Beslenme
Suyun Faydaları 14.12.2016

Suyun Faydaları

İçme suyunun sağlık faydaları, pH dengesinin, vücut ısısının, metabolizmasının, solunumun, kabızlık, mide yanması, migren, gastrit, ülserler, böbrek taşları, kardiyovasküler rahatsızlıklar, romatizma,  artrit, sırt ağrısı ve osteoporozun önlenmesini içerir. Hamile kadınlar ve  anneler için aşırı miktarlarda gereklidir. Böbrek fonksiyonlarında ve cilt tonunda da önemli rol oynar.

Su vücudumuzun vazgeçilmez bir bileşenidir ve vücudun pH dengesinin korunması, metabolik süreçler, yararlı ürünler sağlanması ve atık ürünlerin temizlenmesi için önemli bir rol oynar ve vücudun hemen hemen tüm büyük organ sistemlerinde iş görür.

Suyun sağlığa olan faydaları tüm dünyadaki tıp uzmanları tarafından kabul edilmiştir. Bu dünyadaki en bol bileşiktir. Bazı canlılar  metabolik faaliyetler için suya ihtiyaç duyar. Vücudumuz için hayati rol oynar ve bir bireyin su olmadan var olduğunu hayal etmek imkansızdır. İnsan vücudu ağırlığa göre 2/3 su içerir. Kan, kaslar, beyin maddeleri ve kemikler sırasıyla % 83,% 75,% 74 ve% 22 sudan oluşur.

Su, dolaşım sistemi, solunum sistemi, boşaltım sistemi ve sinir sisteminin işleyişinde, metabolik reaksiyonlarla, cilt bileşenlerinin bakımında ve bir dizi rahatsızlığın önlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Suyun Sağlık Açısından Faydaları

PH Dengesi: İnsan vücudu uygun fizyolojik işlemler için 7.35-7.45 aralığında bir pH aralığına sahiptir. Asidik bir değişim, hastalığa ve vücudun vitamin mineralleri özümseyememesine neden olabilir. Bu nedenle, vücudun oksijen alımına, yüksek enerji seviyelerine ve hastalıklara karşı daha iyi bir bağışıklık cevabına uygun olan 7'nin üzerinde olmalıdır. Buna ise , çok miktarda su tüketerek ulaşılabilir.

Vücut Sıcaklığı: İnsan vücudunun büyük kısmı sudan oluşur ve bu sıvı vücut sıcaklığının düzenlenmesinden sorumludur. Sıcaklığımızı düşürmek için fazla ısıyı dağıtmak için yaz aylarında ter boşaltımını dengelemek için fazlaca su içmemiz gerecek ve su kaybı ile vucüt ısımızı dengelememize yardımcı olacaktır.  Bu sıcaklık düzenleyici özelliği de suya atfedilmiştir.

Osteoporoz: Linus Pauling Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, yeterli miktarda su içen bireylerin osteoporoz ve kalça kırıkları riskleri azalmıştır.

Nefes Alma: Su, tüm bu parçalardan karbondioksit toplayıp bu gazları eritirken insan vücudunun her yanına oksijen dağıtma görevini üstlenir.

Metabolizma: Su vücut bölümlerine oksijen, besin maddeleri ve hormon taşıyıcısıdır ve ayrıca toksinlerin, ölü hücrelerin ve atık maddelerin uzaklaştırılması için bir ortam sağlar. Çeşitli temel süreçlerde yer alan proteinler ve enzimler, düzgün çalışabilmesi için suya ihtiyaç duyar.

Sırt Ağrısı: Vücudumuzun sırtı omuriliğe dayanır. Spinal disk çekirdeği, birçok insanda sırt ağrısına yol açan büyük miktarda su ve dehidrasyondan oluşur.

Kabızlık, Mide yanması, Migren, Gastrit ve Ülserler: Bazı bozukluklar su eksikliği ile ilgilidir. Kabızlık, mide ekşimesi, migren, gastrit ve ülserlerin hepsi mütevazı miktarda su içmekle rutin olarak önlenebilir.

Böbrek Taşları: Uluslararası Böbrek Taşı Enstitüsüne göre, böbrek taşlarının oluşmasını önlemek için her gün 2 litre veya 10 bardak tüketilmelidir. Su en iyi çözücüdür ve bu özellik tuzların ve minerallerin taş oluşturmasına izin vermez. Böbreklere ulaşan tuzlar idrarda seyreltilir ve yok edilir.

Kardiyovasküler Hastalık: Su, kardiyovasküler rahatsızlıkları büyük ölçüde önleyebilir. Kan ve plazma viskozitesini ve fibrinojen dağılımını korur. Bu nedenle, vasküler bileşenler için yeterli hidrasyon önerilir.

Romatoid Artrit: İnsan vücudundaki eklemler sürekli sürtünme ve hava şartlarına maruz kalma eğilimindedir. Bunlar uygun miktarda su alımı ile uygun şekilde muhafaza edilebilir. Su tüketiminde bir düşüş romatoid artrite neden olabilir.

Gebe Kadınlar ve Emziren Anneler: Hamile bir kadın, vücudunun kaynakları ile gelişen rahminde yeni bir yaşam geliştirir. Büyümesi için gerekli olan besin maddeleri ve diğer faktörler anneden fetusa kan yoluyla taşınabilir ve bu da suya ihtiyaç duyar. Kabızlık, mesane enfeksiyonları ve hemoroitler hamilelikte sık görülür ve bu dönemlerde fazla su içmekten kaçınılabilir.

Böbrek Fonksiyonları: Üre formundaki boşaltım materyali vücut dokularına karşı oldukça toksiktir ve geçiş öncesi seyreltilmelidir. Bu  evrensel çözücü  su ile yapılır.

Cilt Tonu: Minnesota Üniversitesi'ne göre, deri donma ve kabarcıklardan  etkilenebilir. Vücuttaki uygun su seviyelerinin, vücudun dehidrasyona maruz kalmasını önlediği tespit edilmiştir. Bu da derinin aşınma derecesini korur. Bir  cilt problemi, yeterli miktarda su içmek suretiyle önlenebilir.

Benzer Yazılar