Zayıflama
Göbek Yağını Eritmek için 6 Öneri 04.05.2022

Kilo vermede en önemli şey yağdan kilo vermektir. Yapılan detoks kürleri ya da şok diyetler yalnızca ödemden kilo vermeye yarar, yağ miktarında önemli bir değişime neden olmaz. Kilo vermenin asıl amacının fit görünmek olduğunu düşünürsek bunun tek etkili yolu yağdan kilo vermektir. Yağdan verilen kilolar, vücutta ciddi değişimlere yol açar; vücut şekillenir ve hatta daralır. Kastan verilen kilo, tartıda bir fark yaratır evet ama günün sonunda sağlıklı değildir. Sağlıklı kilo vermenin tek yolu sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzenini benimsemektir. Bir de işe egzersiz kattık mı artık kilo vermek kaçınılmaz olacaktır. Kilo vermek başlı başına çok kolay bir iş değildir öncelikle büyük sabır gerektirir. Vücuttaki bazı inatçı yağlardan kurtulmak için önce sabır ve motivasyon gerekir. Vücutta bizimle yaşama konusunda ısrarcı olan yağlardan biri göbek yağlarıdır. Bugün sizlerle göbek yağlarından kurtulmanın 5 etkili yolunu paylaşacağız.

Göbek yağları nasıl erir?

Göbek bölgesinde başlayan yağlanmayı önlemek için ilk şart dengeli beslenme ve düzenli egzersizdir. Göbek eritmek için beslenme alışkanlıklarında birtakım değişimler gerekir. Minimum 7 saat uyumak, egzersiz yapmak, stresten uzak durmak da yağlanmayı önlemede etkilidir. Özellikle uyku düzeninin iyi olması, kilo verme sürecine büyük katkı sağlar. Göbek yağlanmasını önlemek ve eritmek için öncelikle kan şekerini kontrol altında tutmak gerekir. Kan şekerinin dengeli olması, göbek yağlanmasını engeller. Kan şekerini dengede tutmak için şeker ve şekerli gıdalardan uzak durmak gerekir. Yanı sıra karbonhidrattan da uzak durmakta yarar olacaktır. Diyeti daha çok protein ağırlıklı yapmak çok daha etkili sonuçlar verecektir. Metabolizmayı hızlandıran gıdalardan destek almak da etkili yöntemlerden biridir. Uyumu ve beslenme rutininin belirli bir düzene oturması, günün sonunda kilo vermede oldukça etkili olacaktır.

Göbek bölgesindeki yağ nasıl erir?

Göbek bölgesindeki yağdan kurtulmak için bazı besinleri doğrudan hayatımıza katmak gerekir. Beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi, yağ yakma hızını artıran bazı besinlerin devreye girmesiyle önemli yol kat edilir. Metabolizmanın sağlıklı ve olması gereken hızda çalışması burada kilit öneme sahiptir. Bu nedenle metabolizmayı hızlandıracak besinlerden de destek almak gerekir. Göbek yağlarını eritme konusunda birbiri ile yarışan besinlerden birkaçını sizin için araştırdık. İlk başta, herkesin de bildiği üzere elma sirkesi geliyor.

1-      Elma sirkesi

Özellikle sabahları aç karna elma sirkesi içmek son zamanlarda oldukça popüler bir hale geldi. Elma sirkesinin en temel özelliklerinden biri kan şekerini dengelemesidir. Yukarıda, kan şekerinin dengede olmasının öneminden bahsetmiştik. Bu noktada elma sirkesi oldukça önemli bir role sahip. Yemeklerden önce doğru zamanda tüketilen elma sirkesinin tokluk sağladığı da biliniyor. Bu noktada elma sirkesinin organik olması çok önemli. Her ne kadar pek çok faydası olsa da midede hassasiyete de yol açabileceğinden beslenme rutinine eklemeden önce doktora danışmakta fayda olacaktır.

2-      Chia tohumu

Son yılların popüler lezzetlerinden biri chia tohumu. Kilo vermek isteyenlerin de gözde lezzetlerinden aynı zamanda. Özellikle son yıllarda sıkça tüketiliyor ve hemen her lezzete farklı bir aroma katıyor. Tok tutması, chia tohumunu daha da popüler bir hale getirdi. Doğal yağlar içermesi bakımından da önemli bir yere sahip olan chia tohumunun yağ yakımında etkili olduğu düşünülüyor.

3-      Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı da sağlıklı yağlardan biri. Yalnızca içten değil dıştan da güzellik katıyor; yağın hem cilde hem saça onlarca faydası bulunuyor. Hindistan cevizi yağının tiroid hormonuna olumlu katkı sağladığı biliniyor. Tiroid hormonunu destekleyerek metabolizma hızının artmasını sağlıyor. Yanı sıra tokluk sağladığı da biliniyor. Yağ yakımında faydalı yağlardan destek almak büyük önem taşıyor.

4-      Lahana

Lahana diyeti, bir zamanın meşhur diyetlerinden biriydi. Lahananın diyet üzerinde oldukça önemli bir etkisi var. Düşük kalorili olmasının yanı sıra tokluk da sağlayabiliyor. Zeytinyağı ile birlikte tüketildiğinde vücuda pek çok fayda sağlıyor. Lahana haşlanarak diyete eklenebilir. Özellikle göbek yağını eritmede lahananın önemli bir rol oynadığı düşünülür.

5-      Bitki çayları

Bazı bitki çaylarının kilo vermede ve yağ yakımında etkili olduğu bir gerçek. Ancak bu konu biraz da çekinilmesi gereken bir konu çünkü bitki çayının fazla tüketimi bu sefer vücutta tam tersi bir tablo geliştiriyor. Bazı bitki çayları metabolizmayı arttırmada önemli bir güce sahip yanı sıra düzenli tüketildiğinde yağ yakımını da destekleyebiliyor. Ancak aşırı tüketimi ciddi zararlar veriyor. Bu nedenle hangi bitki çayını hangi zamanda ve ne kadar tüketmek gerektiği bilgisini mutlaka doktordan almak gerekiyor.

6-      Greyfurt

Yağ yakan meyveler denince ilk akla gelenlerden biri greyfurttur. Tadı oldukça serttir ancak inatçı yağları yok etmede etkili olduğu bilinir. Kahvaltıda meyve suyu olarak tüketildiğinde yağ yakımına destek olabilir. Metabolizma hızını da arttırdığı düşünülür. Ancak bazı ilaçlarla kullanımında sıkıntı doğar bu nedenle greyfurtu beslenme rutininize eklemeden önce doktorunuza danışmanızda fayda olacaktır.

Benzer Yazılar