Beslenme
Limonun Faydaları 09.11.2016

Limon faydaları arasında  saç ve cilt bakımı ,boğaz enfeksiyonlarının tedavisinde, hazımsızlık, kabızlık, diş problemleri ve ateş, iç kanama, romatizma, yanıklar, obezite, Solunum Hastalıkları, Kolera ve yüksek kan basıncı vardır. Nesillerden beri tedavi edici özelliği ile bilinen limon bağışıklık sistemini güçlendirici, ve kan temizleyici olarak kabul edilir. Limon suyunun da, özellikle, onunla ilişkili birçok sağlık faydaları vardır. Böbrek taşları için faydalı bir tedavi olarak bilinen, felç azaltılması ve vücut sıcaklığını düşürücü. Serinletici bir içecek olarak, limonata harika bir seçimdir. Limon besin değeri olarak ; C vitamini, B6 vitamini, A, E vitamini, folik asit, niasin, tiamin, riboflavin, folik asit, bakır, kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, çinko, fosfor ve protein içerir.   Limon antioksidan ve kanserle savaşan özellikleri ile flavonoid içeren bir meyvedir. Şeker hastalığı, kabızlık, yüksek tansiyon, ateş, hazımsızlık ve birçok sorunları önlemek için, cilt, saç ve diş  iyileştirilmesine yardımcı olur. Birçok kişi limonu yıkama ajanı olarak kullanır. Lekeleri çıkarmak için önerilir. Limon suyu ise safra taşından kurtulmak için kullanıldığı bilinir. Limon tıbbi güç için bilinen ve çok farklı şekillerde kullanılım alanı vardır. Bir çalışmada Romatizmal Hastalıklar Annals tarafından bildirilen sonuçlara göre, limon inflamatuar poliartrit ve artrite karşı koruma sağlar.

LİMONUN SAĞLIK AÇISINDAN FAYDALARI;

HAZIMSIZLIK VE KABIZLIK

Limon suyu hazımsızlık ve kabızlık ile ilgili sorunları tedavi için yardımcı olur. ( kesinlikle süt ile tüketmeyiniz.), Bardağınızın içine birkaç damla limon ekleyin Sindiriminize yardımcı olacaktır. Kan temizleyici ve bir temizlik maddesi olarak, ayrıca iyi bir içecek öğle veya akşam yemeğinden sonra da taze limonlu soda birçok yerde tüketildiğini biliyoruz. Tarifi tatlılık için limon suyu, soğuk su, soda, (tuzu veya kaya tuzu) tuz ve şeker/bal. Ayrıca  lezzet için nane yaprakları veya ezilmiş rezene tohumu ekleyebilirsiniz. Ağır bir öğle veya akşam yemeği üzerine bu şekilde hazırladığınız bir içecek tüketmek sizin sindiriminizi ve midenizi rahatlacaktır.

YÜKSEK ATEŞ

Limon suyu soğuk algınlığı, grip ya da ateş ile muzdarip kişileri tedavi edebilir. Terlemeyi arttırarak ateşi kırmak için yardımcı olur.

DİŞ BAKIMI

Ayrıca sık sık diş bakımında kullanılır. Eğer taze bir limon suyu  diş ağrısı olan bölgeye uygulanırsa, ağrıdan kurtulmaya yardımcı olabilir. Sıcak limon suyu çeşitli masajlar ile  diş etine  uygulanırsa hastalıklara ve ağrılara iyi  gelebilir. Ayrıca kötü kokuları ortadan kaldırarak diş eti kanamalarını durdurur. Ayrıca, dişlerinizin düzenli olarak temizliğinde kullanılabilirsiniz. Gözünüzü yakabilecek asidinden koruyun kendinizi. Asidik maddeler içeren limon, bir diş macunu içine ekleyebilirsiniz, ya da normal diş macunu üzerine bir damla limon suyu ekleyin. Ya da bir limon ile dişlerinizin iç tarafına  dokunmadan  dış kabuğu ile suyunu çıkardıktan sonra dişlerini ovalayın. Ama dikkatli olun, limon çok asidiktir bu yüzden ağzını yakabilir. Hızlı bir şekilde su ile yıkamanız gerekmektedir.

SAÇ BAKIMI

Limon suyu geniş bir ölçekte saç bakım tedavisinde kendini kanıtlamıştır. Kafa derisi için uygulanan limon suyu ,kepek, saç derisi ve saç dökülmesi ve diğer saç sorunları gibi sorunları tedavi edebilir. Eğer doğrudan saç üzerine limon suyu uygularsanız, saçlarınıza doğal bir parlaklık verir.

CİLT BAKIMI

Limon suyu, doğal bir antiseptik ilaçtır. Aynı zamanda cilt ile ilgili sorunları tedavi edebilir. Limon suyu güneş yanığı acısını azaltmak için uygulanabilir ve arı sokmalarında da acıyı hafifletmek için yardımcı olur. Ayrıca akne ve egzama için iyi bir yardımcı olur. Bir anti-aging ilaç olarak hareket eder.  Kırışıklıkları ve siyah noktalarınızdan kurtulabilirsiniz. Su , bal ve limon suyunu kullanarak bir karışım yaparak cildinize ışıltı kazandırabilirsiniz. Ve kozmetik marketlerde arama yaparsanız, limon suyu içeren bazı sabunlar bulabilirsiniz.

YANIKLAR

Limon soğutma açısından bir ajan olduğu için eğer rahatsız edici bir yanık varsa, eski yanık sitesinde kullanın limon suyu izleri solmaya yardımcı olabilir, ve, deride yanma hissi azalır.

İÇ KANAMA

Limon suyu , Antiseptik ve antikoagülan özelliklere sahiptir, bu yüzden iç kanamayı durdurmak için kullanılabilir. Küçük bir pamuk yardımı ile  limon suyu damlatarak  burun kanamalarını durdurmak için burnun içine yerleştirin ve biraz bekleyin faydalı olduğunu göreceksiniz.

KİLO KAYBI

Eğer bir içecek ile  karıştırıp ılık su ve bal ile limon suyunu tüketirseniz, vücut ağırlığı azaltmanıza yardımcı olacaktır.

SOLUNUM BOZUKLUKLARI

Solunum sorunları ve astım krizi gibi benzer hastalıklarla  muzdarip insanların hastalıklarının yatıştırılmasına yardımcı  olarak giderilmesinde yardımcı olur. Limon suyu. C vitamini açısından zengin bir kaynak olarak, daha uzun süreli solunum bozuklukları için de yardımcı olur.

KOLERA

Kolera ve sıtma gibi hastalıklar kan temizleyici olarak görür, çünkü limon suyu ile tedavi edilebilir.

AYAK DİNLENDİRME

Limon aromalı ve antiseptik bir ajan olarak ayak dinlendirmeye yararlıdır. Sıcak ve anlık rahatlama ve kas gevşemesi için karışım yaparak ayaklarınızı suyun içine yerleştirin biraz limon suyu ekleyin ve bekleyin. Rahatlamayı hissedeceksiniz.

ROMATİZMA

Ayrıca idrar söktürücü , romatizma ve artrit gibi hastalıkları da tedavi edebilir. Vücuttaki bakteri ve toksin atımına yardımcı olur.

NASIR

Limon suyu cilt üzerinde ki topakların erimesi, cilt sertleşmesi gibi, ayaklar ve ellerin avuç içi , ayak tabanı gibi yerlerde uygulanabilir. Limon suyu içmek ayrıca safra taşı hastalıklarına yardımcı olur.

BOĞAZ ENFEKSİYONU

Limon, Boğaz enfeksiyonları ile ilgili sorunlar için antibakteriyel özellikleri nedeniyle  enfeksiyonlara karşı savaşan mükemmel bir meyvedir.

YÜKSEK KAN BASINCI

Potasyum içerdiği için limon suyu, kalp sorunları ile muzdarip insanlar için yararlıdır. Hem zihin ve beden için sakinleştirici his sağlar. Çünkü yüksek kan basıncı, baş dönmesi ve mide bulantısına sebep olur.  Genellikle zihinsel stres ve depresyon azaltmak için kullanılır.

LİMON SUYUNUN FAYDALARI İLE İLGİLİ YAZIMIZI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Benzer Yazılar