Güzellik
Sandalağacı Tozunun Cilt İçin Yararları Nelerdir? 27.10.2017

Sandalağacı Tozunun Cilt İçin Yararları

Herhangi bir deri rahatsızlığına karşı doğal bir tedavi arıyorsanız, sandal ağacı tozu eski ve efsanevi bir çaredir. Sağlık rejimine eklemeden önce, bunun ne olduğunu ve cildiniz için ne gibi potansiyel faydalar sağlayabileceğini anlamak önemlidir.

Sandalağacı Toz Nedir?

Sandalağacı tozu, Santalum cinsine ait bir tür ahşap sandal ağacının kurutulmuş ve ezilmiş halidir. Bu ahşap dünyadaki farklı kültürler tarafından kutsal sayılır ve Jainizm, Hinduizm, Budizm ve Çin ve Japon geleneklerinin dini törenlerinde yaygın olarak kullanılır. Bu dini önemin yanı sıra sandal ağacı ekstraktı ve sandal ağacı macunu doğal şifa tedavileri için yaygın olarak kullanılmaktadır. 

Tamamıyla kurutulmuş tohumu bulduktan sonra, bir çok kişi bu tozu, az miktarda su ile karıştırarak ve safran gibi diğer baharatları da içerecek şekilde bir macun yapmayı tercih ederek potensini arttırır. Bu toz ve macunun en yaygın kullanımı santalol ile doldurulduğundan doğrudan cilt sağlığıyla ilişkilidir, bu santalol aktif bir bileşen olup güçlü bir seskiterpendir. En önemlisi, anekdot ve resmi araştırmalar, sandal ağacının antiseptik, anti-inflamatuar, gerginleştirici ve dezenfektan özelliklere sahip olduğunu ve böylece birçok cilt koşulları için ideal bir çözüm olduğunu gösterdi.

Sandalağacı Pudrasının Cilt İçin Yararları

Cildiniz için en iyi sandal tozu pudrası, cildinizi nemlendirir, pul pul haline getirir, iyileştirir ve beyazlatır.

Akne'yi Önler:Sandalağacı tozunun ve salçasının antiseptik, pul pul ve antibakteriyel özellikleri sivilcelerle düzenli olarak mücadele etmede onu ideal bir çözüm haline getirir. Bu tozun kaba dokusu, gözeneklerinizdeki kir ve kiri temizlemeye yardımcı olurken, antiseptik bileşikler, iltihaplanmaya ve kopmalara neden olan bakteri enfeksiyonlarını veya inatçı sebumu temizler.

Yaşlanma Öncesi Özellikleri:Sandalağacı tozunda birtakım antioksidan özellikleri vardır, bu da cildin oksidatif stresini azaltmasına, kırışıklıkların ve yaş lekelerinin görünümünü hafifletirken aynı zamanda elastikiyeti artırıp daha uzun süre genç görünmenizi sağlar.

Güneş Yanığını Tedavi Eder:Güneşte uzun bir günün ardından cildiniz çok hassas olur, ancak bazı sandal ağacı tozlarını iltihap bölgesine uygularsanız, rahatsızlığı hafifletebilir, iyileşme sürecini hızlandırabilir, cildi nemlendirebilir ve aşırı cilt soyma işlemini önleyerek yara izi bırakabilirsiniz. 

Cildi Beyazlatır: Asya ülkelerindeki birçok insan, cildin görünümünü hafifletmek için bir macun içinde sandal ağacı tozu kullanıyor. Bazı dinlerde sandal ağacı macunu alnın üzerine neredeyse her gün uygulanır, ancak düzenli tıbbi kullanımda yüz ya da vücudun tonunu birleştirmek için genellikle lekelere ya da renksiz lekelere yerleştirilir.

Cildi Nemlendirir: Kuru cilt sürekli olarak size zorlayan ve sıkıntılı olduğunuz bir şeyse, sandal ağacı tozu, yağları cilde doğrudan yükleyerek nemi daha fazla algılayabilir ve güneşte veya rüzgarta daha az çatlak yapar.

Eksfoliye: Belki de sandal ağacı tozunun en yaygın kullanımı, bu tozun en ufak bir yüzeyi, cildinizin nefes almasını sağlayan bakteriyel enfeksiyonların ideal noktalarını temizlerken gözeneklerindeki kir ve kiri fırçalamaya yardımcı olur.

İyileşmeyi Hızlandırır: Bu tozun antiseptik ve antienflamatuar özellikleri, yaralar, yanıklar veya yaralar için iyileşme sürecini hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda iyileşme gerçekleşirken bu alanı potansiyel enfeksiyonlardan korur.

Benzer Yazılar