Bitkisel
Limon Esansiyel Yağının 17 İnanılmaz Faydası 13.10.2017

Limon Esansiyel Yağının 17 İnanılmaz Faydası

Limon Otu Esansiyel Yağı'nın sağlığa olan faydaları, analjezik, antidepresan, antimikrobiyal, antipiretik, antiseptik, sıkıcı, bakterisit, yağ tahriş edici, deodorant, diüretik, febrifüj, fungusidal, galaktagog, böcek öldürücü, nervine, sedatif ve tonik olarak yararlı özelliklerinden kaynaklanabilir bir maddedir.

Limon esansiyel yağı kurutulmuş limoncuk buharla damıtılması işlemi yoluyla çıkarılır. Limon otu, bilimsel isimleri Cymbopogon Citratus veya Andropogon Citratus tarafından bilinir. Uçucu yağının ana bileşenleri Myrcene, Citronellal, Geranyl Acetate, Nerol, Geraniol, Neral, Limonene ve Citral'dır.

Adından da anlaşılacağı gibi limon otu limon gibi kokuyor, ancak hafif, tatlı ve çok  az ekşidir. Bu Ot , sayısız içecekte (çay dahil), tatlılarda ve lezzet verici ajan olarak diğer şekillerdeki mutfak üretiminde kullanılır; burada taze limon mevcut değildir veya güçlü lezzetinden dolayı kullanılamaz. Çin ve Tayland yemek tariflerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Diğer otlar gibi çok hızlı büyür ve yayılır ve piyasada iyi bir fiyat getirir, bu da organik ve ana pazarlarda karlı ve ortak bir öğe yapar.

Limon Esansiyel Yağı Sağlık Faydaları

Limon Otunun tıbbi özellikleri nedeniyle birçok sağlık yararı vardır. Maksimum fayda sağlamak için onlara bir göz atalım.

Ağrıyı Dindirir

Bir analjezik olarak düşünülen şeyler, ağrı ve iltihaplanmayı azaltır. Limon Esansiyel Yağı, kas ve eklem ağrısının yanı sıra öksürük, soğuk algınlığı, influenza, ateş ve çeşitli çiçekler gibi viral enfeksiyonlardan kaynaklanan diş ağrısı ve baş ağrılarından kurtulmaya yardımcı olur. Aynı zamanda, yorucu aktiviteler ve atletizmden kaynaklanan genel vücut ağrısı tedavisinde yardımcı olur.

Depresyonu Azaltır

Limon Otu yağı , kendine güveni,  umudunu ve zihinsel gücünü artırır ve ruhsağlığını  yükseltir ve depresyonla savaşır. Bu, kariyer, kişisel yaşam, güvensizlik, yalnızlık, durgunluk, ailenin ölümü ve başka birçok nedenle başarısız olması nedeniyle depresyonu gidermek için çok yararlı olabilir. Bu aynı zamanda endişeyi hafifletir. Bir antidepresan olarak, limon akut şok sonrası rehabilitasyona giren akut depresyon hastalarına sistematik olarak uygulanabilir. Temel olarak, çayla tüketerek rahatlama sağlayabilirsiniz. 

Limon esans yağı, Mikrobiyal Büyümeyi Engelliyor

Limon Otu , antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve bu da hem içeride hem de dışta vücudun mikrobiyal ve bakteri üremesini önler. Aynı zamanda, tifo, gıda zehirlenmesi, cilt gibi bakteriyel veya mikrobik enfeksiyonlardan kaynaklanan hastalıkların iyileştirilmesine yardımcı olan kolon, mide, idrar yolları, yaralar, solunum sistemi ve diğer organ sistemlerinde bakteriyel enfeksiyonların önlenmesinde etkili olduğu bilinmektedir. 

Ateşi Düşürür

Antipiretik çok yüksek ateşi indiren bir ajandır. Bu bir febrifuge'ye oldukça benzer, ancak çok yüksek ateşte de etkilidir. Bu yağ tehlikeli seviyelere ulaşmaya eğilimli olduğunda ateş düşürebilir. Esans yağlarından elde edilen Limon Otunun  bu özelliği yaygın olarak bilinir ve kullanılır.

Yaraları İyileştirir

Limon Otunun  antiseptik özellikleri, antiseptik losyonlar ve kremlerde bir içeceğin yanı sıra dış ve iç yaralar için iyi bir uygulama haline getirir. Bu yağın antiseptik özellikleri dış ve iç kesiklerin ve yaraların fosseptik hale gelmesine izin vermez.

Kan Durdurur 

Bir sıkıştırıcı, kan damarlarının daralmasıyla kan akışının durmasına yardımcı olur. Bir yeriniz  çok miktarda kanama yapıyorsa, kanın pıhtılaşmasını hızlandırmak ve hayatını kurtarmak için akışı durdurmak için bir sıkıştırıcı kullanmanız gerekir. Limon otunun sıkılaştırıcı olması da farklı bir şekilde yardımcı olur. Dişeti, saç folikülleri, kasları, cilt ve kan damarları kasılır ve böylece dişlerin gevşemesini ve saç dökülmesini önler ve damarlardan kan akışını azaltır. Bu özelliklerden bazıları hayat kurtarıcı olabilir, bu nedenle limon ağacı esrarengiz bir kaynaktır.

Mide Sorunlarını Hafifletir

Limon Esansiyel Yağı, insanların aşırı gaz ile yaşadığı sıkıntıyı verimli bir şekilde halledebilir. Bağırsaktan gazın alınmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda diğer gaz oluşumlarını da durdurur. Üstelik, abdominal bölgedeki kasları rahatlatarak aşırı gazı güvenli bir şekilde aşağıya doğru geçirir.

Deodorant

Limon otu yağı, büyük bir harcama, çevre üzerinde ağır bir etki yaratan ve sınırlı kalıcı güce sahip sentetik deodorantların çoğundan çok daha iyidir.  Ayrıca,  deodorantlar  bazen ciltte tahrişe neden olabilir ve bazı alerjileri şiddetlendirebilir. Limon otu yağı bir deodorant olarak çok daha iyi bir seçim olabilir, çünkü herhangi bir zararı yoktur. Seyreltilmiş bir formda, herhangi bir yan etki olmaksızın etkili bir deodorant görevi yapar. Bununla ilgili en iyi şey, bitkisel olduğu için vücudunuza veya çevreye zarar vermezsiniz.

İdrarı Uyarır

Limon Yağı, idrara çıkma sıklığını artırır. Bu önemli gelebilir, ancak sağlık için çok faydalı olabilir. Bir kişi idrarını yaptığında yağlar vücuttan atılır, çünkü idrar hacminin % 4'ü yağlardan oluşur. Açıkçası, ne kadar çok idrar yaparsanız, o kadar çok yağ kaybedersiniz. Aynı zamanda idrara çıkma, sindirimi kolaylaştırır ve aşırı gaz oluşumunu engeller. Vücuttan fazla su çıkarır ve şişmeyi azaltır. Bu yağın en önemli katkısı, kan basıncını düşürme kabiliyeti dışında , toksinleri vücuttan atmasıdır. Kan basıncını düşürmek için birçok farmasötik ilacın sık idrara çıkmasına neden olan sebep budur. Boşaltma böbrekleri temizlemeye de yardımcı olur.

Enfeksiyonlarla Savaşır 

Limon Otu yağı , ateşin neden olduğu enfeksiyonlara karşı savaşırken, toksinlerin terlemeye neden olan terlemeyi arttırarak ateşi düşürmeye yardımcı olur.

Mantar Enfeksiyonlarını Tedavi Eder

Limon Otu yağı , iyi bir fungusidal özelliklere sahiptir ve hem dış hem de iç mantar enfeksiyonlarını iyileştirmek için kullanılabilir.

Laktasyonunu Teşvik Eder

Göğüslerde süt oluşumunu arttıran bir madde veya ajandır. Sütün kalitesini de arttırır. Bu özellik emziren anne ve bu hayati yiyecek kaynağına ihtiyaç duyan bebekler için çok yararlıdır. Limon otu yağı galaktogogudur. Artan süt üretiminin yanı sıra, bebeklere başka bir şekilde yardımcı olur. Bebekler enfeksiyonlara yatkındırlar, bu nedenle Limon Otu  yağı antimikrobiyal ve antibakteriyel özellikleri sütte emilir ve dolayısıyla dolaylı olarak bebeğin bu tür enfeksiyonlardan kaçmasına yardımcı olur.

Böcek Öldürücü Etkisi 

Limon Otu  böcek öldürücü özellikleri nedeniyle böcek kovucu olarak oldukça popülerdir. Böcekleri öldürür ve onları uzak tutar, ancak tam olarak hangi böcekleri etkilediğini öğrenmek için yeterli araştırma yoktur.

Sinir Hastalıklarını Tedavi Eder

Limon Esansiyel Yağı sinirler ve genel olarak sinir sistemi için bir tonik gibi davranır. El veya uzuvları, sinirlilik, baş dönmesi, Alzheimer hastalığı, Parkinson hastalığı ve konvülsiyonları, halsizlik ve refleks eksikliği gibi birçok sinir bozukluğunun tedavisinde yardımcı olur. Vücuttaki sinirleri güçlendirir ve uyarır.

Sedatif Etki

Bir sakinleştirici olarak belki de Lemongrass Yağı'nın en önemli ve en değerli tıbbi özelliklerinden biridir. Akıl üzerinde yatıştırıcı, etkileri vardır, iltihapları iyileştirir, gerginlik ve kaygıları hafifletir. Bu özellik uykusuzluk hastalarına da yardımcı olabilir.

Tonik Gibi Davranır 

Ses tonuyla yükselten ve güçlendiren bir ajan toniktir. Limon otu yağı çok açık bir anlamda bir toniktir. Solunum sistemi, sindirim sistemi, sinir sistemi ve boşaltım sistemi gibi vücutta işlev gören tüm sistemleri uyarır ve besinlerin vücuda emilmesini kolaylaştırır ve böylece bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve güçlendirir.

Diğer Faydalar

Limon Otu uçucu yağı , aynı anda aşırı terlemeyi azaltırken, selülit, mantar enfeksiyonları ve sindirim problemlerini iyileştirmeye yardımcı olur.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Deriyi tahriş edip diğer tahriş türlerini de üretmesi muhtemeldir. Dolayısıyla gebelik sırasında kaçınılmalı ve gözlerden uzak tutulmalıdır.

Harman: Limon Otu  Esans Yağı, Fesleğen, Sedir Ağacı, Kişniş, Sardunya, Yasemin, Lavanta, Lavanta ve Çay Ağacının uçucu yağlarıyla güzel bir biçimde birleşir.

Limon Otu Yağı Nasıl Hazırlanır?

Limon otu yağı, standart buhar distilasyon prosesi ile nispeten kolayca üretilebilir. Önceden damıtılmış çeşitliliğinizi satın almak daha kolaydır, ancak iki limon sapı alarak limon yağı yapabilir, bunları harç ve havanla ezebilirsiniz. Yağ bırakılacak ve kavanoz içerisinde toplanabilecektir. Sapları yağ karışımına yerleştirin ve azami etki için en az iki gün bekletin.
Limon otu yağı, analjezik, antimikrobik, diüretik, sıkılaştırıcı ve sinirsel etkileri nedeniyle dünyadaki insanlar tarafından büyük övgüyle karşılandı. Ağrıyı azaltmak, ruh halini artırmak, bağışıklık sisteminin bütünlüğünü korumak, yara iyileşmesini hızlandırmak, aşırı kanamayı durdurmak, vücut kokusunu önlemek, vücudu zehirlemek ve emziren kadınları süt üretimini teşvik etmek yardımcı olabilir. Ayrıca hormon düzeylerini de etkiler ve ateş düşürür.

Limon Otu Esansiyel Yağı Nasıl Kullanılır?

Lemon özü yağları, tropikal ve iç uygulamalar da dahil olmak üzere kullanmanın birkaç yolu vardır. Anti-inflamatuar ve hormon modüle edici etkileri nedeniyle seyreltilmiş limon yağı içmeyi seçebilir ve aynı zamanda çaylar ve içeceklerde bir aroma ajanı olarak katkı maddesi olarak da kullanılır. Limon otu yağı, özellikle akne veya diğer cilt tahrişlerinde tropikal olarak uygulayabilirsiniz.

Benzer Yazılar