Faydalı İçecekler
Keçiboynuzu Çayı Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? 12.01.2018

Keçiboynuzu Çayı Nedir? 

Bitkilerin çay olarak kullanılmasının geçmişi uzun yıllara dayanır. İlaçların hazırlanmasında kullanılan bitkiler, doğal tüketimde vücuda oldukça faydalı etkiler sağlar. Her bitkinin kendine göre bir etkisi olmakla birlikte, aynı zamanda yan etkisi de mevcut olabilir. Bitkileri bu bakımdan riskli grup ve riskli olmayan grup olarak ikiye ayırabilmek mümkündür. Keçiboynuzu bitkisi ise, risksiz gruba girmekte olup, bu bitkiyi taze olarak ya da çayını yaparak tüketebilmeniz mümkündür. Çaylarınızda tatlandırıcı olarak da tercih edebileceğiniz keçiboynuzun vücutta baş gösterebilecek birçok hastalığın önceden engellenmesi gibi bir etkisi olduğu bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmıştır. 

Keçiboynuzu Çayının Faydaları Nelerdir ? 

İshali Keser 

Keçiboynuzu çayının etkileri arasında, ishalin engellenmesi de yer almaktadır. Özellikle küçük çocuklar ve bebeklerde, gıdalara bir miktar karıştırılacak sıvı, ishalin hızlı bir şekilde kesilmesini sağlar. İshal besin ve su kaybı anlamına geldiğinden, bu çayı tercih ederek hızlı bir şekilde tükettiğiniz besinlerden alacağınız faydayı artırabilirsiniz.

Diyetlerde Kullanılabilir

Keçiboynuzu bitkisi aynı zamanda diyet yapanlar için de oldukça destekleyici bir bitkidir. Gün içinde ara öğünlerinizden sonra 1 kez içeceğiniz keçiboynuzu çayı, besinlerin bağırsaklardan geri emilimini artırdığından, karnınızı uzun süreler daha tok hissetmenizi sağlayacaktır. Dolayısı acıkmanız bir süre daha engellenecektir.

Kolesterol Seviyelerini Düşürür

Keçi boynuzu çayının yararları arasında, kötü kolesterolün düşülmesi bulunmaktadır. Bilindiği gibi kötü kolesterol kalbi olumsuz etkilediği gibi, kan dolaşımınızı gerçekleştiren damarlarınızın da esnekliğini yitirmesine, sertleşmesine ve tıkanmasına yol açar. Yapılan bilimsel çalışmalara göre, günde 4 gram keçi boyunuzu tüketen kişilerin kötü kolesterol seviyelerinde, bir hafta sonun önemli oranda düşme yaşanmıştır.

Keçiboynuzu Çayı Nasıl Yapılır ?

Malzemeler

500 ml alkali içme suyu
7-8 keçiboynuzu

Önce 500 ml suyu kaynatın. 7-8 adet keçi boynuzunu küçük küçük kırın ve kaynamakta olan suya atın. Hafif ateşte 5-6 dakika kadar kapağı kapalı olarak kaynatın. 15 dakika dinlendirin. 
Daha sonra keçiboynuzlarını sudan çıkarın. (Bu parçaları istenirseniz yiyebilirsiniz). Çayınız hazır.

Kullanım Şekli

Keçiboynuzu çayınızı size uygun olan şekilde 2'ye ya da 3'e bölerek sabah-akşam veya sabah -öğlen-akşam yemeklerinden önce içebilirsiniz. 

Akciğerleriniz, temizleme ihtiyacı hissettiğinizde veya soğukalgınlığı ya da grip gibi bir nedenle akciğerlerinizde herhangi bir rahatsızlık olan bir dönemde çayınızı en az bir hafta boyunca içmenizde fayda var. 
 

Benzer Yazılar