Zayıflama
Akupunktur ile Zayıflama 16.10.2020

Yıllar geçse de, teknoloji değişse de değişmeyen tek şey zayıflama ve fit olmaya karşı olan eğim olacaktır herhalde. İnsanoğlu zayıflama, fit olma, sağlıklı olma konusunda her gün yeni bir bilgiye ulaşır oldu. Diyet kürleri, detoks suları, zayıflatan diyet listeleri derken bir hayli seçenek var önümüzde. Kondisyon bisikletiyle zayıflama, koşu bandıyla zayıflama, diyetle zayıflama derken içinde “zayıflama” geçen onlarca cümleye rastlıyoruz. Az sonra bahsedeceğimiz sistem aslında yeni değil, yıllara dayanan bir geçmişe sahip. Zayıflama kemerleri, liposuction tedavileri derken adı belki gerilere gitmiş olsa da yıllar boyu en etkili zayıflama yöntemlerinden biri aslında. Bugün konumuz akupunktur. Önce akupunktur nedir kısaca değinelim.

Akupunktur ne demek, kısaca…

Latince bir kelime olan akupunktur iğne anlamına gelen “acus” ve batırmak anlamında kullanılan “punctio” kelimelerinin bir araya gelmesinde oluşan bir kelimedir. Akupunktur nedir sorusunu kısa bir tanımla açıklayalım; akupunktur, cilt üzerinde belirli noktalara çok ince iğnelerin batırılması ve bu noktaların uyarılması prensibine dayalı bir tedavi yöntemidir. Akupunktur günümüzde pek çok hastalığın tedavisinde kullanılır. Vücudun enerji akışını dengeler ve organizmanın kendi kendini iyileştirme gücünün artmasına destek olur.

Akupunktur tedavisi nasıl yapılır?

Akupunktur bir iğne tedavisidir. Ancak bu iğneler gözümüzde canlandığı gibi büyük iğneler değildir minik iğnelerden oluşur. Hastalığa bağlı olarak seçilen akupunktur noktalarına batırılır. Herhangi bir acı duyulmaz. Sadece iğnelerin ilk girişinde hafif bir ağrı hissedilir ancak sonrasında geçer. Akupunktur pek çok hastalığın tedavisinde kullanılır; baş ağrısı ve migren, sırt ağrısı, sindirim sistemi rahatsızlıkları, psikiyatrik birtakım rahatsızlıklar, kronik solunum yolu rahatsızlıkları, bronşit ve astım gibi problemler, alerjiler, kadın hastalıkları ve doğum, sigarayı bırakma ve benzeri gibi. Günümüzde akupunktur özellikle zayıflama alanında da bir hayli tercih ediliyor.

Akupunktur ile zayıflama

Kilo kaybı için akupunktur tedavisine başvurulabilir. Akupunktur vücuttaki enerji akışını etkiler ve böylece zayıflamaya destek olur. Akupunktur tedavisi metabolizmayı hızlandırmak, iştahı kontrol altına almak, beyindeki açlık merkezini baskılamak ve stresi azaltmak için yapılabilir. Akupunktur tedavisi ile zayıflama gerçekleşir ancak diyet ve egzersiz olmadan bir sonuç vermez. Akupunktur bir “destektir” başlı başına zayıflatan tek yöntem değildir. Akupunktur zayıflama noktaları kulaktadır. Kulaktaki akupunktur noktaları, vücutta yağ birikimlerinin olduğu bölgelere göre uyarılır ve tedavi süreci bu şekilde başlar. Kulaktaki akupunktur noktalarına batırılan iğneler ile vücut uyarılır. Bu uyarılar neticesinde; daha hızlı tokluk hissedilir, açlık hissinde azalma olur, metabolizma hızlanır, yağ yakımı artar, toksinler vücuttan atılır, hastalar kendilerini daha sakin hissederler. Aynı zamanda enerji de verir ve kişi kendini daha aktif hisseder. Akupunktur aynı zamanda sindirim de düzenler. Mide asidini azaltır, insülin ve diğer hormonları da dengeleyebilir. Kilo verme ve bölgesel zayıflama konusunda destekçidir. Akupunktur mutlaka işinde uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır. Akupunktur pek çok hastada sonuç veren bir zayıflama yöntemidir ancak öncesinde mutlaka gerekli tetkiklerin yapılması gerekir, size uygun bir tedavi yöntemi olup olmadığı konusunda doktorunuz sizi yönlendirecektir.

Akupunkturun yan etkileri nelerdir?

Her ne kadar pek çok insanda başarılı bir tedavi yöntemi olsa da elbette kendi içinde birtakım yan etkileri vardır. Akupunktur, sadece sertifikalı doktorlar tarafından uygulanır. Eğer alanında uzman olmayan bir kişi tarafından yapılırsa ciddi sorunlar doğurabilir. Akupunktur tedavisinde, iğnelerin batırıldığı noktalarda hafif bir ağrı ve kanama oluşabilir. Bazı durumlarda hafif bir çarpıntı da görülebilir. Ciltteki sinirlerde bir yaralanma söz konusu olursa uzun süren ağrılar görülebilir ancak bu durumla nadiren karşılaşılır. Eğer hijyenik olmayan koşullarda uygulanırsa tehlikeli enfeksiyonlara yol açabilir ve ciddi komplikasyonlar görülebilir. Mutlaka doktorunuza danışın.

Benzer Yazılar