Zayıflama
Diyette Kiraz Yenir mi? 22.08.2021

Yaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde birbirinden renkli yaz meyveleri sofralarımızda yerini korumaya devam ediyor. Meyve, vitamin bakımından zengin yiyeceklerden biri olmasına rağmen içerdiği şekerle de özellikle diyet yapanların aklında soru işareti bırakıyor. Sınırsız meyve gibi bir kavramın olmadığını ve içeriğindeki şekerin kilo vermek bir yana kilo aldırdığını biliyoruz ancak bazı meyveler ekstra daha fazla kalori içeriyor. Bugün yaz meyvelerinden biri olan kirazı konuk ediyoruz sayfamıza. Kiraz kilo aldırır mı, kiraz kaç kalori, diyette kiraz yenir mi, ne kadar kiraz tüketmek gerekir ve benzeri gibi soruların yanıtlarını vereceğiz.

Kiraz kaç kaloridir?

Kirazın faydalarına ve diyet ile olan ilişkisine geçmeden önce kirazın kalorisi hakkında bilgi verelim. Kiraz iyi bir ara öğün tercihi olabilir ancak sınırlı sayıda tüketmek şartıyla. Öncelikle şunu hatırlamak gerekir ki kiraz yalnızca bir meyve değildir aynı zamanda sapından bitki çayı yapılır. Kiraz sapı çayının faydalarından daha önce bahsetmiştik. Kiraz sapı çayının faydalarını konu aldığımız blog yazımızı okumak için aşağıdaki linke TIKLAYIN.

https://www.fitolsam.com/blog/kiraz-sapi-cayi-zayiflatir-mi

Kiraz kaç kaloridir sorusunun yanıtı ile devam edelim. Bir adet kiraz ortalama 4 kalori kadardır; 1 avuç kiraz 30 kalori, 10 adet kiraz 40 kalori civarındadır. Bir porsiyon olarak ele aldığımızda kiraz ortalama 125 kalori diyebiliriz.

Diyette kiraz yenir mi?

Her besinde olduğu gibi kirazda da porsiyon kontrolü önemlidir. Meyveler şeker içeren yiyeceklerdir bu nedenle tüketiminde “sınırsızlık” diye bir şey yoktur. Kiraz besin değeri bakımından doyurucu bir meyvedir; metabolizmayı çalıştıran maddeleri içinde barındırır. Lifli bir yapıya sahip olduğu için bağırsak problemi yaşayanların da tükettiği bir meyvedir. Özellikle kabızlık sorunu yaşayanlar için bir porsiyon kiraz yeterli olacaktır. Kiraz, metabolizma hızını arttırmaya destek olabilir bu nedenle diyet yapanların da tüketebileceği meyvelerdendir. Antioksidan bir özelliğe sahiptir; vücuda zarar veren maddelerin atılmasını kolaylaştırır. Ödeme karşı da iyi gelebilir. Diyette kiraz ölçülü olmak koşulu ile tüketilebilir ancak fazla yendiğinde kilo artışına neden olacaktır.

Kiraz kilo aldırır mı? Ne kadar kiraz tüketmek gerekir?

Kiraz fazla yendiğinde kilo aldırır ancak az miktarlarda tüketildiğinde vücuda yarar sağlar. Özellikle diyet yapanlar için iyi bir ara öğündür. İçerisinde A vitamini, B vitamini ve C vitamini, potasyum, magnezyum, sodyum ve demir gibi mineraller bulunur. Peki, kilo almamak için kirazı ne kadar tüketmek gerekir ya da diyette ne kadar kiraz yenmeli? Yaklaşık olarak 12 adet kiraz 70 kalori civarındadır. Ara öğün için tüketilebilir. Kirazı tek başına tüketmek, kan şekerini yükseltebilir bu nedenle yanına yağsız proteinler ilave edilebilir. Meyveleri sağlıklı kuruyemişlerle yemek de tokluk süresini uzatır. Örneğin meyvenin yanında badem, ceviz ya da fındık gibi kuru yemişleri tüketmek uzun süre tokluk sağlayabilir. Kirazın ne kadar tüketilmesi gerektiğini bünyeniz belirleyecektir diğer bir deyişle kirazı diyet listenize eklemeden önce mutlaka işin uzmanına danışmalı ve porsiyon miktarını kişiye özel olarak uzmandan almanız gerekir.

Benzer Yazılar