Faydalı Yiyecekler
Seyahat Ederken Tüketebileceğiniz Organik Gıdalar Nelerdir? 19.09.2018

 

“Seyahat ederken organik yiyecekler yemek zor”  İnsanlar, çiftçilerin pazarlarına, organik mağazalarına ve süpermarketlerine doğrudan erişimi olduğu için evde organik yiyecekler bulundurmanın nispeten kolay olduğunu söylüyor. Ancak seyahat ederken zor olabilir ve organik ve sağlıklı besinler yediğinizden emin olmak için kendi yemeğinizi paketlemeniz gerekebilir.

Organik Gıda Seçenekleri

Seyahat ederken organik yiyecekler yemek çok zor değil. Tek yapman gereken plan yapmak. Size yardımcı olmak için, seyahat ederken en iyi organik gıda maddelerine sahip olmanın en iyi ve en etkili ipuçlarını burada bulabilirsiniz.

Meyveler Sebzeler

Meyve ve sebzeler sağlıklı bir atıştırmalık için en iyi seçeneklerdir. Kısa bir günlük gezi için elmalar veya portakallar gibi taze ve organik meyveleri ve daha uzun süreli geziler için badem ve kayısı gibi kuru meyveleri toplayabilirsiniz.  Önceden kesilmiş havuçlar, çırpılmış bezelye ve kereviz çubukları  sağlıklı liflerle doludur ve sindirim sisteminizi sağlıklı tutar ve mükemmel seçenekler sunar.

Sadece Su 

Organik kuru çorba karışımları ve anlık yulaf ezmesi karışımları kullanışlı olabilir ve seyahat çantalarında çok az yer kaplar. Sıcak su ekleyebilir ve her yerde sıcak bir yemek hazırlayabilirsiniz! Kendi yulaf ezmesi karışımlarınızı bile yapabilirsiniz. 

Organik Çikolata

Organik çikolatalar, granola barlar ve beslenme çubukları atıştırmak için harikadır. Yüksek seviyelerde vitamin, doğal şeker ve lif vardır. Tercihinize göre çeşitli organik barlardan alabilirsiniz.

Organik Patlamış Mısır

Organik patlamış mısır, abur cubur yiyecekler istendiğinde tüketeceğiniz ek olarak çalışabilir. Tercihinize bağlı olarak, herhangi bir zarardan korkmadan organik patlamış mısırın tadını seçebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey patlamış mısırı eritilmiş tereyağı ile karıştırmak ve bir fermuarlı saklama torbasında saklamak.

Chia Tohumu veya Keten Tohumu

Chia tohumları, keten tohumu ve kabak çekirdeği, ayçiçeği çekirdeği ve susam gibi diğer bitki bazlı tohumlar besleyici bir seçenektir.  Ama hava geçirmez kaplarda tutulmaları gerekiyor ki, bu yüzden de bozulmayıp uzun süre saklanabilirler.

Probiyotikler

Probiyotiklere seyahat ederken sahip olmak harikadır.  Fermente sebzeler, yoğurt ve kefir bağırsak florasını iyileştirir ve sizi hasta etmekten alıkoyar. Bir gezgin için soğutulmamış sürümleri tercih edebilirsiniz.

Baharat

En sevdiğiniz baharatları sağlık artırıcı ve aroma özellikleri için de taşıyabilirsiniz. Bazen seyahat ederken bir lokantaya gidebilir orada da bu baharatları bulabilirsiniz.  Ancak yanınızda bulundurmanız yiyeceklerinize eklemek , hem sağlıklı hem de lezzetli hale getirebilir.

Fındık

Bu ek , seyahat ederken organik yiyecekler için atıştırmalık seçeneklerinin en iyi örneklerinden biridir. Protein, mineraller ve sağlıklı yağlarla dolu fındıklar sizi daha uzun süre dolu tutabilir ve aynı zamanda kendinizi harika hissetmenizi sağlayabilir. Ayrıca, fındıklarınızı bir gecede ıslatarak ve yulaf ezmesi karışımınıza ekleyerek yemeklere lezzet katabilirsiniz. Ayrıca salatalara ve bir gecede chia pudingine ekleyebilirsiniz.

Organik Tozlar

Organik matcha tozu, kahve, çay ve kakao tozu, hareket halindeyken lezzetli içecekler yapmak için ideal tozlardır. Çorbalara mantar tozu gibi farklı susuz tozlar eklenebilir.

Filizlenmiş Buğday Simit

Filizlenmiş buğday simitleri çimlendirilmiş ya da "filizlenmiş" ve zeytinyağı olan buğdaydan yapılır. Bu nedenle, buğday kolayca sindirilebilir ve besinler vücut tarafından kolayca emilir. Filizlenmiş buğday simitleri, seyahat ederken elinizin altında olması için mükemmel bir atıştırmalıktır.

Ev Yapımı Organik Granola

Rulo yulaf ve kuru meyve ile kendi granolanızı  yapın ya da iyi bir organik marka satın alın. Çabuk bozulmayan bir tetra-pack kapalı somunu veya soya sütü de lezzetli ve hazır bir kahvaltı için granola'ya dökebilirsiniz.

Goji Dutları

Goji meyveleri seyahat etmek için süper kolay yiyecek maddeleridir ve birçok sağlık yararları vardır. Kalp-sağlıklı antioksidanlar ve sizi daha uzun süre dolu tutan kompleks karbonhidratlar açısından zengindirler.

Konserve Mercimek

Organik yemek seçenekleri için konserve tuzsuz organik mercimek taşıyabilirsiniz. Taze kesilmiş kırmızı biber, domates, doğranmış kişniş, kırmızı biber ve taze limon suyu ile yapabilirsiniz.

Fıstık Ezmesi

Organik fındık tereyağı taşıyabilir ve elmaları veya muzları ile alabilirsiniz. Elma dilimleri ve kereviz çubuklarındaki fıstık ezmesi ile bademli tereyağı, sağlıklı atıştırmalık seçenekleridir ve aynı zamanda tatlı noktaya da vururlar.

Artık seyahat ederken organik yiyecekler için birçok seçenek sunuyor. Diyet hassasiyetiniz ile ilgili endişelerinizi rahatlıkla unutabilir.  Bu seyahatinizi tanımaya yardımcı olacaktır. Burada bilmek isteyebileceğiniz birkaç şey var:

Taşıyıcı Cam Kavanozlar

Gece yulafınızı ve pudinglerinizi yapmak için bir cam kavanoz kullanışlı olacaktır. Çorba ve salatalarınızı bile içinde tutabilir yardımcı olarak kullanabilirsiniz.

Anti-Alerjik Organik Gıdalar

Seyahat ederken organik yiyecekleri paketlemeden önce, size yeni olan yiyecek maddelerini ve malzemeleri bulun ve bunları evinizde deneyin. Bu şekilde, herhangi bir gıdaya veya içeriğe alerjiniz olup olmadığını bileceksiniz.

Gıda Bütçenizi Planlayın

Aşırı yeme alışkanlığınızı önlemek için seyahat ederken organik yiyecekler için bütçeyi dikkatlice planlayın. Önceden plan yapmazsanız bu, mide yanmasına neden olabilir ve daha sonra basit salatalar yemeye zorlanabilir.

Organik Lokantaları Araştırın

Günümüzde, en küçük kasabalar veya şehirler bile organik gıda maddeleri sunan restoranlara sahiptir. Ayrıca, çoğu havaalanında çorbalar ve salatalar gibi sağlıklı bir şeyler sunan organik kafeler var. Yani, herhangi bir lokasyonda herhangi bir lokantayı ziyaret etmeyi planlıyorsanız, o zaman organik gıdalar servis edip etmediklerini öğrenmek için o yerleri araştırın. Ayrıca, restoranların isteğiniz üzerine günlük yemeklerinde değişiklik yapmak isteyip istemediklerini öğrenmeye çalışın.

Kendin için Pişir

Yeni bir yere seyahat ederken, masraflarınızı azaltmak için mini mutfaklı oda rezervasyonu yapın. Bu sayede seçtiğiniz yiyeceklerle seyahat ederken organik yiyecekleri de pişirebilirsiniz. Yani, kendi başınıza yemek pişirmeyi planlıyorsanız, yakındaki marketleri araştırmayı unutmayın.

Organik gıda her zaman sağlığımız için ve özellikle de seyahat ettiğimiz zamanlar için iyidir. Yolculuk çok fazla tükenmeye neden olabilir, seyahat ederken organik gıdalar sizi enerjik ve sağlıklı tutar.

Benzer Yazılar