Bitkisel
Kenevir Yağı 05.01.2017

Kenevir yağının en önemli yararlarından bazıları; stres ve kaygıyı azaltma, uyku kalitesini iyileştirme, iştah artışı ve sindirimi düzenleme, ağrıyı azaltma, belirli kanserleri önleme, kalp sağlığını güçlendirme ve cildinizi daha iyi koruma kabiliyetini içerir.

Kenevir yağı, üretildiği bitki nedeniyle esansiyel yağ aralığındaki olağandışı yağlardan biridir. Kenevir ve kenevir yağı doğal olarak yetişen bir bitki olarak binlerce yıldır kullanılmasına rağmen, dünyanın pek çok yerinde uyuşturucu olarak tanınması kenevir yağı ve kenevir kullanıcıları ile yetkililer arasındaki ilişkiyi zorlaştırdı. Bununla birlikte, kenevir yağ fazlaca yararlı bir esans yağıdır ve bazı hastalıkların hafifletilmesi için en etkili yağlardan olduğu düşünülmektedir. Esrar bitkisel yağ, Esrar mamulleri cinsindendir. Kenevir yağı, esrar türlerinde bulunan esrar bitkilerinin üst yaprakları ve çiçeklerinden buharla damıtarak çıkarılır.

Kenevir yağı çok uçucu olarak kabul edilen yeşil bir sıvıdır ve bileşen parçaları; monoterpen, seskiterpenler ve diğer yüksek oranda aktik olarak organik bileşikler de dahil olmak üzere çok güçlüdür. Kenevir yağı, öncelikli olarak Fransa’da ve çeşitli Avrupa ülkelerinde yapılır ve dağıtılır. Ancak ihracatı yukarıda belirtildiği gibi kenevir yağının türevlendirilmesi yasal sonuçları ile sınırlıdır.

Geniş tıbbi uygulamalarının yanı sıra; parfüm, sabun ve mumlarda olduğu gibi gıdalarda da kullanılır. Bu yağın çok güçlü olduğunu düşünürsek, etkisinin olması için çok küçük miktarlar yeterlidir.

KENEVİR YAĞI FAYDALARI

Kaygı ve Stres

Kenevir yağının en popüler ve iyi bilinen yöntemlerinden biri stres ve kaygı için rahatlama aracı olmasıdır. Kenevir yağında bulunan doğal bileşikler mutluluk hormonu salgılatmak, zihni rahatlatmak, stres azaltmak ve sakin ve rahatlama hissi uyandırmak için çok uygundur.

Uyku Sorunları

Uykusuzluk, gece saatlerinde endişe ya da uyku bölünmeleri ve huzurlu bir gece geçirmek için mücadele edenlere kenevir yağı bir çok iyi iş görür. Vücudunuzu ve zihninizi rahatlatıp, kalp hızınızı düşürerek ve uzun bir geceden önce kafanızı temizleyerek rahat bir uyku moduna girmenizi kolaylaştıracaktır.

İştah Açtırıcı

Bilindiği gibi, diğer biçimlerde esrar tüketen kişilerin, ünlü "munchies" olarak adlandırılan iştah artışı fark edilir. Bununla birlikte, kenevir yağ, iştahınızı düzenlerken, sindirim sisteminizi daha düzenli bir seviyede çalıştırmaya teşvik eder. Bu, özellikle uzun bir hastalık veya yaralanma iyileşmesinden sonra, hızlı bir şekilde kilo almak isteyenlere yardımcı olabilir.

Ağrı Hafifletici

Kenevir yağı, büyük bir ağrı kesici olarak çalışır. İltihaplanma, kronik ağrı ve acil ağrı kesici özellikleriyle ağrısı olan kişiler için düzenli olarak önerilir. Kanserden muzdarip kişilerin kemoterapi ağrısı ya da hastalığın dayanılmaz hale gelmesi durumunda sıklıkla kenevir yağı da dahil kenevir ile ilgili seçeneklere yönelebilirler.

Kanser Önleyici

Hâlâ tartışmalar devam etmekle birlikte, erken raporlar kenevir yağı içerisindeki aktif bileşenlerin kanser üzerinde koruyucu etkileri olabileceğini ve bu sayede tümör boyutunda azalmaya neden olabileceğini göstermiştir. Zaten bu trajik hastalığı olan hastalar için kanseri atlatmayı da kolaylaştırıyor.

Kalp Sağlığı

Kenevir yağındaki uçucu yağlar, sisteminizdeki olumsuz yağları dengeleyerek kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Aşırı kolestrolü sıyırarak ve kardiyovasküler sisteminizin sağlığını maksimize ederek antioksidan süreçlerini de uyarabilir.

Cildin Korunması

Kenevir yağının güçlü bileşenleri cildi korumak için kullanılır ve önemli yan etkiler  için hem dahili hem de harici olarak kullanılabilir. Ölü cildin dökülmesini ve sağlıklı parlak cildin yeniden büyümesini teşvik edebilir. Ayrıca, egzama ve sedef hastalığına karşı korunurken, kırışıklıkları ve yaşlanma belirtilerini önlediği bilinmektedir.

Glokom

Göz sağlığı açısından, kenevir ve kenevir yağı, glokomda bir azalmaya ve maküler dejenerasyonun önlenmesine yardımcı olur.

Baş Ağrısı ve Migren

Kenevir yağı uygulamak, migrene ya da baş ağrısı yoğunluğundaki noktaya uygulamak, rahatlamak için etkili bir yol olabilir. Birçok kişi esrarengiz baş ağrılarına ve ağrıya karşı güçlü savunması nedeniyle kenevir ve kenevir yağı reçetelerine yönelir.

UYARI !!!

Bu liste, kenevir yağı ile birçok yaygın sağlık durumu için etkili bir çare olabilir, ancak yine de psikotropik maddeler içeren bir bitkiden elde edilen güçlü  kimyasal bir maddedir. Bu nedenle, kullandığınız miktar ve kullandığınız koşullar dahil olmak üzere, bu tür uçucu bir yağ kullanımında her zaman çok dikkatli olmanız gerekir. Sağlık rejimine yeni elementler eklemeden önce uçucu yağların karıştırılması ve mevcut ilaçlar hakkında profesyonellerle konuşmalısınız. Ayrıca kenevir kullanımı birçok ülke tarafından yasaklanmıştır, bu nedenle kullanılmadan önce doktorunuza danışınız.

Benzer Yazılar