Zayıflama
Çörek Otu Yağı İçmek Zayıflatır mı? 16.06.2021

Malum yaz geldi! Her ne kadar korona virüs pandemisi nedeniyle çoğumuz evde olsak da yine de güvenli alanlar çerçevesinde kısa tatiller yapmak için fırsat yaratılabilir. Önemli olan tüm güvenlik önlemlerini almak ve tedbirleri elden bırakmamak. Ufak tatil planları yapılırken bir yandan aynada kendimizle göz göze geliyoruz. Nasıl geçirdik bu seneyi? Yine mutfaklarda kendi evimizin aşçısı mı olduk yoksa sağlıklı yaşama geçip yaza şahane bir geçiş mi yapıyoruz? Eğer yaza geçerken biraz daha fit olmak istiyorsanız sağlıklı beslenmenin yanı sıra birkaç püf noktası ile bu süreci hızlandırmak mümkün. Her zaman söylediğimiz gibi hiçbir yağ, çay ve benzeri ürün zayıflamak için tek başına yeterli değildir. Önemli olan hareketli yaşam tarzını benimsemenin yanı sıra sağlıklı beslenmeyi bir alışkanlık haline getirmektir. Şimdi gelin bugünkü konumuza geçiş yapalım. Bazı yağlardan diyet zamanı faydalandığımız bir gerçek. Yararlı yağlar sayesinde sağlıklı beslenme konusunda daha emin adımlarla ilerlemek mümkün. Bunlardan biri son zamanların gözdesi çörek otu yağıdır. Özellikle sabah aç karna içilen çörek otu yağının faydaları bu aralar bir hayli konuşulur oldu. Peki nedir çörek otu yağını bu kadar özel kılan, gelin birlikte göz atalım.

Çörek otu yağı kilo verdirir mi?

Tıp tarihinin bilinen en eski şifalı bitkilerinden biri çörek otudur. Hala günümüzde pek çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Vitamin ve mineraller bakımından zengin, bu sayede bağışıklık sistemine de olumlu katkı sağlıyor. Çörek otu, yıllardır ilaç olarak kullanılan bitkilerdendir. Özellikle alternatif tıpta önemli bir yere sahiptir. Kalp ve damar hastalıklarından eklem ağrılarına, sindirim sisteminden baş ağrısının tedavisine kadar onlarca farklı alanda kullanılabiliyor. Çörek otu yağı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve içerdiği zengin vitamin ve mineraller ile kilo verme sürecinde bağışıklık sistemini destekliyor. Çörek otu yağı aynı zamanda güçlü bir antioksidan. Bu özelliği ile kilo vermek sürecini desteleyebiliyor. Çörek otu yağının sindirim sistemini çalıştırdığı ve dolayısı ile bağırsak sağlığını koruduğu biliniyor. Sağlıksız beslenmeden kaynaklanan ve karaciğerde biriken toksinlerin atılmasını sağlıyor. Bu sayede karaciğer sağlığını da korumuş oluyor. Vücuttan enfeksiyonun atılmasına olanak sağlarken, saç dökülmesine de iyi geliyor. Sivilcelerin kurutulmasında da etkili olan bu şifa kaynağı vücut direncini arttırmak için birebir. Hele ki korona virüs pandemisini yaşadığımız şu günlerde sağlam bir bağışıklık sistemi çok önemli. Çünkü biliyoruz ki sağlam bağışıklık demek, vücudun virüsle savaşa karşı daha güçlü olması anlamına gelir. Bu nedenle çörek otu yağı, doğal bir ilaç niteliğindedir.

Çörek otu yağı aç karnına içilir mi?

Sabah aç karnına çörek otu yağı içmek ya da yemekten önce çörek otu yağı içmek gibi başlıklar son zamanlarda merak ediliyor. Çörek otu yağı ile zayıflayanlar sabahları aç karna çörek otu yağı içtiklerini söylüyorlar ve bu yağın zayıflattığını düşünüyorlar. Çörek otu yağını sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı kadar içiyorlar ve yarım saat sonra kahvaltı yapıyorlar. Ara öğünlerde tüketilen yoğurt, ayran ve benzeri gibi ürünlere de bu yağdan ilave ediyorlar. Çörek otu yağı nasıl zayıflatır sorusunun yanıtı ile devam edelim. Çörek otu yağı birçok hastalığa şifa olmasının yanı sıra özellikle zayıflamak isteyenlerin de gözdesi oluyor. Bitkisel bir ürün olduğu için kilo vermede etkili olduğu düşünülüyor. Kiloya neden olan toksinlerden kurtulmak için çörek otu yağı kullanılıyor. Yanı sıra vücutta biriken ödemin sökülmesine de destek oluyor. Çörek otu yağı aynı zamanda güçlü bir iştah kesicidir. İştahı kesme özelliği sayesinde diyet yaparken acıkanlar için doğal bir çözüm niteliğindedir. Kabızlık sorununu çözdüğü için bağırsak sorunlarının da önüne geçer. Çörek otu tüketimi boşaltım sisteminin doğru çalışmasını sağlar bu sayede kilo vermeyi tetikler. Çörek otunun metabolizmayı hızlandırdığı düşünülür. B vitamini bakımından zengin olduğu için zayıflamak isteyenlerin sürecine destek olur. Çörek otunu düzenli olarak kullanmak, fazla yağlarda kurtulmaya yarayabilir.

Çörek otu yoğurt karışımı zayıflatır mı?

Çörek otu ve yoğurt ikilisi, diyet yapanların gözdelerindendir. Yoğurdun tok tutucu etkisi ile çörek otunun iştah kapatan etkisi birleşince ortaya uzun süreli bir tokluk hissi çıkabilir. Çörek otunun ezilerek kullanılmasının faydalı olduğu düşünülür. Yoğurt ile karıştırıldığında özellikle iştah sorunu yaşayanlar için oldukça fayda sağlar. Doygunluk hissi yaratır ki bu diyette en ihtiyacımız olan histir. Yoğurt ve çörek otu ikilisi hem faydalıdır hem tok tutma özelliği ile diyet dostudur demek mümkündür.

Çörek otu yağının zararları nelerdir?

Her ne kadar doğal kökenli bir bitki ve yağ olsa da elbette çörek otu yağının zararları da vardır. Çok fazla tüketilmesi durumunda yararlı bakterileri öldürebilir ve beraberinde ishal ya da tam tersi kabızlığa yol açabilir. İdrar söktürücü ve tansiyon ilaçlarıyla birlikte kullanıldığında birtakım zararları olabilir. Kan şekeri düşürücü etkisi vardır bu nedenle şeker sorunu olanlar için tavsiye edilmez. Çörek otu yağı bazı bünyelerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Kronik bir rahatsızlığınız ya da sağlık durumunuzla alakalı sakıncalı bir durum varsa doktorunuzdan onay almadan çörek otu yağını tüketmemenizi öneririz. İçeriği faydalı olsa da size birtakım zararları söz konusu olabilir. Bu nedenle doktorunuzdan onay almadan tüketmeyiniz. Yanı sıra emziren anneler ve hamileler için de risk oluşturabilir yine aynı şekilde doktor onayı gereklidir.

Benzer Yazılar