Bitkisel
Keçiboynuzu Faydaları 08.12.2016

KEÇİBOYNUZU FAYDALARI

Keçiboynuzu , bağışıklık sistemini artırma, kanser riskini azaltma, sindirimi iyileştirme, yaşlanmayı yavaşlatma, kardiyovasküler hastalıkları önleme ve yardım etme gibi çok çeşitli sağlık yararları olan bezelye ile aynı ailede faydalı bir çalı türüdür. Diyabet önlemek ve yönetmek. Bu nedenlerle ve hala araştırılmakta olan daha çok , dünya genelinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Keçiboynuzu ayrıca St. John's-ekmeği olarak bilinir ve Fabaceae ailesinin bir üyesidir, bu nedenle yenilebilir meyveler bezelye gibi baklagiller olarak düşünülür. Meyve, bezelye gibi bir deri içinde gelir ve  büyüyen kalınlaşan bir gövdeyle desteklenen silindir şeklinde gelişir.  Bitki, Akdeniz bölgesi ve Kuzey Afrika'nın yanı sıra, Hindistan altın kıtasının ve Asya'nın bir bölümünün yanı sıra Makronesia'ya kadar uzanır.  Çoğu kültürde, diğer fıstık ve tohumlar gibi keçiboynuzuda çikolata yerine düzenli olarak kullanıyor.

Keçiboynuzunun sağlığa olan faydaları esas olarak ; kalsiyum, çinko, potasyum, fosfor, K vitamini, riboflavin ve vitamin E gibi doğal antioksidanlar gibi vitamin ve mineral içeriklerine atfedilir.

Keçiboynuzunun Sağlık Açısından Faydaları

Kanserden Korunma

Keçiboynuzu polifenolik içeriği onu ideal bir antioksidan yapar ve bu yararlı bitkinin bir diğer yan ürünü olan harnup mikrobik unu, vücuttaki sitotoksik aktivite ile doğrudan ilişkilendirilmiştir.

Bu, bazı hücrelere karşı toksik olduğu anlamına gelir, ancak şans eseri, keçiboynuzu kanser hücreleri için, özellikle de serviks kanseri ile ilgili olanlar için zehirli olduğu için bir tutum gösterilir. Vücuttaki tehlikeli serbest radikalleri temizleyen , kanseri ve diğer hastalıkları önleyen polifenollerin antioksidan aktivitesi ile birlikte, keçiboynuzu kansere karşı savunma hattına çok yararlı bir katkı yapmış olur.

Diyabet Yönetimi

Normal çikolata ile karşılaştırıldığında, keçiboynuzu şeker, yağ içeriğinin bir kısmı ve kalorinin sadece 1 / 3'ü vardır. Kan şekerindeki artışları önlemeye yardımcı olabilir ve şeker hastaları için güvenli bir diyet seçimi haline gelebilir. Çikolatanın yerine geçmesi için sıklıkla kullanılmasından dolayı, çikolatada bulunmayan protein ve lifi de sağladığı için. Bu, döngü kilo vermeyi deneyen insanlara çikolatanın dişlerine verdiği zarardan onları kurtarıp dişlerinden mahrum etmeden yararlı kılmaktadır.

Sindirim

Besin elyafının zengin bir kaynağı olan keçiboynuzu, vücudun sindirim faaliyetlerine yardımcı olabilir. Bağırsak hareketlerini arttırır ve mide suları ve peristaltik hareketin salgılanmasının yanı sıra düzgünlüğü uyarır. Tüm bunlar daha sağlıklı bir sindirim sistemiyle birleştirirken, daha ciddi gastrointestinal koşulları önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, elyaf türü çözünür olmadığından sıvıyı emebilir, bu nedenle vücuttaki gevşek dışkı miktarını azaltır ve ishali önler. Keçiboynuzu tozu aslında akut başlangıçlı ishale karşı tedavi olarak ortak bir reçetedir.

Kilo Kaybı

İçeriğinde bulunan lif özeldir, postprandiyal ghrelin salgısını inhibe eder. Vücut açken , bazen de yemekten sonra serbest bırakılan bir hormondur. Keçiboynuzu aşırı yeme durumunu azaltabilir ve bu nedenle kilo verme girişimlerine yardımcı olacaktır.

Kardiyovasküler Sağlık

Daha önce de belirtildiği gibi, keçiboynu lifi özel bir ektir ve yüksek kolesterole karşı oldukça etkili olduğu bilinir. Çalışmalar, keçiboynuzu verilen kişilerin sistemlerinde LDL kolestrol varlığını önemli ölçüde azalttığını ve vücuttaki trigliserit miktarını azalttığını göstermiştir. Tehlikeli kolestrol formlarının azaltılması, yüksek tansiyon, ateroskleroz, kalp krizi ve felç gibi çeşitli kardiyovasküler hastalıkların riskini azaltır.

UYARI !!!

Keçiboynuzu doymuş yağlarda oldukça yüksektir, bu nedenle orta derecede tüketin, ancak yine de  diyetinize son derece sağlıklı bir katkıdır.

Benzer Yazılar