Bitkisel
Sızdıran Bağırsak Diyetine Faydalı 5 Şifalı Gıda 03.04.2017

Sızdıran bağırsak sendromundan muzdaripseniz , sızdıran bağırsak diyetini kullanmak için geciktiniz demektir. Sızdıran bağırsaklarınızı iyileştiren beş yiyecek ve takviye.

1. Kemik Suyu

Kollajen ve hasarlı hücre duvarlarını iyileştirmeye yardımcı olabilecek amino asit proline ve glisin içerir. Sızdıran bağırsakların iyileşmesine ve otoimmün hastalığı iyileştirmeye yardımcı olması için hastalarımdan birçoğunun üç günlük hızlı bir kemik sütü hazırlamasını sağladım.

2. Çiğ Süt

Bağırsakların iyileşmesine yardımcı olabilecek hem probiyotikler hem de SCFA'lar içerir. Çörek kefir, yoğurt, amasai, tereyağı ve ham peynir en iyileridir.

3. Fermente Sebzeler

Bağırsak pH'sını ve bağırsağı destekleyen probiyotikleri dengeleyen organik asitler içerir. Sauerkraut, kimchi ve kvass mükemmel kaynaklardır.

4. Kokonat Ürünleri

Tüm hindistancevizi ürünleri bağırsaklarınız için özellikle faydalıdır. Hindistan cevizinde bulunan MCFA'lar diğer yağlardan daha kolay sindirilebilir, böylelikle sızdıran bağırsak için iyi çalışırlar. Ayrıca, hindistancevizi kefir, sindirim sisteminizi destekleyen probiyotikleri içerir.

5. Çimlenme Tohumları

Filizlenen chia tohumları, keten tohumları ve kenevir tohumları, faydalı bakterilerin büyümesini desteklemeye yardımcı olabilecek mükemmel lif kaynaklarıdır. Ancak ciddi sızıntılı bağırsağınız varsa, buğulanmış sebze ve meyvelerden lif edinmeye başlamanız gerekebilir.

Ayrıca, omega-3 yağlı gıdaları tüketmek faydalıdır. Çim beslemeli sığır eti, kuzu ve somon gibi vahşi balık gibi anti-inflamatuar gıdalar.

Sızdırmaz Bağırsak İçin En İyi 5 Takviye

Sindirim sağlığınızı destekleyen pek çok takviye vardır, fakat en yararlı sızdıran bağırsak takviyelerinin l-glutamin, probiyotikler, sindirim enzimleri, aloe vera suyu, quercetin, NAG ve meyan kökü olduğuna inanılır.

1. Probiyotikler

Alınması gereken en önemli takviyedir çünkü iyi bakteri ve kalabalıkların kötü bakterileri dışarı atmasına yardımcı olur. Hem gıda hem de ek formda probiyotik almanız önerilir. İnsanların her zaman sızdıran bağırsak sendromunu iyileştirmekte, zarar verici tahriş edici maddeleri kaldırarak protokolün bir bölümünü izledikleri görülür. Ancak çoğu zaman bıraktıkları bölüm, kötü bakterileri koyda tutacak yararlı bakterilerle bağırsaklarını yeniden aşılamaktır.

Bu nedenle, her iki probiyotik açısından zengin gıdalara yönelin ve yüksek kaliteli bir markadan günlük olarak en az 50 milyar probiyotik ünite alın.

2. Sindirim Enzimleri

(her yemek başlangıcında bir veya iki kapsül), gıdaların tamamen sindirildiğinden emin olun ve kısmen sindirilmiş yiyecek parçacıklarının ve proteinlerinin bağırsak duvarınıza zarar verme olasılığını azaltın.

3. L-Glutamin

Sızdıran bağırsağı iyileşmek için tasarlanmış herhangi bir program için önemlidir. Glutamin tozu, anti-inflamatuar ve bağırsak astarının büyümesi ve onarımı için gerekli olan önemli bir amino asit takviyesidir. L-glutamin'in faydaları arasında bir koruyucu: hücre duvarlarınızı kaplar ve tahriş edicilere karşı bir itici olarak davranır. Günde iki kere 2-5 gram atın.

4. Meyan Kökü (DGL)

Kortizol seviyelerini dengelemeye yardımcı olan ve midede asit üretimini geliştiren bir adaptojenik bitkidir. DGL, mide ve duodenumun mukozal astarını korumak için vücudun doğal süreçlerini desteklemektedir. Bu bitki, sızdıran bağırsak duygusal strese neden oluyorsa özellikle yararlıdır. Günde iki kez 500 miligram alın.

5. Quercetin ( Bitki kabuklarında bulunan pigment)

Bağırsak sızdırmazlık fonksiyonunu artırdığı gösterilmiştir çünkü sıkı  proteinlerinin oluşturulmasını desteklemektedir. Aynı zamanda mast hücrelerini dengeler ve gıda intoleransında sık görülen histamin salımını azaltır. Ülseratif kolitin iyileştirilmesinde yeni çalışmaların etkinliği de gösterildi. Yemeklerle günde üç kez 500 miligrama alın.

Yukarıdaki protokolü izleyebiliyorsanız, bağırsaklarınızı iyi bir şekilde başarıyla tedavi etmek için iyi bir yol almış olacaksınız.

Benzer Yazılar