Şifalı Bitkiler
Kırkkilit Nedir? Kırkkilitin Faydaları Nelerdir? 29.05.2019

 


İçeriğindeki Etken Maddeler



Silisti Formik Asit
Saponin Alüminyum
Demir-Oksal
Potasyum-Mangan
Kolloid-Sodyum
Alkoloidler
Organik Asit
Flvonoid-Lektin


Böbrek, Mesane ve Prostat'ta Dostumuz


İyileşmeyen yaralarda, romatizmal hastalıklarda ve gut hastalığında kullanılmıştır. Etken maddeleri başta terapi etkinliği ile tanınan antioksidanlardan olan flavonoidler, saponinler glikozitler, karbonik ve potasyum asitlerdir. İçeriğindeki maddeler bitkinin antibakteriyel, antienflamatuar, diüretik özellikleri ile böbrek ve idrar yolu enfeksiyonlarında, iyi huylu prostat büyümelerinde başarı ile kullanılmasını sağlamaktadırlar. İçeriğindeki silis asidi, vücuttaki bağ dokusunu güçlendirir ve sıkılaştırır. Böylelikle yaşlılıktaki cilt sarkmalarına karşı etkili olur.


Yapılan klinik çalışmalar; gece idrar kaçırmaları, eklem yastığı iltihaplan (bursit), tiroid bezi büyümeleri (guatr), konjestif, kalp yetmezliğinin sebep olduğu kan dolaşımı yetmezliklerinde anlamlı iyileştirici etkileri olduğunu göstermiştir. Deri üzerine kompres uygulanması ile inatçı cilt yaraları ve kanamalarda etkilidir. (kol bacak ülserleri-dermatit).

Kırkkilit genel olarak çözücü ve temizleyici gücü ile tanınır. Böbrek hastalıkları, idrar yolları enfeksiyonları tedavisinde ve vücutta istenmeyen toksik maddelerin atılıp uzaklaştırılmasında yardımcıdır. İçeriğindeki en önemli etken madde silisli asitlerdir ve dalaktaki akyuvar üretimini uyararak vücut direncini arttırır.

Polonya'da yapılan çalışmada AAS tekniği ile kırkkilitin içerdiği; kalsiyum, magnezyum demir ve bakır miktarı incelenmiş, çok yüksek oranda bu mineralleri ihtiva ettiği açıklanmıştır. Bu mineraller kan ve böbreklerin işlevlerini düzenlemektedir.

Brezilyada yapılan bir çalışmada kırkkilit antinosiseptif (ağrıyı uyaranı azaltma) ve antienflamatuar (iltihap önleyici) özellikleri incelenmiş. Ağrı kesici ve iltihap giderici etkisi gözlenmiştir. Doğada her bitkinin insan bedeninde bir organ ile ilişkisi kurulsa; kırkkilit (atkuyruğu) bitkisinin böbrek, mesane ve idrar yolları için yaratılmış olduğunu söyleyebiliriz.

Halk Tababetine Göre: Böbrek mesane enfeksiyonları, iyi huylu prostat büyümesi, idrar kaçırma, gut, romatizmal hastalıklarında kullanılmaktadır.

Benzer Yazılar