Faydalı İçecekler
Moringa Çayı Nedir? Faydaları Nelerdir? 16.03.2018

Moringa Çayı

Moringa çayı doğadan doğal hali ile toplanıp süzen poşetler haline getirilen bir üründür oldukça etkili ve gerçekten sonra derece güçlü etkileri olan bir üründür. Metabolizmayı hızlandırır, bağırsakları temizler, yağ depolanmasını önler ve kişinin fiziksel olarak gevşemesini rahatlamasını sağlar. Moringa bir bitkidir ve özellikleriniden dolayı bir çok kişi tarafından kendi uğraşları ile hazırladıkları bitki çaylarına dönüştürülür ancak evde yaptığınızda bu ürünün kimyasal değişime uğramasından dolayı özellikleri zayıflar.
Gündelik hayatınızda rahatlıkla tüketebileceğiniz moringa çayı metabolizmanızı hızlandırarak şişkinliğinizi atmanızı sağlayacaktır. Daha sonrasında ödem atmanızı kolaylaştırarak vücudunuzdaki toksinilerin atılmasını sağlayarak bütün vücudunuzun hafiflemesini sağlayacaktır. Bağırsaklarınızda temizlendikten sonra sizin hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağlayarak normalden 8 kat daha hızlı yol kat etmenize olanak tanıyacaktır. Düzenli bir kullanım gerektiren ve etkilerini çok hızlı bir şekilde sizlerin forma girmenizi sağlayacaktır.

Moringa çayı doğadan doğal hali ile toplanıp süzen poşetler haline getirilen bir üründür oldukça etkili ve gerçekten sonra derece güçlü etkileri olan bir üründür. Metabolizmayı hızlandırır, bağırsakları temizler, yağ depolanmasını önler ve kişinin fiziksel olarak gevşemesini rahatlamasını sağlar. Moringa bir bitkidir ve özelliklerinden dolayı bir çok kişi tarafından kendi uğraşları ile hazırladıkları bitki çaylarına dönüştürülür ancak evde yaptığınızda bu ürünün kimyasal değişime uğramasından dolayı özellikleri zayıflar.
Gündelik hayatınızda rahatlıkla tüketebileceğiniz moringa çayı metabolizmanızı hızlandırarak şişkinliğinizi atmanızı sağlayacaktır. Daha sonrasında ödem atmanızı kolaylaştırarak vücudunuzdaki toksinilerin atılmasını sağlayarak bütün vücudunuzun hafiflemesini sağlayacaktır. Bağırsaklarınızda temizlendikten sonra sizin hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağlayarak normalden 8 kat daha hızlı yol kat etmenize olanak tanıyacaktır. Düzenli bir kullanım gerektiren ve etkilerini çok hızlı bir şekilde sizlerin forma girmenizi sağlayacaktır.

Moringa Çayı Faydaları Nelerdir?

Moringa çayı Kuzey Hindistan bölgesinde yetişen bir bitkiden elde edilmektedir. Moringa yapraklarının birkaç dakikada sıcak suda bekletilmesi ile moringa çayı yapılabilmektedir. Moringa çayı kalsiyum, potasyum, beta karoten, vitamin c ve demirden zengindir. İçerdiği vitaminler sayesinde sindirim sisteminin düzenlenmesinde ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidir.

Antioksidan Özellik

Moringa çayı içerdiği yüksek miktarda antioksidanlar ve C vitamini sayesinde hücrelerin zarar görmesini büyük ölçüde engellemektedir. Moringa bitkisinin en çok yapraklarında C vitamini bulunmaktadır ve bu vitamin miktarı zengin sayılan portakal gibi besinlerden çok daha fazladır.  Oksidatif stresi azaltarak, bağışıklık sistemini destekler bu özelliğinden dolayı kronik hastalıklarda tüketilmesi önerilmektedir.
Araştırmalara göre içerdiği antioksidanlar sayesinde diyabet ve kalp damar hastalıklarının semptomlarının azalmasında etkinlik göstermektedir. Ayrıca kansere karşı koruyucu etki de sağlamaktadır.

Düşük Kalori İçeriği

Moringa çayının protein kaynağının yüksek olmasıyla beraber içerdiği karbonhidrat ve yağ çok düşüktür. Bu nedenlerden dolayı kilo kontrolünün sağlanmasında da tercih edilen bir içecektir.

Kalsiyum İçeriği

Kalsiyum içeriği yüksek olduğu için kemik ve diş sağlığı gelişimini desteklemektedir. Süt ve süt ürünü tüketemeyen veya alerjik reaksiyon gösteren insanlar için bir kalsiyum kaynağı olarak kullanılabilmektedir. Aynı zamanda eklem rahatsızlıklarında görülen semptomların azalmasına yardımcı olmaktadır.

Anti İnflamatuar Özellik

Konstipasyon ve diyare durumunda sindirim sisteminin gelişmesini sağlayarak sindirim problemlerini çözmektedir.

Anti Bakteriyal Özellik

Antioksidan özelliğinden dolayı ülserde ve yaraları temizlemede de kullanılabilmektedir. Kalp damar sertleşme riskini azaltıp damar esnekliğini arttırmaktadır.

Fonksiyonel Gıda Özelliği

Bu bitki ilaç tedavisi olarak kullanılan bitkilerin arasında yer alır. Bunu bir fonksiyonel gıda olarak görebilmemiz mümkündür çünkü birçok sağlığı iyileştirici etkisi vardır ve normal bir besinden daha yararlıdır.

Detoksifiye Özellik

Bünyeyi toksinlerden arındırarak metabolizmayı hızlandırma etkisi yapmaktadır. Bu özelliği ile de zayıflamada etkin olarak kullanılmaktadır.

Kolesterol Düşürücü Özellik

Yapılan araştırmalara göre,  kolesterol düşürmede ve diyabet hastaları üzerinde çok olumlu etkileri görülmüştür.  Bu özelliğiyle diyabet kontrolünü kolaylaştırmaktadır.

Zayıflatıcı Özellik

Moringa çayı bağırsakları arındırır ve sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler yaratır. Gün içerisinde tüketilen karbonhidratın çoğunun emilimini de engellediği için zayıflama amaçlı kullanıldığında güzel sonuçlar verebilmektedir.

Moringa çayı vücutta şişkinlik önler ve ödemi yok eder. Günde iki defa birer fincan sabah ve akşam içildiğinde metabolizmayı 3 kat hızlandırır ve yağ yakımına destek sağlamaktadır. Aynı zamanda açlık hissini baskılar ve iştahın artışını önler.
Ayrıca araştırmalara göre, kadınlar tarafından kullanıldığında mensturasyon öncesi dönemde semptomların etkinliğini azaltır ve mensturasyon döneminde oluşan şişkinliğin azalmasını sağlamaktadır. Erkekler tarafından kullanıldığında vücut direncini arttırdığı görülmüştür.
 

Benzer Yazılar