Faydalı Yiyecekler
Narın Faydaları 09.01.2017

NARIN FAYDALARI

Narın sağlığa olan faydaları sayısızdır ve onları özel yapan şey, sağlıklı olmanın yanı sıra, narların da çok lezzetli olmasıdır. Narların anti-oksidan, anti-viral ve anti-tümör özellikleri vardır ve özellikle vitamin A, C vitamini ve E vitamini ile folik asit açısından iyi bir vitamin kaynağı olduğu söylenir. Bu inanılmaz meyve, üç kat fazla antioksidan içerir.

Pek çok doktorun, uzun bir hastalıktan sonra gücünüzü kazanmak için nar tüketmenizi önerirler. etkili ve sağlıklı kan dolaşımını korumada çok faydalı oldukları bilinir. Diğer sağlık faydaları arasında, kalp ile ilgili sorunlar, mide rahatsızlıkları, kanser, diş hastalıkları, osteoartrit, anemi ve diyabet için mükemmel bir tedavi yardımcısıdır.  Nar geleneksel olarak cildi temizlemekte ve iltihaplanmayı azaltmak için kullanılmaktadır. Nar  boğaz ağrısı tedavisinde de yararlı olabilir.

American Journal of Clinical Nutrition'da yayınlanan bir araştırmaya göre, narlar antioksidanlar açısından zengin olduğundan, "kötü kolesterol" olarak da bilinen LDL kolestrolünün oksitlenmesini önleyebilirler.

Narların sağlığa olan faydaları açısından, çeşitli şekillerde tüketerek tadını çıkarabilirsiniz. Meyve suyu şeklinde tüketebilir ya da tohumlarını, şurubu, salça, nektar veya konsantre yiyebilirsiniz. Nar şurubu, kıkırdak hasarını tedavi etmek için yararlıdır ve bebekleri doğumları sırasında maruz kaldıkları beyin hasarından korur. Bunlar, narların antik zamanlardan beri tıbbi yararları için kullanıldığı önemli nedenlerden sadece ikisidir.

Mide Rahatsızlıkları

Nar kabuğu, kabuk ve yapraklar her türlü sindirim probleminin neden olduğu mide veya diyare rahatsızlıklarını sarsmak için kullanılır. Bu meyve yapraklarından yapılan içilen çay da sindirim problemlerini iyileştirmede yardımcı olur. Nar suyu, dizanteri ve kolera gibi sorunların üstesinden gelmek için de kullanılır.

Kalp Sorunları

Nar suyu düzenli olarak almanız vücudun kan akışını iyi korur. Bu özelliğinden dolayı, daha sonra kalp krizi ve inme riskini azaltır. Bu meyvenin içerdiği antioksidan bileşenler, kötü kolesterolün önemli bir varlık kazanmasını önlemeye yardımcı olur ve böylelikle arterleri pıhtılardan temiz tutar. Pıhtılar berraktır, çünkü narlar kan inceltme yeteneğine sahiptir.

Kanser

Narlar, flavonoidler olarak adlandırılan yüksek antioksidan düzeyleri içerir. Bu flavonoidlerin çeşitli kanser radialallerine karşı etkili olduğu bilinmektedir. Yüksek prostat ve meme kanseri riski ile karşı karşıya olan insanlar, bu meyvenin suyunu içmeye başlamalıdır. Kanser gelişimini azaltmalarına yardımcı olacaktır. Nar düzenli tüketimi vücuttaki PSA düzeylerini düşürebilir ve vücuttaki mevcut kanser hücreleriyle mücadelede yardımcı olabilir.

Diş Bakımı

Narların en iyi faydalarından biri, meyve suyunun, antibakteriyel ve antiviral özellikleri yanında, diş plaklarının etkilerini azaltmaya yardımcı olması ve çeşitli ağız hastalıklarına karşı korunmasıdır.

Kireçlenme

Narlar, ateroskleroz ve osteoartrit gibi birçok formun hastalıklarını azaltmaya yardımcı olurlar. Arteryel duvarların , kıkırdak ve eklemlerin yoğunlaşması ve sertleşmesinden kaynaklanan hasarlar, bu meyveyi yiyerek iyileşebilir. Ayrıca, narlar vücuttaki bağ dokularının parçalanmasından sorumlu olan enzimlerin oluşumunu önleyebilir.

Anemi

Bu meyveyi herhangi bir biçimde tüketerek vücutta sağlıklı kan akışı sağlanabilir. Nar suyu demir içerir, böylelikle tükenme, baş dönmesi, zayıflık ve işitme kaybı gibi anemi belirtilerini azaltmaya yardımcı olur.

Diyabet

Diyabetli hastalar için, nar suyu içmek çeşitli koroner hastalık riskini azaltabilir. Bununla birlikte, çeşitli kalp hastalıklarının gelişmesini engelleyebilen arterlerin sertleşmesinde bir azalma meydana gelir.

Diğer Yararlar

Zamanla, giderek artan sayıda insan, nar yemeklerinin önemini anlamaya başladı. Prematüre bebek sahibi olma ihtimalini azaltmak ve yenidoğan bebekleri için düşük doğum olmaması için bu meyveyi yemenin yararı vardır.

Nar, aynı zamanda yaşlı nesiller arasında Alzheimer hastalığının gelişme ihtimalini de azaltır. Kırışıklıklar gibi yaşlanma sorunlarını da kontrol altına almaya yardımcı olur, böylece insanların genç ve parlak cilde sahip olmalarına yardımcı olur . Bundan başka, kadınlara adet (regl) dönemindeki depresyon semptomlarını, özellikle postmenopozal depresyonu atlatmada yardımcı olabilir.

Erektil Disfonksiyon

Journal of Urology'de yayınlanan araştırmalar, nar suyunun hayvan çalışmalarına dayanan erektil disfonksiyonların iyileştirilmesinde çok yararlı olabileceğini belirtmektedir. University of California ve Beverly Hills de çalışan araştırmacılar , nar suyunun erektil disfonksiyonları 61 adam üzerinde test yaptıklarında iyileştirdiklerini buldular.

Benzer Yazılar