneşe maruz kalma ve yaşlanma belirtilerine karşı cildi korumak için özellikle etkilidir.

Serbest radikal nedir ?

Hücrelerin parçalandıktan sonra hücrelerde büyük değişikliklere yol açan molekülere serbest radikal denmektedir. Vücutta metabolik işlemler sonucunda oluşan hidrojen peroksit veya yağlı besinlerin yüksek sıcaklıkta işlenmeleri, pişirilmeleri sonucu oluşan lipit peroksit en zararlı olanlarıdır.Bedenin , yaşlanmasında, kemiklerin zayıflamasında, saçların ağarmasında ve dökülmesinde, cildin yaşlanmasında ,kırışmasında ve mat görünmesinde, kronik dejeneratif rahatsızlıklarda,eklem ağrılarında kalp hastalıkları ve değişik organların kanserlerinde sebebiyet veren moleküllerdir.

SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİP

Terleme soğuk algınlığı ve grip için bir yol olsa da, ıhlamur da soğuk algınlığı ve gribin diğer semptomlarında  ağız ve solunum yolları boyunca iltihaplı veya şişmiş membranlara katkıda bulunur. öksürük ve tahriş azaltmaya yardımcı olabilir. Ihlamur  ayrıca tıkanıklığı ortadan kaldırmak için yardımcı olur. Soğuk algınlığı için gerçek bir üçlü bir tehdit oluşturabilir, ve büyük bir bağışıklık sistemi güçlendiricidir.

İLTİHAP

Gerilim ,baş ağrısı ve diğer iltihabi, arterit ve gut hastalığı da dahil olmak üzere, muzdarip olanlar için, ıhlamur bu  belirtileri ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.  Solunum yolları iltihabıNI azaltır, kan damarlarının iltihabı, düşük kan basıncı ve temizlenmesine yardımcı olur.

HAZIMSIZLIK

Midenizde oluşan kabızlık ,şişkinlik, kramp gibi rahatsızlıklarda rahatlama sağlar. Gastrointestinal rahatsızlıkları azaltmaya yardımcı olur ve sindirimi teşvik eder.

UYARI ! ! !

Eğer ki hamile iseniz ıhlamur çayı içmek iyi bir fikir değildir. Çiçek hastalığı olan hastalarda listelerine ıhlamuru eklemeden önce mutlaka Doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

Benzer Yazılar