Bitkisel
Kişilik Bozukluğu(Borderline) Tedavisi 02.12.2016

Kişilik bozukluğunu çevreleyen çok fazla karışıklık var ve , hem semptomları hem de telafileri anlamak önemlidir; Bunlar arasında St.John 's Wort, amino asit takviyesi, balık yağı, yerba mate, kava kava ve kediotunun yanı sıra konuşma terapisi ve bilişsel davranış terapisi gibi çeşitli davranışsal ilaçlar bulunur.

Sınırda Kişilik Bozukluğu

Her türlü kişilik bozukluğu karmaşık ve anlaşılması zor olabilir ve sınırda kişilik bozukluğu bir istisna değildir. Hızlı duygudurum değişimleri, itici duygular, dengesiz davranış kalıpları, ilişkiler ve kendilik imajı, aşırı korku, irritabilite ve mantıksızlık ile meydan okumalarla karakterize edilir. Bazı durumlarda, kendine zarar verme, madde bağımlılığı ve intihar düşüncesi / eğilimleri, durumu karmaşık hale getirebilirken, genellikle kaotik ilişkiler, çarpık bir kimlik duygusu, kontrol edilemeyen öfke ve terk etme korkuları vardır. Sınır kişilik bozukluğundan muzdarip olan kişilerin sıklıkla oluşturduğu karmaşık duygular ve muhtemelen yıkıcı ya da takıntılı ilişkiler, teşhis veya tedavi etmeyi zorlaştırabilir ve bazı hastaları yardım aramaya ya da sorunun kendiliğinden çözülmeye ikna edilmesine ikna etmek zor olabilir.

Borderline kişilik bozukluğunun (BPD), genetik, çocukluk çağı travması veya beyin anormallikleri gibi birçok potansiyel nedeni vardır ve bazıları TSSB ile BPD'yi karşılaştırırken, neden, belirtiler ve tedavide kesin farklılıklar vardır. Bozukluğun iki ana türü, sınır çizgisi ve dürtüsel yanı sıra çok sayıda alt tipi vardır, ancak her bireysel vaka farklıdır. Yaygın tedaviler psikoterapiyi içerir, ancak depresyon ya da kaygı gibi belirtileri tedavi etmek için sadece ilaçlar yetersizdir. Birçok BPB hastası olan kırılgan duygusal durum göz önüne alındığında, bu ilaçlar bazen durumu kötüleştirebilir. Doğal ilaçlar ve yaşam tarzı tedavileri sıklıkla BPD'den ya da sevdiklerinden muzdarip kişilere yöneltilir ve bazı olumlu sonuçlar elde edilmiştir. En azından ilk teşhis için tıbbi danışma şiddetle önerilirken sınırda kişilik bozukluğu için bu ilaçların potansiyel ve potansiyel terapötik etkilerini azaltmamalısınız.

Borderline Kişilik Bozukluğu için Çözümler

Yerba Mate: Güney Amerika'da, özellikle Arjantin'de popüler olan anti-depresan, anti-anksiyete ve ruh hali sabitleyici bir içecek olan yerba mate, sınırda kişilik bozukluğu için ideal bir evde yapılabilecek bir ilaçtır. Bipolar bozukluğun tedavisinde yaygın olarak kullanılır ve tüm normal kullanıcıların ruh halini iyileştirdiği görülmesi nedeniyle "mutlu çay" olarak bilinir. Yerba mate, bazı kültürlerde sinirleri dengeler, zihinsel sıkıntıyı giderebilir ve genel yaşam kalitesini ve stres seviyelerini iyileştirebileceği için günlük (bazen birden fazla kez) bir içecektir.

Omega-3 Yağ Asitleri: Omega-3 yağ asitleri, sayısız tıbbi durum ve rahatsızlıklar için uygun ilaçlar ve BPD'yi içeriyor gibi görünüyor. Araştırmalar, somon ve fındıktan elde edilen omega-3 yağ asitlerinin, keten tohumu ve üzüm yapraklarına kadar, beyninizdeki mesaj iletim sistemini düzenleyerek ruh ve anksiyete düzenlemesine yardımcı olduğunu göstermiştir. Omega-3'ün merkezi sinir sistemini dengelemenin yanı sıra şizofreni ve depresyon şiddetini azalttığı da biliniyor. Bunların hepsi sınırda kişilik bozukluğundan etkilenen semptomlar ve bölgelerdir, bu nedenle bu omega-3 bakımından zengin gıdalardan bazılarını diyetinize eklemek çok güzel bir fikirdir.

Bilişsel Davranış Terapisi: Sınır kişilik kişilik bozukluğu için daha etkili, interaktif çarelerden biri, bir kişinin eylemleri ve düşünceleri için bir ayna görevi gören bilişsel davranış terapisi, neden belirli yollar hissettiğini anlamalarına yardımcı olur ve onların aktif olarak nasıl değiştirebildiklerini öğrenir perspektif olarak. Bu, BPB'li kişilerin duygusal sıkıntılarını yeniden değerlendirmelerine ve biraz daha fazla mesafe ve nesnelliğe sahip olan durumlara bakmalarına yardımcı olabilir, bu da sıklıkla bu bozukluğa eşlik eden duygusal mantıksızlığı önler.

Kediotu: Kediotu, sayısız nesiller için sakinleştirici bir madde olarak kullanılmıştır, ancak belirli anksiyolitik ve anti-depresan özelliklere sahiptir. Zihni rahatlatmaya yardımcı olur ve zihinsel sıkıntıyı hafifletir ve genellikle kendine zarar verme istekleri ve intihar düşüncelerinden muzdarip insanlara reçete edilir. Yine yukarıda belirtildiği gibi, bozukluğun kendisi için herhangi bir tedavi yoktur, ancak en tehlikeli semptomların tedavisi BPD'nin genel etkisini azaltmanın etkili bir yoludur.

John's Wort: Sınır kişilik kişilik bozukluğunun en yaygın semptomlarından biri, kendine zarar vermek, sosyal izolasyon ve intihar düşüncelerine yol açabilecek depresyondur. John's Wort, depresyon semptomlarını azaltmak ve ruh halini geliştirmek için yüzlerce yıldır kullanılmaktadır, bu da BPD'den muzdarip olanlar için değerli bir çare haline getirmektedir.

Öz Bakım: Bu geniş bir çaredir. Ancak çok önemlidir. Kendi kendine bakım taktikleri, stres yönetimi, doğru yeme ve düzenli yeme ve egzersiz gibi şeyleri içerir. Bu aktiviteler, stres hormonlarını düşürebilir, metabolizmanızı düzene koyabilir ve doğal endorfinleri artırabilir ve zihinsel kaygıyı, ılımlı ruh halini rahatlatabilir.

Diyalektik Davranış Terapisi: BPD'den muzdarip olanlar için popüler bir diğer terapi şeklidir ve dürtüleri kabul etme ve yönetme arasında bir denge kurarak doğrudan duyguların düzenlenmesi ve duyguların ele alınmasına odaklanmıştır. Diyalektik davranış terapisi, bireysel danışmanlık, grup terapisi ve telefonla koçluk ile probleminin çözülmesi, stres yönetimi ve kendini yıkıcı ve kendine zarar veren davranışlardan kaçınmanın karışımıdır.

Kava Kava: Kaygı, yorgunluk, uykusuzluk ve depresyonla mücadele ederek, kava kava BPD semptomlarını tedavi etmek için en etkili bitkisel ilaçlardan biri olarak bilinir. Kava kava'nın hoş, neredeyse narkotik etkisi bazı ülkelerde insanların yüksek ateşle şikayet etmesine  neden oldu, ancak dünyanın birçok yerinde hâlâ yasal ve yaygın bir şekilde erişilebilir durumda ve acı çeken birçok insanda ruh hali ve kendine zarar veren dürtüleri etkili bir şekilde orta seviyede kaldırabiliyor. Sınır kişilik kişilik bozukluğundan. Kava kava kullanımı bazı ülkeler tarafından kısıtlanmış / yasaklanmıştır, bu yüzden kullanmadan önce yerel sağlık uzmanınıza danışın.

Amino Asit Katkısı: 5-HTP  ruh hali ve depresyonu düzenleyen vücuttaki önemli amino asittir ve zevk , gevşeme ile ilişkili bir nörotransmitter olan dopamine salınmasını da sağlar. Sınır  kişilik bozukluğundan muzdarip olanlarda eksiklik gösterebilen bu amino asit düzeylerini arttırarak, basit takviye, bu durumun semptomlarını önemli ölçüde azaltabilir.

UYARI!!!

Daha önce de belirtildiği gibi sınırda kişilik bozukluğunun belirtilerinden bazıları, acı çeken kişi ve çevrelerindeki diğer insanlar için çok tehlikeli ve hatta hayati tehlike oluşturabilir. BPD'den muzdarip olan bir kişinin, kendi evde tedavi yöntemlerini tek başına kullanmaya başlamadan önce tıbbi bir meslektaşla görüşmesi ve danışması  önerilmektedir.

Benzer Yazılar