Faydalı İçecekler
Kızılcık Çayının Faydaları Nelerdir? 18.09.2018

 

Kızılcık çayı içmek kadın sağlığı için mükemmeldir, ancak bu çayın da herkesin zevk alması için başka sağlık yararları vardır.

Kızılcık Çayı Nedir?

Kızılcık çayı, tüm karanfillerle birlikte sıcak suda, karanfil ve tarçınla birlikte lezzetlendirilmiş bir çaydır. Kızılcıklar kaynar ve meyve sularını bırakmaya başladıkça, çay çok çeşitli antioksidanlar, vitaminler ve mineraller ile doldurulur ve bu da onu lezzetli ve son derece besleyici bir çay haline getirir. Bu çayda antosiyaninler ve flavonoller, kafeik asit, resveratrol ve çok sayıda tanen ile birlikte diğer birçok aktif bileşen bulunur.   Kızılcıklar uzun süredir sağlıklı bir meyve olarak övgüye değerdi, ancak yüksek derecede büzücü lezzetleri onları bir aperatif olarak değil de şekerli bir meyve suyu şeklinde daha popüler hale getiriyor. Ancak kızılcık çayı şeklinde, lezzeti değiştirebilir ve bu lezzetli içeceğin yüksek yoğunluklu besinlerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Kızılcık Çayının Faydaları

Kızılcık Çayın En Önemli Faydaları Şunlardır:

 



  • Kalp sağlığını geliştirmek


  • İdrar yolu enfeksiyonlarını temizleme


  • Vizyonun iyileştirilmesi


  • Diş sağlığının teşvik edilmesi

 

Kalp Sağlığı

Kızılcık çayında antosiyaninlerden tanenlere ve flavonollere kadar 20'den fazla antioksidan bileşik bulunur; Bu yüksek konsantrasyon, bu çayı oksidatif stresin önlenmesi ve serbest radikallerin nötralize edilmesi için mükemmel bir araç haline getirir, böylece bir dizi kronik kalp hastalığını önler.   

İdrar Yolu Enfeksiyonu

Bu çayın kadınlar tarafından tercih edilmesinin nedeni, kadınları oldukça fazla etkileyen üriner sistem enfeksiyonlarını hızlı bir şekilde giderebilmesidir.   Bu çayın, enfeksiyonun başlangıcında günlük olarak tüketildiğinde iyileştirici özellikleri, iyileşme süresini önemli ölçüde azaltabilir.

Bağışıklık Sistemi

Kızılcıklar sadece antioksidanlar bakımından değil, aynı zamanda vitaminler ve mineraller bakımından da zengindir. Bu meyvelerden yapılan çay benzer şekilde bağışıklık sisteminin sağlığını artırabilir ve çeşitli yaygın enfeksiyonları önleyebilir.  

Böbrek Sağlığı

Denetimli olarak, kızılcık çayı idrarı teşvik edebilir ve böbreklerin sağlığını iyileştirebilir; Ancak, çok fazla tüketildiğinde, böbrek taşlarını geliştirme riskinizi artırabilir, bu nedenle ılımlılık gereklidir.

Stres

Bu çayın stres-giderici nitelikleri iyi bilinir; zira, kızılcıkların ruh halini dengeleyici etkileri, ruh halini iyileştirir ve kaygıyı hafifletir. 

Diş Sağlığı

Araştırmalar kızılcıklardaki bazı bileşiklerin diş plağına yapışması ve dişetine ve dişlerine zarar verebilecek bazı bakteriyel enfeksiyonları ortadan kaldırmasını zorlaştırdığını göstermiştir.  

Kızılcık Çayı Nasıl Yapılır?

Kızılcık çayı yapmak son derece kolaydır ve büyük partileri daha sonra saklamak için yapabilirsiniz.

 



  • Ateşteki  büyük bir tencereye 2 litre su ekleyin.


  • Suya 2 bardak kızılcık, 1 tarçın çubuğu ve 6-7 karanfil ekleyin.


  • Tencereyi kaynama noktasına getirin ve ardından kaynamaya bırakın.


  • Karışımı 30 dakika pişirin.


  • Lezzet ve tatlılık için limon suyu ve portakal suyu bir çizgi ekleyin.


  • Tarçın, karanfil ve kızılcık süzme aşamasına geçin. 


  • Sıcak servis yapın; Kalan çayı daha sonra kullanmak için buzdolabında saklayın.

 

Kızılcık Çayı Yan Etkileri

Bu güçlü meyve çayı, böbrek taşlarının yüksek riski ve hamilelik veya emzirme ile ilgili komplikasyonlar gibi bazı yan etkilerle ilişkilidir.
Böbrek Taşları: Yaban mersini oldukça yüksek bir oksalat seviyesine sahip olduğundan, fazla tüketildiğinde böbrek taşı riskinizi artırabilir. Bu nedenle, böbrekleriniz ile ilgili problemleriniz varsa, bu çayı normal sağlık rutininize eklemeden önce doktorunuzla konuşmak en iyisidir.

Hamilelik: Hamilelik ve bebek için riskli olabileceğinden, kızılcık çayındaki güçlü bileşenler hamile veya emziren kadınlar için önerilmemektedir.

Benzer Yazılar