Bitkisel
Pankreatit İçin Doğal Tedavi Yöntemleri 23.05.2017

Pankreatit, her yıl yarım milyondan fazla insanı etkileyen, acı verici ve potansiyel olarak tehlikeli bir durumdur; ancak akupunktur bazı yaşam tarzı değişiklikleri ile birlikte, tofu, kırmızı üzüm, reishi mantarı, yoğurt, ıspanak, ginseng ve yaban mersini kullanımı da dahil olmak üzere bir dizi faydalı ev ilacı bulunmaktadır.

Pankreatit Nedir?

Basitçe tanımlanan pankreatit, karın boşluğunun üst kısmının yakınındaki pankreasta ve midenin arkasında yatan unutulmuş bezleri etkileyen enflamatuvar bir durumdur. Küçük boyutuna rağmen, vücudun glikoz seviyelerini düzenlenmesine ilaveten, yiyecek ve besinlerin sindirimine ve emilimine yardımcı olan anahtar enzimlerin üretimi de dahil olmak üzere vücuda birkaç çok önemli işi vardır. Bu, diyabet riskinde olan veya diyabetten mustarip olanlar için özellikle önemlidir.

Aslında, pankreas insülinin yarattığı yerdir, bu nedenle pankreasın düzgün işleyişi ve sağlığı çok önemlidir. Pankreatit, gıda absorbe etmemize yardımcı olan önemli sindirim enzimleri pankreasta iken harekete geçirildiğinde ortaya çıkmakta ve bez dokusunda iritasyona neden olmaktadır. Alkolizm, enfeksiyon, aşırı yağlı diyet, sigara, abdominal cerrahi / travma, aşırı aktif tiroid bezleri, pankreas kanseri ve kistik fibroz gibi birçok erken olaya neden olabilir.

Pankreatit semptomlarının teşhisi oldukça kolaydır ve göz ardı edilemez. Üst karın ağrısı, ateş, bulantı, kusma, karın hassasiyeti ve nabız artışı yaygın belirtilerdir. Pankreatit ağrılı olabilirken, akut pankreatit vakalarının çoğunluğu birkaç gün sonra kaybolur ve kalıcı bir hasar yapılmaz. Bununla birlikte, kronik pankreatit durumunda semptomlar, açıklanamayan kilo kaybı, yağlı dışkıları ve rahatsızlık vermeden oturamama yeteneğini de içerebilir.

Kronik pankreatit vakalarında, aylarca ya da yıllarca sürebilecek durumda, bir tıp uzmanının desteğini görmek çok önemlidir. Tedavi edilmediği takdirde, pankreatit diyabet, böbrek yetmezliği, pankreasta enfeksiyon, solunum sıkıntısı ve pankreas kanseri riski gibi ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Birçok pankreatit vakası doğal olarak tedavi edilebilir, bazı ev ilaçları aşağıda daha ayrıntılı olarak özetlenmiştir.

Pankreatit İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

Yaban Mersini: Pankreas iltihabını arttıran veya bunlara neden olan pek çok şey var ve vücudun diğer birçok kronik koşulları gibi, serbest radikallerin varlığı durumu daha da kötüleştiriyor. Yediğiniz en iyi serbest radikalle savaşan gıdalardan birisi, antioksidanlarla doludur ve vücudun her yanındaki iltihabı çok hızlı bir şekilde azaltabilen yaban mersini türüdür. Her sabah bir avuç yaban mersini yemek bu durumun riskini azaltabilir.

Tofu: Yüksek kan yağ seviyeleri pankreatitin en yaygın nedenlerinden biridir; bu, çok fazla kırmızı et yiyerek oluşabilir. Bu, guttan muzdarip insanlarla benzer bir durumdur -"zengin adam hastalığı"-. Kırmızı et gibi yüksek yağlı gıdaları keserseniz, pankreasdaki iltihaplanma riskinizi düşürebilirsiniz. Bununla birlikte, protein almanız da oldukça önemlidir, bu nedenle tofu bazlı yemeklere geçmek, özellikle de kronik pankreatitten muzdarip olanlar için popüler bir seçenektir.

Ginseng: Ginseng, sağlık konularında en eski ve en güvenilir doğal ilaçlardan biridir. Özellikle de doğada iltihaplanan veya gastrointestinal sistemi etkileyen doğal ilaçlardır. Bir pankreatit vakası için, ginseng çayı veya ginseng kökü takviyeleri, vücudun her yerindeki iltihaplanmayı azaltmak ve ağrıdan kurtulmak için ideal olabilir.

Akupunktur: Pankreatit ağrılı ve rahatsız edici bir durumdur, ancak binlerce yıldır bu yüzden eski ilaçlar bol miktarda bulunmaktadır. Akupunktur bunlardan biridir ve akupunkturun vücudunuzdaki bu bezin ağrısını ve iltihaplanmasını azaltabileceği bir dizi kilit nokta vardır.

Yoğurt: İnsanlar pek çok nedenden ötürü yoğurt tüketirler. Yoğurt; öncelikle sindirim etkinliğini artırmak, bağırsaktaki enfeksiyonları önlemek ve midede bakteri dengesini düzenlemek için ideal bir gıdadır. Yoğurt tüketimi bağışıklık sisteminizi önemli ölçüde güçlendirebilir; bu da diğer alanlarda ve pankreas gibi mideye yakın bezlerin iltihaplanmasını azaltma da uygun bir tedavi olabilir.

Reishi Mantarları: Bu mantar çeşitleri, sağlığımızı etkileyebilecek antioksidanlar ve aktif organik bileşikler söz konusu olduğunda en yoğun gıdalardan biridir. Bir pankreatit vakasında reishi mantarları, mideyi uyutabilir ve inflamatuar insülin üreten bez dahil olmak üzere vücudun her yerindeki iltihabı etkileyebilir.

Ispanak: Ispanak ve diğer yapraklı yeşil sebzeler, bu durumdan mustarip birisi için ortak bir besin önerisidir. Besin maddeleri ve antioksidanların yanı sıra önemli vitaminler ve mineraller konsantrasyonu, bu sebzeyi zorunlu kılmaktadır. Pankreatit vitamin eksikliği, özellikle, A,E ve C vitaminini olumsuz etkilerken bunun yanı sıra selenyumu da kötü etkiler. Neyse ki, bu gerekli besin maddelerinin hepsi ıspanaktan alınabilir, bu nedenle kendinize bol yeşillikli güzel bir salata yapıp yemekten ve hızlı bir şekilde rahatlamanın keyfini çıkarmaktan çekmeyin!

Hindistan Cevizi Yağı: Pankreatite yardımcı yağ içeriği olmadığı için pişirirken mümkünse geleneksel bitkisel yağlardan kaçının. Bununla birlikte, hindistancevizi yağları ve diğer alternatif yağlar çok daha sağlıklıdır. Bu durumun iltihaplanmasını önlemeye yardımcı olan omega-3 ve omega-6 yağ asitlerinin daha iyi dengesine sahiptir.

Kırmızı Üzüm: Pankreatite karşı iyi çalıştığı gösterilen bir diğer güçlü antioksidan resveratrol olup kırmızı üzümlerde yüksek konsantrasyonlarda bulunur. Sadece lezzetli bir ilaç değil, aynı zamanda da etkili bir ilaçtır!

Şekeri Kesin: Diyetinizdeki şekerlemeler, kurabiyeler ve şekerli yiyeceklerin yüksek seviyeleri pankreatitte önemli bir faktör olabilir. Bu kanınızdaki kötü yağ seviyelerini artırabilir ve aynı zamanda sisteminizdeki şekeri telafi etmek için pankreasınızı çalıştırmaya zorlar. Bu beze baskı yapar ve işlev bozukluğuna veya iltihaplanmaya neden olabilir.

Düzenli Olarak Egzersiz Yapın: Metabolizmanızın sağlığı için, genel sağlığınızı korumak ve pankreasınızın işleyişini düzenlemek önemli bir anahtardır. Düzenli olarak egzersiz yaparsanız, vücudunuz doğal olarak kalorileri yakacak ve yağın aşırı depolanmasını önleyecektir; bu da iltihaplı pankreas riskini önemli ölçüde azaltır!

Zerdeçal: Zerdeciklerin etkin maddesiyle kurkumin ile anti oksidan potansiyeli pratik olarak efsanevi olduğu için, zerdeçal otların kralı olarak adlandırılır. Zerdeçalı her sabah su ile karıştırırsanız ve bu karışımı içerseniz, tüm iltihaplanma koşullarını hızlı ve kolay bir şekilde ortadan kaldırmaya yardımcı olursunuz.

Kilo Verin: Az yağlı bir diyet ile ve düzenli egzersize bağlı bir şekilde daha sağlıklı bir vücudunuz olur. Bu, pankreatit için önemli katkıda bulunan bir faktördür, bu nedenle, özellikle bu durumun kronik bir sürümünden mustaripseniz ya da diğer faktörler yüzünden yüksek risk altındaysanız, kilo vermeniz için elinizden gelenin en iyisini yapın.

Birçok pankreatit vakası birkaç gün içinde temizlenirken (ya da yukarıda listelenen çözümlerle daha çabuk tedavi olunsa da), bu durumun kronik bir versiyonunu tedavi etmede başarısız olmanız durumunda bir takım potansiyel komplikasyonlar vardır. Bu ilaçlar, tedavi için daha resmi seçenekler konusunda bir doktor ile konuştuktan sonra tamamlayıcı nitelikte görülmeli ve bu şekilde kullanılmalıdır.

Benzer Yazılar