Zayıflama
Tarçınlı Kahve Yağ Yakar mı? 27.10.2022

Diyet yaparken öncelikli amacımız yağlardan kurtulmak ve kas kütlemizi ideal seviyeye çekmektir. Bunun yolu da sağlıklı diyetlerden geçer; aç kalarak yapılan diyetler daha çok ödem atılmasını sağlar ve bir süre sonra geri alınması kaçınılmaz olur. Ancak yağdan verilen her bir kilo hem vücudun şekil almasını sağlar hem de daha sağlıklı bir bedene kavuşmamıza olanak sunar. İşte bu nedenle aç kalarak değil sağlıklı beslenerek ve spor yaparak kilo vermek bu süreçteki altın anahtarımız olacaktır. Yağ yakmak, sağlıklı beslenme ve sporla mümkündür ancak zaman zaman bazı ipuçları da bizi destekleyecektir. Bunlardan ilk akla geleni sabahları aç karna içilen Türk kahvesidir. Gelin önce aç karna kahve içmenin faydalarına kısaca bir göz atalım.

Aç karna kahve içmek yağ yakar mı?

Elbette hiçbir şey sağlıklı beslenmenin yerini tutmaz. Sabah aç karna kahve içip gün boyu beslenmeye dikkat etmezseniz kilo veremezsiniz. Düzenli bir beslenme planına eşlik eden kahve ile zayıflamak mümkün olabilir. Aç karna Türk kahvesi içmenin yağ yakımı üzerinde olumlu etkileri olduğu söylenir. Yağ yakmanın etkili yollarından biri olan aç karna Türk kahvesi içmek, diyet yapanların tercih ettiği beslenme modellerinden biridir. Sabah aç karna Türk kahvesi içildiğinde metabolizma harekete geçer ve yağ yakımı gerçekleşir. Yalnızca sabah aç karna Türk kahvesi içerek zayıflamak mümkün olmasa da diyetin iyi bir iş birlikçisi olduğunu söylemek mümkündür. Kronik rahatsızlığı olanlar ve mide sorunu yaşayanlar için tehlikeli sonuçlar doğurabileceğinden, aç karna kahve içmeden önce doktorunuza danışmanızda yarar olacaktır.

Hindistan cevizli kahve zayıflatır mı?

Sade Türk kahvesine ilave edilen bazı ürünlerle yağ yakımı daha da hızlanabilir. Bazı görüşlere göre Türk kahvesinin içine az miktar eklenen doğal Hindistan cevizi yağı ile yağ yakımı daha da güçlenebilir. Gerek aroması gerek hazım kolaylığı ile diyette tercih edilen içeceklerden biri olan Hindistan cevizli Türk kahvesini sabah aç karna içebileceğiniz gibi gün ortasında ara öğün saatinde de tüketebilirsiniz. Mide sorunu olanların ve kronik rahatsızlık yaşayanların yine dikkat etmesi gerektiğini satır aralarımıza ekleyelim.

Tarçınlı Türk kahvesi yağ yakar mı?

Sade Türk kahvesi eklentilerinden biri de tarçınlı Türk kahvesi olabilir. Tarçının kilo vermede etkili bir rolü olduğunu biliyoruz. Öyle ki, tarçınlı su içmenin ödem attığı söylenir. Ayrıca elmanın üzerine serpilen toz tarçının özellikle tatlı krizlerini önlemede etkili olduğu bilinir. Pek çok faydası olan tarçın aynı zamanda kahvenin de iyi bir iş birlikçisi olabilir. Tarçınlı kahvenin yağ yakma üzerinde olumlu etki sağladığı düşünülür. Her ne kadar tek başına yağ yakmada bir başarısı olmasa da düzenli bir diyet ve egzersiz programıyla sabahları aç karna tarçınlı kahve içmenin faydası olduğu düşünülür.

Benzer Yazılar